Brouwerij Boegbeeld gaat starten in de Uilenburg

Digitaal bladeren

Brouwerij Boegbeeld gaat starten in de Uilenburg
Auteur:

Brouwerij Boegbeeld gaat starten in de Uilenburg

Op 10 april begon Brouwerij Boegbeeld met de voorbereidingen op haar nieuwe locatie. In het voormalige wijnpakhuis in Uilenburg 1 bevindt zich op dit moment de langst bestaande antiekzaak van Den Bosch, La Folie. Op deze plek gaan de twee ondernemingen een mooie samenwerking van start. Brouwerij Boegbeeld maakt bieren voor en over Den Bosch. De combinatie van een bierbrouwerij, prachtige authentieke spullen en een pand met geschiedenis gaat leiden tot een unieke bruisende plek. Deze plaats vol smaak en beleving gaat deze zomer nog haar deuren openen.

Brouwerij Boegbeeld
Brouwerij Boegbeeld staat het meest bekend om haar befaamde ‘Kutbier’. Ook de andere twee bieren zijn al op verschillende plekken in de stad te vinden. Siberië, vernoemd naar de witte wijk en de oude beerput van de stad. En Sjekladebol, vernoemd naar de heerlijke Bossche delicatesse.Een jaar geleden startten de dames Janneke Pieters en Mary-jane Snelders van Brouwerij Boegbeeld een crowdfunding campagne om hun droom van een eigen brouwerij met proeflokaal te verwezenlijken. De campagne werd succesvol afgerond, de installatie is er, maar het geschikte pand ontbrak. Dat is gelukkig niet meer het geval. Aankomende zomer kun je er terecht om te zien hoe dat bier nou daadwerkelijk gemaakt wordt. Janneke Pieters  ‘We gaan eerst van start met het brouwen op deze locatie. Verder willen we al in kleine besloten groepen beginnen met proeverijen en workshops. Hiermee willen we onze verhalen vertellen en laten zien hoe mooi bier en ambacht is’.

Samenwerking
Janneke Pieters, Mary-jane Snelders en Mikel Olierook maken met Brouwerij Boegbeeld bieren die de verhalen van Den Bosch vertellen. De link met het antiek in de winkel van Peter Damen was dan ook al snel gelegd. Antiek draait om mooie spullen, met een rijke geschiedenis en goede verhalen. Wat dat betreft zijn de bedrijven dus een goede match en hopen de bedrijven elkaars concepten te versterken. Het aanliggend pand wordt ook door La Folie geëxploiteerd als vakantiehuis door Barbara Teunissen. Het maakt hele leuke combinaties mogelijk. ‘Dit biedt fantastische mogelijkheden voor arrangementen. We zien het al helemaal voor ons’, aldus Mary-jane Snelders

Opening
De beoogde openingsdatum is 1 juni. Dat wordt natuurlijk een groot feest. Antiekzaak La Folie blijft tot die tijd geopend. Ben je benieuwd wat er allemaal gebeurt? Via de Facebook pagina van Brouwerij Boegbeeld blijf je op de hoogte van het laatste nieuws. Ook is Brouwerij Boegbeeld via mail en telefonisch bereikbaar voor al je vragen.


Brouwerij Boegbeeld B.V.
JP:  0653159196
MJ: 0646636094
twitter: @boegbeeldbier
0 Reacties uitgeschakeld voor Brouwerij Boegbeeld gaat starten in de Uilenburg 3782 17 april, 2017 073 Culinair, Interviews, Nieuws, Zakelijk nieuws april 17, 2017

Facebook Comments