“Dit is veel méér dan alleen  gymnastische sport”

Digitaal bladeren

“Dit is veel méér dan alleen  gymnastische sport”
Auteur:

“Dit is veel méér dan alleen gymnastische sport”

Wendy Vos -Scheepens over International Ascension Gymnastics (IAG) 25 t/m 28 mei

De grote groep vrijwilligers van Flik-Flak kijken uit naar het komende Hemelvaartweekend van 25 t/m 28 mei, wanneer in en om de accommodatie “De Plek” (voormalige Flik-Flak hal) aan de Marathonloop in Maaspoort de International Ascension Gymnastics (IAG) van start gaat. Naast een fantastische presentatie van gevarieerde gymnastische sport is er een heel breed programma voor jong en oud waar je actief of passief aan deel kunt nemen. Directeur van Flik-Flak Wendy Vos vertelt er enthousiast over: “Één van de hoogtepunten is de theatervoorstelling “Debusch” vol spektakel en acrobatiek. En daarnaast is het voor de medebewoners van “De Plek” natuurlijk een prima gelegenheid om te laten zien wat hier allemaal gebeurt.”

Kids
Wendy: “Het IAG is er niet alleen voor de mensen uit de gymnastische wereld maar dit jaar organiseren we extra veel voor de jeugd uit de regio ‘s-Hertogenbosch. Voor de basisschoolkinderen is er een uitgebreid Kids programma met onder andere een groot luchtkussenspektakel, beweegplein, knutselcorner en er zijn circuslessen. Verder zijn er iedere dag verschillende challenges zoals: bal hoog houden, burpee, drie meter basketbalshot, sterker dan enz. Op het sportcourt kun je lekker tegen ‘n bal trappen, nieuwe sporten uitproberen zoals freestyle voetbal, freerunning en slacklines. Daarbij probeer je over een zwevend touw te lopen. En wat denk je van touwtrekken op het luchtkussen of meedoen met de Bootcamp.”

Ouderen
Voor de 60-plussers is er in samenwerking met diverse ouderenorganisaties op de zaterdagochtend een mooi programma samengesteld. Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kan men genieten van diverse muziekoptredens. Verder zijn er diverse lezingen over gezondheid en bewegen en zijn er allerlei workshops te volgen zoals Yoga, Beter Balans en creatief bezig zijn.

Bossche Apenkooi Kampioenschappen
Wendy: “Een nieuw onderdeel van dit grote sportevenement zijn de Bossche Apenkooi Kampioenschappen voor de basisschoolkinderen. De grote sporthal van Flik-Flak wordt omgetoverd in een grote hindernisbaan. De kids kunnen lekker klimmen en klauteren over alle obstakels terwijl zij proberen om niet getikt te worden. Reuze spannend dus!” Opgeven daarvoor kan per (school)team of individueel via de IAG site waar het inschrijfformulier te vinden is.

Cultuur
Het festival Bosch Beweegt is op zaterdag 27 mei waar kunst, sport en urban samenkomen als vast programma onderdeel van het vierdaagse IAG-sportevent. Omdat de gymnastische sporten veel raakvlakken kent met kunst en urban, is drie jaar geleden het idee ontstaan om één dag tijdens het event samen een festivaldag te organiseren om te leren en te genieten van elkaar.
Het uitgebreide programma is te vinden op www. iagsportevent.nl/nl/festivalcultuur/

Debusch
“Tijdens dit festival bleek dat er veel talent in onze stad aanwezig is. Dit jaar is onder leiding van een enthousiaste regisseur met al deze talenten samen een theatervoorstelling gerealiseerd waar zang, dans, muziek, podiumkunsten en sport elkaar ontmoeten. Wij hopen hiermee iedereen zo enthousiast te krijgen dat we in de toekomst een grote theaterproductie van hoogstaand niveau a la Cirque du Soleil kunnen realiseren, “ aldus Wendy.
De theatervoorstelling “Debusch” is op zaterdag 27 mei aanvang 20.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.iagsportevent.nl

0 Reacties uitgeschakeld voor “Dit is veel méér dan alleen gymnastische sport” 1135 03 mei, 2017 Interviews, Nieuws, Sport mei 3, 2017

Facebook Comments