Tafeltennisvereniging Never Despair 70 jaar jong!

Digitaal bladeren

Tafeltennisvereniging Never Despair 70 jaar jong!
Auteur:

Tafeltennisvereniging Never Despair 70 jaar jong!

Op woensdag 27 september 2017 is het op de kop af 70 jaar geleden dat tafeltennisvereniging Never Despair in het parochiehuis aan Het Kruisbroedershof in ’s-Hertogenbosch werd opgericht. Daarmee is Never Despair de oudste zaalsportvereniging van de stad. Op 27 september wil Never Despair deze bijzondere dag op gepaste wijze vieren.

door Hans van Kasteren

Eind jaren veertig en begin jaren vijftig van de vorige eeuw was Never Despair één van de in totaal 15 tafeltennisverenigingen die toen links en rechts als paddestoelen uit de grond rezen. Daaronder verenigingen met ludieke en krijgshaftige namen als De Koekerellen en de Gladiatoren maar ook destijds sterke clubs als Cor du Buy, Excelsior, Silva en De Kring. Never Despair overleefde ze allen. De club trok weg uit de binnenstad en vestigde zich in 1969 in de destijds jonge wijk Kruiskamp.

Toen al speelde Never Despair op redelijk landelijk niveau. Het idee begon vorm te krijgen  om tot een Eigen Home te komen. Immers, in de landelijke competities waren spelers en supporters soms te gast in alleen voor tafeltennis gebruikte accommodaties. Dat versterkte het gevoel dat het bij tafeltennis om een echte topsport gaat, niet zomaar om ‘ping-pong’.

Het duurde echter nog tot het najaar van 1982 voordat het fraaie tafeltenniscentrum aan de Eerste Rompert kon worden betrokken. Met medewerking van  Provincie en Gemeente en dankzij de inbreng van gespaard eigen geld kon een fraaie kantine tegen de daar geplande sportzaal worden gebouwd. Het plaatje was perfect. Never Despair groeide er eind jaren tachtig bijna uit haar jasje. Het ledental kwam boven de 250 uit – er waren niet minder dan  zeven landelijk spelende senioren- en jeugdteams. In de jaren negentig speelde  de club twee keer in de hoogste nationale competitie in de eredivisie bij  de mannen. Onlangs werd het gebouw aan de Eerste Rompert opnieuw opgetrokken, zodat Never Despair ook nu nog kan spelen in een eigentijdse, maar gezellige omgeving.

In dat nieuwe centrum  wordt op woensdag 27 september om 20.00 uur  door leden en oud-leden het glas geheven op het 14e lustrum. Vervolgens staan op zondag 1 oktober de deuren van het nieuwe centrum vanaf 11.00 tot 16.00 uur wagenwijd open voor alle leden en oud-leden, maar ook voor eenieder die in tafeltennis is geïnteresseerd. Zij zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de 70-jarige jubilaris, die al vanaf het allereerste begin een vaste waarde is in het Bossche sportleven.  

 Never Despair bevestigt wat we allemaal al lang weten: tafeltennis is een snelle, attractieve sport voor jong en oud. En de vereniging is springlevend, vol plannen voor de toekomst en bovendien erg gezellig!    

Voor meer info: jubileum@neverdespair.nl

0 Reacties uitgeschakeld voor Tafeltennisvereniging Never Despair 70 jaar jong! 508 06 september, 2017 Nieuws september 6, 2017

Facebook Comments