Muzikaal onthaal Sinterklaas op Sint Jansbolwerk

Digitaal bladeren

Muzikaal onthaal Sinterklaas op Sint Jansbolwerk
Auteur:

Muzikaal onthaal Sinterklaas op Sint Jansbolwerk

fotografie: byMarjo
Intocht Sinterklaas 19 november

Om het de nieuwe burgemeester niet al te moeilijk te maken bij zijn eerste grote publiekelijke optreden, heeft Sinterklaas besloten dit jaar wederom aan te komen bij het Sint Jansbolwerk. Na een muzikaal onthaal op de kade omstreeks 12.00 uur zal hij aansluitend zijn route te paard vervolgen naar de Markt. Op het bordes van het stadhuis heet burgmeester Jack Mikkers Sinterklaas en zijn Pieten welkom in zijn stad.

De Sint Janssingel is een ideale plek voor de boot van Sinterklaas om aan te meren en is een geweldige zichtlocatie voor de kinderen om de Sint en zijn Pieten te begroeten en toe te zingen. Een heus kinderkoor is al hard aan het repeteren om de aankomst muzikaal op te luisteren met welbekende Sinterklaasliedjes. Om de boot veilig en op tijd aan te laten meren, vaart dit jaar een sloep met ‘Zonnekinderen’ vooruit om de Sint te begeleiden. Deze groep jongens en meisjes worden door een schipper van de Kring Vrienden ’s-Hertogenbosch naar de Diezebrug gevaren waar ze Sinterklaas voorleiden naar het Bolwerk.

De vele muziekpieten, strooipieten, turnpieten en fleurige bloemenmeisjes zorgen voor een feestelijke route door de stad, via de Visstraat en Hoge Steenweg. De Goedheiligman arriveert dan om 13.30uur op de Markt. Hopelijk weet de nieuwe burgemeester wat hem te doen staat en dat hij de Sint op moet wachten op het bordes van het stadhuis, als dat maar goed gaat… De show van Kidz-DJ zou de burgemeester kunnen helpen, zijn feest- en dansmuziek zorgen er in ieder geval voor dat iedereen helemaal klaar is voor de komst van Sinterklaas en zijn Pieten!

Programma bij het Sint Jansbolwerk
11.15 uur Boot van Sinterklaas wordt vanaf de Diezebrug (de Dommel) voorgeleid door sloep met ‘Zonnekinderen’ naar Sint Jansbolwerk.
12.00 uur Aanmeren van de boot bij het Sint Jansbolwerk: Sinterklaas zet voet aan wal.
12.30 uur Vertrek van de feestelijke stoet naar de Markt, via de Visstraat en Hoge Steenweg.

Programma op de Markt/ bordes Stadhuis
12.30 uur Meezingen, dansen, springen, alles mag en niets moet…. met Kidz-DJ!
13.30 uur Aankomst Sint op de Markt.
Officiële ontvangst door burgemeester Jack Mikkers.

0 Reacties uitgeschakeld voor Muzikaal onthaal Sinterklaas op Sint Jansbolwerk 986 17 november, 2017 Nieuws november 17, 2017

Facebook Comments