Bossche kanjers voltooien in Boston de ‘Big Six’

Digitaal bladeren

Bossche kanjers voltooien in Boston de ‘Big Six’
Auteur:

Bossche kanjers voltooien in Boston de ‘Big Six’

Velen van jullie zijn natuurlijk al flink aan het trainen om voor jezelf een leuke prestatie neer te zetten tijdens de Brand Loyalty Vestingloop die op 27 mei wordt gehouden en waar je nog steeds voor kunt inschrijven. Tijdens je tocht kun je ook bovenstaande kanjers Siphora Pattikayhatu en Geert Nieuwenhuizen tegenkomen. Zij voltooiden op maandag 16 april de marathon van Boston. Een loodzware editie dit keer met veel regen, hagelbuien en behoorlijk wat wind tegen. Op zich al een een puike prestatie natuurlijk, maar zij completeerden daarmee ook nog eens hun deelname aan de zes ‘major marathons’. Geert: “Voor mij was het de 13e marathon in ruim 6 jaar, en de laatste van de 6 grote wereld marathons die in de hardloopwereld bekend staan als de 6 major marathons (vergelijkbaar met de grand slam toernooien in de tenniswereld red.). Dit zijn, in de volgorde dat ik ze heb gelopen, New York (mijn eerste marathon in 2011), Londen (2013), Berlijn (2014), Chicago (2015), Tokyo (2017) en Boston (2018). Gisteren was het ook precies 5 jaar geleden dat de aanslag bij de finishlijn in Boston plaats vond. Heel indrukwekkend als je daar staat. Overigens was ik niet de enige Bosschenaar die in Boston de marathon liep. Ook mijn loopmaatje Siporah Pattikayhatu heeft gisteren haar medaille in ontvangst mogen nemen voor het lopen van de 6 wereld marathons. Voor haar was het de laatste marathon; Siporah gaat zich nu beperken tot halve marathons. ik ga nog even door; in september de triathlon van Almere, mijn volgende uitdaging!”

0 Reacties uitgeschakeld voor Bossche kanjers voltooien in Boston de ‘Big Six’ 710 28 april, 2018 Nieuws april 28, 2018

Facebook Comments