Ontdek nóg  meer op de Binnendieze!

Digitaal bladeren

Ontdek nóg  meer op de Binnendieze!
Auteur:

Ontdek nóg meer op de Binnendieze!

Iedereen kent natuurlijk wel onze Historische route over de Binnendieze. Maar weet u dat wij nog een pareltje hebben? Onze Vestingroute, zeg maar gerust de Binnendieze plus. De Binnendieze is uniek in de wereld en als op en top Bossche vereniging zijn ook wij daar natuurlijk enorm trots op. Vandaar dat we al decennia varen over de Binnendieze om iedereen te laten meegenieten van dit unieke monument. Met fluisterbootjes varen we deels onder de stad door waarbij onze schipper / gidsen trots vertellen over deze stroom. Wellicht hebt u zelf al eens met ons gevaren en genoten van dit fraaie stukje binnenstad.

Als Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch wijzen we u nu graag op onze Vestingroute, of zeg maar gerust Binnendieze plus. Deze vaartocht maak je met iets kleinere bootjes van 12 personen. Dat is nodig omdat we nu nóg smallere stukjes van de Binnendieze gaan ontdekken.
U stapt op aan de Koninginnesteiger in de Uilenburg en vaart vervolgens een deel van onze bekendste route, de historische route. Maar op de Singelgracht maakt u een kleine stop om het Museum Bastionder te bezoeken. Hier krijgt u een filmpje te zien over het ontstaan van ’s-Hertogenbosch als vestingstad. En u kunt de Boze Griet bekijken en aanraken, het immense kanon dat de vijand op afstand moest houden. Echter dat liep anders…

Maar dit is nog niet alles. Eenmaal weer in het bootje, vaart uw schipper op de Verwersstroom linksaf het Hellegat in. Het smalste deel van de Binnendieze waar u de sfeer van vroeger tijden optimaal beleeft. Als bonus krijgt u hier een spectaculaire lichtshow te zien met de figuren uit de schilderijen van Jeroen Bosch. Engelen vliegen boven uw hoofd en vlammen uit het hellevuur likken aan de gewelven.
Hierna komt u even bij en luistert u hoe stil het op het water is midden in de stad. Onderweg ziet u diverse figuren van de hand van Jeroen Bosch, wijst de schipper u op een eeuwen oude kogel in een muur en ziet u hoe hoog het water stond bij de overstromingen in 1995. En ach, wij raken niet uitverteld over deze mooie route. Weet u wat? Stap eens met ons aan boord. (€ 8,00 voor volwassenen, € 4,00 voor kinderen 4-12 jaar).

Let op: bij de steigers in de Uilenburg en Museum Bastionder is géén traplift aanwezig.Kijk voor data en kaartverkoop op: www.DagjeDenBosch.com
Ook kaartverkoop: via de balies van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch, Parade 12 en Sint-Janssingel 25 of telefonisch: 0900 2020 178 (90 cent per gesprek)

0 Reacties uitgeschakeld voor Ontdek nóg meer op de Binnendieze! 752 02 mei, 2018 Hotspots mei 2, 2018

Facebook Comments