Zangers uit de hele wereld in ‘s-Hertogenbosch voor Voorronden IVC

Digitaal bladeren

Zangers uit de hele wereld in ‘s-Hertogenbosch voor Voorronden IVC
Auteur:

Zangers uit de hele wereld in ‘s-Hertogenbosch voor Voorronden IVC

Mezzosopraan Yajie Zhang, winnaar Grand Prix 51ste IVC 2017, tijdens finale met philharmonie zuidnederland (fotografie Hans Hijmering)

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei stroomt ’s-Hertogenbosch vol met jonge talentvolle zangers. Zij nemen deel aan de Voorronden voor het 52e Internationaal Vocalisten Concours dat van 7 tot en met 15 september 2018 in Theater aan de Parade plaatsvindt.  Tijdens de voorselectie in mei worden de zangers beoordeeld door een jury bestaande uit Roberta Alexander, sopraan/zangcoach, Albert Bonnema, tenor/producent,  Roger Smeets, bariton/zangcoach Conservatorium Maastricht, Brian Masuda, pianist/zangcoach en Annett Andriesen (voorzitter) mezzosopraan/directeur IVC.  Het Concours in de Categorie Opera | Oratorium gaat in september van start met ca. 70 zangers, die uit diverse voorselecties zijn gekozen in bijv. Luxemburg, Lodz (Polen), Amsterdam en Ningbo (China). Er worden tevens deelnemers geselecteerd uit de ruim 100 YouTube inzendingen.  Tijdens het 52ste IVC in september is sopraan Dame Kiri Te Kanawa voorzitter van de Internationale Jury. De Finale vindt plaats op 15 september. De zangers worden tijdens de Finale begeleid door de philharmonie zuidnederland o.l.v. dirigent Hartmut Haenchen. Alle sessies van de Voorronden in mei en het Concours in september zijn toegankelijk voor publiek. De Voorronden vinden plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei tussen 11.00 – 19.00 uur.

De Internationale Jury van het 52ste IVC  in september bestaat dit jaar naast sopraan Dame Kiri Te Kanawa uit o.a. bas Robert Holl, de artistieke leiding van het Koninklijk Concertgebouw  Orkest, de Nationale Opera, de Salzburger Festspiele en de Opera van Monte Carlo.

Prijswinnaars in het verleden  zijn o.a. Elly Ameling, Maria Fiselier, Jard van Nes, Thomas Hampson, Robert Holl, Marco Bakker,  Nelly Miricioiu, Lenneke Ruiten en Pretty Yende.

Voorronden 52ste IVC 2018
Theater aan de Parade ‘s-Hertogenbosch | Pleinzaal
Vrijdag 25 mei en zaterdag 26 mei 2018  | 11.00 – 19.00 uur

Dagkaart € 6/ € 3,50 (t/m 18 jaar, CJP, studentenkaart) Kaartverkoop Theater aan de Parade, Parade 23, 5211 KL ’s-Hertogenbosch, www.theateraandeparade.nl of via Bosch Ticket 0900 – 3372723.

0 Reacties uitgeschakeld voor Zangers uit de hele wereld in ‘s-Hertogenbosch voor Voorronden IVC 538 14 mei, 2018 Nieuws mei 14, 2018

Facebook Comments