Adieu Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch Hallo Design Museum Den Bosch

Digitaal bladeren

Adieu Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch Hallo Design Museum Den Bosch
Auteur:

Adieu Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch Hallo Design Museum Den Bosch

De nieuwe naamgeving is een feit. Het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch nam op 31 mei afscheid van haar huidige naam en gaat per 1 juni verder als Design Museum Den Bosch. De nieuwe naamgeving is de volgende stap in de koers die is uitgezet. De verandering geeft meer duidelijkheid aan het publiek en draagt bij aan de verdere positionering van het museum.

T

Timo de Rijk: “Design Museum Den Bosch richt zich op de impact van design op ons dagelijks leven. Niet alleen de vormgeving zelf komt centraal te staan, maar we vertellen ook het verhaal erachter. We belichten de culturele betekenis. We plaatsen vormgeving in context van de geschiedenis, de actualiteit en de betekenis voor de toekomst”.

Nieuw uitstraling
De nieuwe koers vraagt ook om een nieuwe uitstraling. De kern van deze uitstraling wordt gevormd door een verticale lijn. “Met deze verticale lijn maken we de nieuwe koers ook zichtbaar. Door links en rechts beelden en teksten te plaatsen, ontstaat er een prikkelend verhaal en krijgt design betekenis” aldus de Rijk. Vanaf 1 juni is de nieuwe vormgeving uitgerold, zoals de signing op de gevel en via de geheel vernieuwde website.
Design in hart museum
De koers van het museum is het gevolg van een lange traditie. Al sinds de jaren tachtig presenteert het museum design met succesvolle museale solopresentaties van Dutch designers als Bart Hess, Wieki Somers, Maarten Baas en Scholten & Baijings. Maar ook internationale vormgeving wordt getoond, zoals recentelijk nog de keramiek van Ettore Sottsass. Deze programmering sluit aan bij de internationale collecties toegepaste kunst (keramiek en sieraden) die het museum beheert.Met de nieuwe naam wordt design echt in het hart geplaatst van het museum. Afgelopen jaar waren al de eerste tentoonstellingen te zien die design in context plaatsen, zoals Style Drive en de huidige tentoonstelling: California: Designing Freedom, met een overzicht van vijftig jaar Californisch design en de grote invloed ervan op ons dagelijks leven.

 

0 Reacties uitgeschakeld voor Adieu Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch Hallo Design Museum Den Bosch 1113 02 juni, 2018 Nieuws juni 2, 2018

Facebook Comments