Empelnaar Julius van Hulst 2 x Nederlands Jeugdkampioen

Digitaal bladeren

Empelnaar Julius van Hulst 2 x Nederlands Jeugdkampioen
Auteur:

Empelnaar Julius van Hulst 2 x Nederlands Jeugdkampioen

Julius van Hulst in groen shirt met zijn teamgenoot David Verboom (foto De Hertog)

Julius van Hulst van de Bossche roeivereniging De Hertog is afgelopen weekeinde twee maal Nederlands kampioen geworden bij de jeugdkampioenschappen in Amsterdam. Op de Bosbaan werd het 16-jarige roeitalent uit Empel zaterdag eerste in de dubbelvier (zonder stuur) en zondag won hij met zijn teamgenoot in de dubbeltwee (zonder stuur).

Het waren voor Van Hulst zijn eerste nationale titels. Van Hulst roeide in de dubbeltwee met David Verboom van roeiclub Willem III uit Amsterdam. Ook in de dubbelvier (zonder stuur) had Van Hulst gezelschap van Verboom, maar ook van Pim Kloet (Alkmaar) en Robert Pluymert (Arnhem). ,,Met David heb ik vorig jaar al vaker geroeid, dat ging lekker. Pim en Robert kwamen er dit seizoen voor het eerst bij. We passen goed bij elkaar.”

In de race over twee kilometer deden zestien teams mee in de dubbeltwee en acht teams in de dubbelvier. Het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam was voor jeugd tot en met 18 jaar.

Van Hulst begon op zijn elfde met roeien bij De Hertog. ,,Ik train nu zes keer per week in de boot en doe drie keer in de week aan krachttraining”, aldus de Empelaar.,,Echt geweldig om nu zo’n mooi resultaat neer te zetten bij het NK.”

De eerstvolgende wedstrijd voor Van Hulst is de Hollandbeker over twee weken, een internationale wedstrijd die ook op de Bosbaan in Amsterdam plaatsheeft.


www.rvdehertog.nl

0 Reacties uitgeschakeld voor Empelnaar Julius van Hulst 2 x Nederlands Jeugdkampioen 482 19 juni, 2018 Nieuws, Sport juni 19, 2018

Facebook Comments