Dwaal rond in de Mariënburg

Digitaal bladeren

Dwaal rond in de Mariënburg
Auteur:

Dwaal rond in de Mariënburg

Voormalig klooster Mariënburg heeft eind juni de deuren geopend voor iedereen die hier eens wil rondkijken. Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch melden met bijzondere trots melden dat vanaf nu rondleidingen worden geven op de Mariënburg Campus. Vijf gidsen zijn opgeleid om u een deskundig en interessant inkijkje te bieden. Na een voorbereiding van twee jaar weten zij u te boeien met hun kennis en verhalen van toen en nu.

Het voormalige kloostercomplex Mariënburg heeft sinds het vertrek van de laatste zusters namelijk een complete metamorfose ondergaan en biedt nu onderdak aan JADS, de Jheronimus Academy of Data Science. Door een grootscheepse opknapbeurt zijn historische details weer zichtbaar.

U bezoekt onder meer de kapel waar nu bijvoorbeeld congressen worden gehouden. En wat te denken van het prachtige atrium, de met een glazen dak overspannen binnenplaats, die nu een ontmoetingsruimte is. U komt op de zolder waar vroeger de chambrettes van de zusters waren, maar waar nu studenten en docenten zich verdiepen in digitale data. En waar ICT-bedrijven onderdak gevonden hebben. Studenten wonen in de 77 nieuwe appartementen.

De gidsen van de Kring hebben uiteraard oog voor detail, zoals bij een oude Singer naaimachine, de eerste stenen die in 1897 werden gelegd of wat te denken van de lade waarin bisschop Bluyssen zijn mijters bewaarde. En zij wijzen u op hoe oud en nieuw hier verstrengeld zijn, bijvoorbeeld in de hal met kruisgewelven en moderne lampen. En natuurlijk vertellen onze gidsen over de rol van de Zusters JMJ in de ontwikkeling van het katholieke onderwijs.

Dompel u onder in de oude én nieuwe tijd in en rond de Mariënburg, een icoon in de Bossche binnenstad.

De eerste rondleiding is woensdag 27 juni, en vervolgens in principe elke tweede en vierde woensdag van de maand om 9.30 en 11.00 uur. Duur 1,5 uur.
Let op: er zijn een flink aantal trappen te beklimmen
Kijk voor data en kaartverkoop op: www.DagjeDenBosch.com

Ook kaartverkoop: via de balies van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch, Parade 12 en Sint-Janssingel 25 of telefonisch: 0900 2020 178 (90 cent per gesprek)

0 Reacties uitgeschakeld voor Dwaal rond in de Mariënburg 1087 07 juli, 2018 Hotspots, Nieuws juli 7, 2018

Facebook Comments