Theaterfestival Boulevard: What you see is what you guess

Digitaal bladeren

Theaterfestival Boulevard: What you see is what you guess
Auteur:

Theaterfestival Boulevard: What you see is what you guess

Van 2 t/m 12 augustus 2018 vindt de 34e editie van Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch plaats onder het motto ‘What you see is what you guess’. Gedurende elf dagen presenteren we theater, dans en muziek(theater) uit alle windstreken in en om de historische binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Op het befaamde festivalplein, aan de voet van de Sint-Janskathedraal, vind je een sfeervol festivalhart met restaurants, foodtrucks en een feestelijk theateraanbod. Zo is er theater in tentjes, een kinderprogramma in het BLVRD Theater, internationaal straattheater en livemuziek.

Maar er is meer: er zijn voorstellingen te zien op alle Bossche podia en in de musea die de stad rijk is, en er is theater op locatie! Denk daarbij aan natuurgebieden, wijken, winkels, leegstaande panden, op het dak of in het café. Deze voorstellingen maken we toegankelijk door soepele busverbindingen vanaf het centrale festivalplein aan de Parade. In het Josephkwartier, op een steenworp afstand van het festivalplein, zie je werk van theatermakers die bezig zijn met de actualiteit. Daar creëren we een plek waar kunstenaars en publiek met elkaar in gesprek kunnen gaan. Samen aan lange tafels dineren, debatteren en mijmeren.

De 34ste editie van Theaterfestival Boulevard vindt plaats van 2 t/m 12 augustus 2018. Meer info: www.festivalboulevard.nl

Highlights

Juliet and Romeo | Lost Dog/ Ben Duke
7 T/M 10 AUGUSTUS 2018, VERKADEFABRIEK
Waar Shakespeare definitief een punt achter hun tragedie zette, hunkerden zij stug verder. Er kwam zelfs een huwelijk van. Nu zijn Romeo en Juliet veertigers, ontgoocheld en in relatietherapie. Wij mogen hun bitterzoete gevecht zien, maar ook hun allereerste ontmoeting, dans en seks. Toen kwamen de kinderen. The rest is howling history.

Cantina | Laika
2 T/M 12 AUGUSTUS 2018, Tramkade Kaaihallen
Een plek waar acteurs en zangers je in vervoering brengen. Waar ze sudderende verlangens, peperrode geheimen en ongezouten waarheden opdienen. Bovenal een plek waar je verrassend eten krijgt voorgeschoteld. Honger? Laika stilt met zintuiglijk, beeldend en lichtvoetig theater. Share the canned dreams & good food!

IK | Bonte Hond
6 t/m 11 augustus, Poeldonk
“Als niemand kijkt, wat maakt het dan uit wat ik doe? Dan kan ik er net zo goed niet zijn.” Een depressieve badkamerspiegelbekentenis? Niet bij BonteHond. Hun IKis een keiharde komedie. Thema: zingeving en zelfoverschatting. BonteHond laat een familie in zee gaan met een ietwat ongewone therapeut. Niet overbodig: vader zit tot z’n liezen in een midlifecrisis; moeder heeft een extreme pinda-allergie; hun puberdochter leeft enkel voor het vloggen en tante blijkt akelig narcistisch. Monter gaan ze op zoek naar hun echte IK. Maar ook naar een publiek. Want hun individualisme moet natuurlijk wel gezien worden.

STARMAN | Sven Ratzke
7 t/m 10 augustus, Festivalplein
Ground Control to Major Sven, take your protein pills again. Check ignitiation and lift off: we’ll be with you! Het was Bowie zelf die Sven Ratzke in 2015 toestemming gaf om zijn meesterlijke oeuvre – van Space Oddity en Rebel Rebel tot Heroes en Blackstar – voor een concert te gebruiken.
Theatrale alleskunner Ratzke ontwikkelde Starman, een kameleontisch alter ego dat van Aladdin tot Ziggy recht aan Bowie doet. Zijn Bowieinterpretaties zijn een overtuigende ode aan de man die met identiteiten speelde en cultuurgeschiedenis schreef. Eigenzinnig, theatraal, filmisch, glamorous outfits en ruige improvisaties.

Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer | NTGent/Milo Rau
2 t/m 4 augustus, Verkadefabriek
Milo Rau kijkt niet de andere kant op. Hij reisde naar brandhaarden in het Midden-Oosten en de Congo. Daar sprak hij hulpverleners, geestelijken en oorlogsslachtoffers. In zijn indringende theatervoorstelling gidsen de actrices Els Dottermans en Olga Mouak het publiek naar de grenzen. Van landen. Van medeleven. Van ongemak.

0 Reacties uitgeschakeld voor Theaterfestival Boulevard: What you see is what you guess 563 09 juli, 2018 Hotspots, Nieuws juli 9, 2018

Facebook Comments