Wijn bij Stijn en café Reinders vallen in Bourgondische prijzen

Digitaal bladeren

Wijn bij Stijn en café Reinders vallen in Bourgondische prijzen
Auteur:

Wijn bij Stijn en café Reinders vallen in Bourgondische prijzen

V.l.n.r. Jeroen Guijt, Frank Reinders, Burgemeester Jack Mikkers, Jeroen Wellens en Stijn Kuijpers en Edgar Dissel. | fotografie ByMarjo 
In aanwezigheid van burgemeester Mikkers, wethouder Van der Geld, jury en genodigden zijn de Starter- en Stayer Awards 2018 uitgereikt.

De jury van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch heeft gisteren voor de derde keer de  Starter Award en de Stayer Award uitgereikt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst, werd de prijs aan deze twee ondernemers uit de Bossche foodgerelateerde branche toegekend. De prijzen werden in ontvangst genomen door de verheugde ondernemers van Wijn bij Stijn  en café Reinders in het Bestuurscentrum. De prijsuitreiking werd opgeluisterd door “De Italianen”(studenten van het impresariaat voor de kunsten van Fontys Hogeschool te Tilburg) en de bekende Bosschenaar Huub van Macklenberg.

De jury bestaande uit Carel Henderson (LXA The Law Firm), Joost de Koning (EJP Accountants & Adviseurs), en Marinus van Dorst (Dorstlessers) koos uit de door het publiek aangedragen kandidaten zes genomineerden. Er werd in groten getale, middels meerdere kanalen, gereageerd op het verzoek geschikte kandidaten aan te dragen.

Voor de Starter Award werden door de jury genomineerd: Côte Bar Bistro, Buurt café restaurant en Wijn bij Stijn wijnbar eten. De laatste kwam uiteindelijk bij de Starters als winnaar uit de bus.

Voor de Stayer Award nomineerde de jury uit alle kandidaten restaurant le Méridien, Café Reinders en Allerlei * Visserij restaurant. De jury koos als winnaar van de Stayer Award 2018 Café Reinders.

Juryrapport
De Starter Award viel in handen van de jonge ondernemer Wijn bij Stijn. Deze bevlogen ondernemer, is volgens de jury het meest onderscheidend. Stijn bezit enorme wijnkennis en deelt deze wijnbeleving graag met zijn gasten. Ieder gerecht kent een bijpassende wijn, bier of andere drank. Stijn biedt een innoverende en verrassende mix van Spaanse en Franse gerechten. De ontvangst en inrichting zijn sfeervol waardoor gasten zich welkom voelen Het restaurant is voorzien van een prachtige “wijnbar’.  In 2017 is Wijn bij Stijn uitgeroepen tot de beste wijnbar van Nederland, daarbij 130 ander wijnbars achter zich latend. Daarnaast verzorgt Stijn wijncursussen en wijnproeverijen. Inmiddels is het jonge bedrijf een duidelijke trekker voor de Bourgondische stad ’s-Hertogenbosch.

De winnaar van de Stayer Award is volgens de jury een begrip in de stad en ver daarbuiten. Meer dan twintig jaar geleden is het bedrijf opgericht door Frank Reinders en inmiddels zijn Jeroen Wellens en Jeroen Guijt mede exploitanten. Café Reinders, een boegbeeld voor de horeca, kent een ultiem kamergevoel en trekt naast stamgasten toeristen van alle leeftijden. De vakbekwame en amicale medewerkers tappen een heerlijk glas bier naast allerlei andere dranken en men kan er terecht voor pubfood. Niet voor niets heeft een bekende bierbrouwer hier een  commercial van “De Kroeg” opgenomen. Het bedrijf kent briljante activiteiten zoals het trouwen van stellen die elkaar in deze stamkroeg hebben leren kennen, de barman van de week en voetbal met een compleet Rode Duivels feest.
Dit alles heeft Café Reinders landelijke bekendheid opgeleverd en het café vervult daarmee een ambassadeursrol voor de stad ‘s-Hertogenbosch. Tevens werd de oud-voorzitter van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch Pieter Bak in het zonnetje gezet door burgemeester Jack Mikkers vanwege zijn verdienste voor de stad.

Meer informatie:
Bourgondisch ’s-Hertogenbosch donderdag 13 september (besloten Relatieavond)
Vrijdag 14 tot en met zondag 16 september 2018 is de toegang gratis. Gerritjes € 1,35.
Culinaire Cadeaubon € 27,00 euro (20 Gerritjes) in vijf stappen online te bestellen. Meer informatie: www.bourgondisch-sh.nl.

0 Reacties uitgeschakeld voor Wijn bij Stijn en café Reinders vallen in Bourgondische prijzen 1005 10 september, 2018 073 Culinair, Nieuws september 10, 2018

Facebook Comments