Digitaal bladeren

Romige pasta met spekjes en rucola
Auteur:

Romige pasta met spekjes en rucola

Heerlijk comfortfood voor tijdens de koude dagen na de gezellige feestdagen. Zet je goede voornemens maar aan de kant! Alhoewel je hier natuurlijk ook een slankere variatie op kunt maken door magere producten te gebruiken. Ik gebruik in dit geval de volle variant 😉

Ingrediënten:
125 gram spek
25 gram roomboter
25 gram bloem
250 ml groentebouillon (blokjes van maggi)
150 gram kaas (belegen) bij voorkeur oud voor wat extra pit
100 ml slagroom
400 gram spaghetti (eierspaghetti is het lekkerst bij dit recept)
75 gram rucola

Bereidingswijze:
1. Zet een pan water op met wat zout voor de spaghetti en kook deze af als het water kookt
2. Bak de spekjes krokant in een koekenpan
3. Maak de groentebouillon met water aan
4. Maak een roux door de boter te smelten in een pannetje en daar de bloem aan toe te voegen. Op laag vuur goed mengen en het mengsel laten garen.
5. Beetje bij beetje de groentebouillon toevoegen zodat er geen klontjes ontstaan
6. Daarna de slagroom en de kaas toevoegen en doorverwarmen zodat de kaas is gesmolten
7. De pasta en saus mengen en op het laatste moment de rucola er doorheen scheppen.
8. Serveer er bij voorkeur een frisse salade bij en eet smakelijk!

0 0 1654 10 januari, 2015 073 Culinair, Koken met Anne januari 10, 2015

Facebook Comments