Digitaal bladeren

De allerlekkerste Tiramisu
Auteur:

De allerlekkerste Tiramisu

Geen originele tiramisu maar heel erg lekker! Heerlijk luchtig door het gebruik van eiwitten in combinatie met mascarpone. De touch van chocolade maakt dit een van de lekkerste tiramisu! Dit recept is voor 12 personen maar als je dat teveel vindt halveer dan de ingrediënten.

Ingrediënten:
250 gram pure chocolade
50 gram roomboter
Zeezout
175 gram lange vingers
4 dl hete, zoete koffie
Grand marnier
4 grote eieren uitloop of biologisch
100 gram tafelsuiker
750 gram mascarpone
2 sinaasappels
Een paar verse koffiebonen fijngestampt

Bereidingswijze:
1. Zet een glazen kom op een pan zachtjes pruttelend water, maar zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Doe 200 gram chocolade, snufje zout en de boter en wacht al roerend tot alles gesmolten is (au bain Marie)
2. Pak een grote ovenschaal en leg daar de lange vingers in. Giet daar voorzichtig de hete koffie overheen. Voeg aan de gesmolten chocolade wat grand marnier toe en verdeel het mengsel over de lange vingers. Laat het afkoelen
3. Scheid de eieren en doe de eiwitten en de dooiers elk in een aparte kom. Doe de suiker bij de dooiers en klop deze 5 minuten op met een handmixer op de hoogste stand, tot de suiker is opgelost en de dooiers bleek en luchtig zijn. Spatel er de mascarpone doorheen en geraspte schil van een sinaasappel.
4. Was en droog de gardes en klop de eiwitten met een snufje zout op tot er stijve pieken op blijven staan.
5. Spatel met een grote lepel een flinke schep eiwit door het mascarponemengsel en daarna de rest.
6. Schep en smeer het mengsel op de lange vingers met chocola in de schaal.
7. Strooi de fijngestampte koffiebonen erop en schaaf de chocolade met een dunschiller op het mengsel. Voor wat extra kleur de geraspte schil van de andere sinaasappel eroverheen strooien.
8. Zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven en dan….. genieten!

Eet smakelijk!

2 0 1805 06 februari, 2015 073 Culinair, Koken met Anne februari 6, 2015

Geef een reactie

Facebook Comments