Digitaal bladeren

Raymond Baptist: “Bootcamp de nieuwste fitnessrage”
Auteur:

Raymond Baptist: “Bootcamp de nieuwste fitnessrage”

Raymond Baptist docent aan het Cios (sportopleiding) en personaltrainer start vanaf 1 april aan de Noorderplas met Bootcamp.

Leg eens uit wat Bootcamp is.
Bootcamp is een outdoor fitness-training in groepsverband, waarbij zowel je conditie als je kracht in zeer korte tijd verbetert. Een breed scala aan oefeningen en diverse trainingsmethodieken worden gebruikt om de deelnemers  in korte tijd  in conditie te brengen. Denk hierbij aan intervaltraining afgewisseld met krachtoefeningen met 2-tallen of individueel.en nog veel meer uitdagende maar vooral ook leuke trainingsvormen. Kortom, je bent lekker buiten in een groep aan het trainen.

Is Bootcamp niet  vreselijk afzien?
Anders dan de naam “Bootcamp”, doet vermoeden hoef je niet bang te zijn dat ik onverantwoorde oefeningen laat uitvoeren. Dus geen gekkigheid als, door de modder rollen, onder prikkeldraad door kruipen of over hoge muren klimmen. Wel leuke effectieve trainingsvormen  in groepsverband, waardoor je stiekem toch lekker aan het trainen bent en je conditie snel verbetert. Het heeft dus niks met een militaire training te maken zoals vaak wordt gezegd.

Waarom is Bootcamp zo populair op dit moment en kan iedereen hieraan meedoen?
Het gevoel dat je in een groep werkt maar toch individueel je grenzen verlegt stimuleert enorm en is daarom erg populair. Vandaar dat ik vrij uiteenlopende groepen heb, mannen, vrouwen, jong, wat ouder, goede conditie maar ook beginnende sporters. Er zitten zelfs vaders met dochters en moeders met zonen bij mij in de lessen. Ik wil graag dat iedereen een goede training krijgt en pas daarom de training dusdanig aan zodat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen. Door jarenlange ervaring als lesgever kan ik iedereen met een glimlach naar huis sturen.

Wat is jouw drive om deze lessen te geven?
Ik zie veel mensen met overgewicht of met lichamelijke klachten, met name mannen van middelbare leeftijd hebben vaak een slechte conditie. Ze willen er graag iets aan doen maar komen niet in actie. Doordat ik met een 10 strippenkaart werk, zijn de lessen laagdrempelig en probeer ik ook die doelgroep over de streep te trekken. Mijn drive is om een bijdrage te leveren aan een gezonde leefstijl, en wil mensen graag helpen om hun doelen te bereiken. Of het nu is om 10kg af te vallen of om een betere uithoudingsvermogen te krijgen. Vaak zie ik snel resultaat en zie ik ze steeds fanatieker worden.

Waar en wanneer zijn de Bootcamplessen?
Iedere woensdag om 19.00 uur straten we vanaf de Doornburgstede (tegenover de scouting) en trainen we bij de Noorderplas. Ik werk met een 10 rittenkaart (€ 70,-) als je een keer vaker wilt komen kan dat, maar als je een keer niet kan kost het je niks. Voor een gratis proefles bel 06-21533133 of ga naar http://www.raymondpt.nl of Email: raymondpt@hotmail.nl

2 0 1383 02 maart, 2015 Zakelijk nieuws maart 2, 2015

Facebook Comments