Digitaal bladeren

Biefstuk met frisse salsa, balsamico en parmezaan
Auteur:

Biefstuk met frisse salsa, balsamico en parmezaan

Even al die stamppotten zat? Een heerlijk fris en mager recept en weer eens wat anders dan biefstuk pepersaus.

Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten:
4 biefstukken
Gele en groene courgette ( de gele is wat zoeter van smaak)
Puntpaprika
2 teentjes knoflook
Bosje basilicum
Balsamico ( liefst siroop en oude)
Parmezaan

1. Leg de biefstuk op een bord zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
2. Snijd de courgette in dunne plakjes van ongeveer een centimeter en grill deze in een grillpan ( kan ook in de oven)
3. Rooster de paprika’s en knoflook zodat deze zacht worden.
4. Doe alles in een schaal en dek af met folie. Hierdoor laat het velletje los en gaart de courgette nog een beetje door.
5. Snijd alles in reepjes, het maakt niet heel veel uit hoe als het maar niet te grof is.
6. Snijd de basilicum in fijne reepjes en voeg deze toe naar smaak.
7. Breng de salsa op smaak met zout peper en balsamico. Let op deze mag best hoog op smaak zijn!
8. Bak de biefstuk
Rare : 3-4 min
Medium: 5-6 min
Doorbakken: 9-10 min
Laat het vlees rusten op een bord dat je afdekt met aluminium folie.
9. Trancheer het vlees en schep de salsa eroverheen, balsamico en parmezaan naar smaak toevoegen. Eventueel garneren met rucola.

Eet smakelijk!

0 0 1567 12 maart, 2015 073 Culinair, Koken met Anne maart 12, 2015

Facebook Comments