Digitaal bladeren

Aspergesoep met gerookte zalm (4 pers.)
Auteur:

Aspergesoep met gerookte zalm (4 pers.)

De tijd van asperges is weer aangebroken! Deze maand een klassieke aspergesoep met gerookte zalm. Je kunt natuurlijk ook andere vissoorten gebruiken.

Ingredienten:
schillen en ‘kontjes’ van +/- 25 asperges
3 eetlepels roomboter
3 eetlepels bloem
1 l groentenbouillon
1 dl witte droge wijn
1 dl room
peper
zout
nootmuskaat (bij voorkeur vers geraspt)
4 gekookte asperges in stukjes gesneden
100 gr gerookte zalmsnippers

Bereidingswijze:
1. Smoor de schillen en ‘kontjes’ van de asperges in de roomboter.
2. Strooi de bloem erover en bak deze even mee. (hierdoor gaart de bloem en is deze in de smaak minder aanwezig).
3. Voeg de bouillon, de wijn en de room al roerend beetje bij beetje toe zodat er geen klontjes ontstaan. Breng het geheel aan de kook.
4. Laat het geheel 45 min. zachtjes doorkoken en passeer de soep hierna door een zeef.
5. Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
6. Verdeel de zalm en de gesneden asperges over de borden en schenk de soep erover.
7. Eventueel garneren met een gekookte asperge, gerookte zalm en nootmuskaat.

Eet smakelijk!

0 0 1619 25 april, 2015 073 Culinair, Koken met Anne april 25, 2015

Facebook Comments