Digitaal bladeren

I love Riesling!
Auteur:

I love Riesling!

Zo, ik heb het gezegd. Ik hou van Riesling! Duits, Oostenrijks, maar ook Frans, Nederlands, Spaans of Australisch. Droog, net niet helemaal droog, of heel zoet… het maakt me niet uit! Ik hou van zuren, en dan zit je met Riesling goed.
Riesling is een kameleon. In de Moezel vaak lichtvoetig met een klein zoetje voor de balans. Zo kun je bij mij Clemens Busch drinken: een riesling ‘Vom Roten Schiefer’, van rode leisteen dus. Aromatisch, bloemig, of zoals de Duitsers zeggen: Düftig.
Pfalz hebben we ook: Ungeheuer heet de wijngaard, en dat geeft veel steviger wijnen. Meer alcohol, meer kracht, maar weer die typische Rieslingzuren. Twee weken terug waren we er… en wat is het daar fijn!
Ook Australisch kun je drinken bij ons, zelfs per glas. Deze rieslings ruiken naar tennisballen (ja echt waar): als je me niet gelooft, kijk SOMM op Netflix. Rijp, stevig, maar dus weer die frisse zuren.
Bubbels kun je er ook van maken: Winzersekt uit de Moezel van weer zo’n mooie producent. Bernhard Eifel maakt deze op de traditionele wijze, en doseert (bepaalt de zoetheid) met auslese van, hoe kan het ook anders, Riesling! Zoet hebben we ook: Spätlese (late oogst) uit de Nahe. Lekker zoet, maar ook fris, dus top bij de aardbeien met hangop.
Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar misschien moet je zelf komen proeven. Een Rieslingfanaat als ik doet natuurlijk mee aan de Riesling Weeks: van 27 mei tot 12 juni kun je bij ons een 4-gangenmenu eten en daar 4 Duitse wijnen bij drinken voor €50,-. En ja, daarvan zijn er minimaal 2 riesling…. Reserveren kan bij mij op stijn@wijnbijstijn.nl of via www.rieslingweeks.nl
Bis bald bei Wijn bij Stijn! Tschuss!

Stijn

0 Reacties uitgeschakeld voor I love Riesling! 953 30 mei, 2016 073 Culinair, Zakelijk nieuws mei 30, 2016

Facebook Comments