Digitaal bladeren

Bourgondisch ’s-Hertogenbosch wordt 30!
Auteur:

Bourgondisch ’s-Hertogenbosch wordt 30!

Aftrap Bourgondisch seizoen met nieuw gezicht

Bourgondisch ’s-Hertogenbosch viert dit jaar dat het voor de 30e keer hét culinaire evenement mag organiseren in de Brabantse hoofdstad. De aanstaande 30e verjaardag vormt reden voor een aantal mooie cadeaus: een nieuwe huisstijl en dito website, een vernieuwde opzet van de Voorproefavond, voortzetting van het masterclass- en workshopprogramma en  toevoeging van twee nieuwe Bourgondische Awards: de Starter- en Stayer Award. Het evenement vindt dit jaar plaats in het derde weekend van september.

logo_webNieuwe huisstijl: verleiding, verbinding, verbeelding
Het jubileumjaar is voor de organisatie reden om de huisstijl te evolueren naar de huidige trends in de foodbranche. Bourgondisch ’s-Hertogenbosch kiest om die reden voor een  warm en persoonlijk nieuw logo. Het handgeschreven logo heeft een strakke ondertoon in een classy kleur en wordt ondersteund door een nieuwe, prikkelende pay off: Verleiding, Verbinding, Verbeelding. Het jaarlijks wisselende campagnebeeld is ontwikkeld vanuit de kracht van symmetrie waarin de mens die geniet van eten en drinken in al zijn puurheid een centrale rol speelt. In 2016 is voor het campagnebeeld gekozen uit foodfragmenten uit de Tuin der Lusten, eigentijds vertaald in foto compilaties, symmetrisch samengesmolten in het beeld voor 2016.

Van Voorproefavond naar Voorproefroute
Op 6 juni diende de Bossche binnenstad als decor voor de nieuwe ‘Voorproefroute’. Tijdens deze avond maakte het aan de relatieavond deelnemende bedrijfsleven alvast kennis met de restaurants die op Bourgondisch ’s-Hertogenbosch zullen verschijnen. Waar de voorproefavond in voorgaande jaren steeds op één locatie plaatsvond, speelde deze zich dit jaar af in de vorm van een running dinner door de binnenstad. Gasten kregen hierbij de gelegenheid met meerdere restaurants kennis te maken en -in klein verband- met elkaar. De voorproefavond nieuwe stijl begon voor het eerst met de uitreiking van de Starter- en Stayer award.

Starter- en Stayer Award
Voor het eerst werd tijdens de voorproefavond de Starter- en de Stayer Award uitgereikt aan de meest succesvolle bestaande– en meest veelbelovende nieuwe Bossche ondernemer. Burgemeester Ton Rombouts overhandigde de Starter Award aanDirk Hover van Wijnbar ‘Bij Dirk’: ondernemer van de eerste Bossche wijnbar op een gedurfde locatie. De Stayer Award viel ten deel aan Banketbakkerij Jan de Groot als ondernemer die de stad landelijk op de kaart wist te zetten met de alom bekende Bossche Bol. Om in aanmerking te komen voor deze nieuwe Awards, moeten starters maximaal twee jaar actief zijn en Stayers minimaal vijf jaar. Winnaars mogen zichzelf een jaar lang met deze titel profileren.

Bourgondisch naar derde weekend september wederom met workshops
De 30e verjaardag van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch vindt plaats in het derde weekend van september: op 15 (Relatieavond), 16, 17 en 18 september. De opzet van het evenement blijft gelijk aan die van vorig jaar waarbij bezoekers ook zelf actief deel kunnen nemen aan een culinair programma door zich in te schrijven voor masterclasses en workshops.

0 Reacties uitgeschakeld voor Bourgondisch ’s-Hertogenbosch wordt 30! 2670 07 juni, 2016 073 Culinair, Nieuws juni 7, 2016

Facebook Comments