Digitaal bladeren

“Onesto doet zijn naam eer aan”
Auteur:

“Onesto doet zijn naam eer aan”

Ton van den Dungen en Jacqueline van den Broek over hun Italiaanse restaurant in de Korte Putstraat:

“Het voelde als thuiskomen. Wij kwamen hier immers al vaak om een hapje te eten of gezellig te borrelen. Zodoende kennen wij de straat en de meeste restaurants en hun eigenaren vrij goed. Dat gaf en geeft een goed gevoel,” aldus Jacqueline van den Broek en Ton van den Dungen die sinds maart van dit jaar uitbaters zijn van het enige echte Italiaanse restaurant in de Korte Putstraat met de veelzeggende naam Onesto. “Die naam hebben we heel bewust gekozen. De Italiaanse keuken is eerlijk, zonder poespas. Dat bieden wij onze gasten ook graag.”

Zowel Jacqueline als Ton zijn al van jongsaf actief in de horeca. “Natuurlijk eerst als bijbaantje, maar het werd al snel duidelijk dat daar mijn toekomst lag,” Dat gold ook voor Jacqueline. Op de vraag wat er nou zo leuk aan de horeca is geven ze gelijktijdig antwoord: “Gezelligheid en voldoening van je werk als gasten je enthousiast bedanken voor een fijne avond. Dat maakt het harde werken en de vele uren meer dan goed. “

Knus
Voor Ton en Jacqueline, die ook nog eigenaar zijn van Brasserie Mell’s Place aan het Stationsplein, was het geen vraag of ze zich wilden vestigen in de Korte Putstraat. “We waren al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie om een Italiaans restaurant te beginnen. Toen dit pand beschikbaar kwam, hebben we geen moment geaarzeld.” En terecht. Onesto is, na een ingrijpende verbouwing, omgetoverd tot een knus restaurant dat een beetje doet denken aan een smaakvol ingerichte huiskamer. Jacqueline: “Dat is ook de bedoeling. Wij willen dat onze gasten zich echt thuis voelen.”

Authentieke gerechten
Naast die intieme sfeer en het contact met de gasten is de kaart natuurlijk ook een essentieel onderdeel van de beleving die Onesto oproept. “Daar hebben we heel erg ons best op gedaan. De ingrediënten zijn authentiek, de kaart is mede mogelijk gemaakt door Lafdil Bouharrou, voormalig chef-kok en tegenwoordig hoofd horeca op de welbekende “Rooi Pannen”.
Ook hebben wij adviezen gekregen vanuit Italië van een chefkok uit Riva del Garda. Op de kaart zijn geen pizza’s vermeld. “Dat klopt,” zegt Jacqueline, die vaak in de keuken te vinden is, maar die rol met het grootste gemak afwisselt met die van gastvrouw. “We zijn geen pizzeria. We serveren authentieke Italiaanse gerechten met een traditionele menustructuur. Net als in Italie kun je genieten van een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en een heerlijk dessert. En wat de wijnen betreft: onze gasten kunnen naast onze heerlijke huiswijn een keuze maken uit een uitgebreide serie exclusieve Italiaanse wijnen die ook per glas worden geschonken.”
Het mag duidelijk zijn: Bij Onesto zijn alle ingrediënten aanwezig voor een (h)eerlijk avondje culinair genieten!

Hieronder nog een kooktip van Jacqueline en Ton! Eet smakelijk!

image1 (1)Kalfsvlees met een vulling van Taleggio
Involtini di vitello con Taleggio

Ingrediënten (voor 4 personen):
4 langwerpige kalfsschnitzels
4 plakken prosciutto
100 g tallegio
4 blaadjes salie
1,5 el boter
bloem
100 ml witte wijn
knoflook
300 gr tomatenblokjes
beetje suiker
gedroogde oregano
zwarte pitloze olijven

Bereidingswijze:
Sla het vlees goed plat en leg in het midden een plak prosciutto. Snijd de taleggio in mooie dunne plakken en leg op de prosciutto. Dek af met salie en breng op smaak met zwarte versgemalen peper. Verhit een eetlepel boter in een pan. Sla de zijkanten van de kalfsschnitzels naar binnen en rol het strak op, van de brede kant naar de smalle kant. Zet vast met een prikker. Bloem het opgerolde pakketje licht. Bak de rolletjes circa 2 minuten op matig vuur. Voeg vervolgens een eetlepel boter toe. Blus af met de witte wijn. Laat circa 3 minuten rustig inkoken.
Verhit olijfolie in een pan. Pel en hak de knoflook grof. Fruit de knoflook circa 2 minuten. Tomaten in blokjes toevoegen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg suiker en de gedroogde oregano toe. Snijd de zwarte olijven in ringen en voeg toe aan de saus. Laat circa 5 minuten koken. Schep de rolletjes in de saus en laat nog circa 3 minuten garen.

Serveer met haricoverts of een frisse salade en pasta.

Buon Appetito

1 Reacties uitgeschakeld voor “Onesto doet zijn naam eer aan” 3814 27 juli, 2016 073 Culinair, Interviews, Zakelijk nieuws juli 27, 2016

Facebook Comments