Digitaal bladeren

‘We leren mensen graag lekker eten’
Auteur:

‘We leren mensen graag lekker eten’

Nico Zwarthoed en Jos Hulscher van viswinkel Visch:

“Ik ben al van jongs af bezeten van vis en alles wat daarmee te maken heeft. Het is zo’n geweldig product. Ik kan er al mijn creativiteit op botvieren. Mensen laten proeven wat écht lekker is, dat geeft zo’n voldoening van je werk.” Aan het woord is Nico Zwarthoed die samen met zijn partner Jos Hulscher sinds drie jaar de Bossche visliefhebbers in hun speciaalzaak Visch in de Kolperstraat verwent.”

Visch is inmiddels een begrip bij een grote groep Bosschenaren. Nico en Jos voeren een breed assortiment in dagverse vis. Naast diverse gangbare soorten zoals kabeljauw, schol en tong prijken op het knisperende ijs in de rijkgevulde vitrine ook exoten als zeewolf en zeeduivel. Nico: “Ik heb altijd al aparte soorten vis verkocht. Zo’n veertig jaar geleden was dat heel bijzonder. Ik moest ervoor naar Brussel om ze in te kopen, maar ik bouwde er in Waalre, waar het allemaal begon, een goede klantenkring mee op.”

Culinaire benadering
Verse vis was destijds het belangrijkste artikel in het assortiment maar gaandeweg koos Nico een culinaire benadering van het product. Een voorbeeld daarvan zijn de naar hem genoemde salades. Deze vonden gretig aftrek, ook bij andere detaillisten in de regio UIteindelijk resulteerde dit alles in de bouw van een saladefabriek en belevering van Albert Heijn en Jumbo. En of dat nog niet genoeg was deden Jos en Nico er ook nog maar eens even een kookstudio en een winkel bij. Jos: “Terugkijkend op die periode vragen we ons ook wel eens af hoe dat we dat allemaal volhielden. Maar het ging gewoon. Uiteindelijk zijn de saladefabriek en winkels verkocht en verhuisden we naar Den Bosch.”

Kriebel
Nico kwam overigens al sinds jaar en dag in Den Bosch: “Die stad heeft mij altijd al getrokken. Ik heb er zo’n 35 jaar geleden ook Jos leren kennen. We gingen er op stap en bouwden hier een grote kennissen en vriendenkring op. Toen ik in Waalre stopte, heb ik bijna twee jaar niet zoveel gedaan. Jos vond hier een baan en ik was thuis. Tot het pand in de Kolperstraat beschikbaar kwam. In onze ogen een perfecte locatie. Toen begon het weer te kriebelen.”

Dagvissers
En daar bleef het niet bij. Het pand werd gehuurd en binnen no-time werd het interieur ontworpen naar het voorbeeld van een viszaak in Parijs. De rest is bekend. Visch opende drie jaar geleden haar deuren en is sindsdien een begrip wanneer het om lekker eten gaat. Nico: “Natuurlijk is de verse vis, afkomstig van dagvissers, in ons assortiment heel belangrijk. Maar we hebben onze klanten nog veel meer te bieden en alles van topkwaliteit. Alle salades en andere afgeleide producten komen uiteraard uit eigen keuken.”

Genieten
Jos: “En wanneer je geen zin hebt om zelf te koken, kun je op ons overdekte terras of eventueel binnen aan onze gezelige seafoodbar genieten van al dat lekkers. Uiteraard schenken wij uitgelezen wijnen om het allemaal nog smakelijker te maken. Verder verzorgen we graag de catering bij mensen thuis en doen we desgewenst ideeën aan de hand om je gasten thuis zelf met een culinair (kerst-)visdiner te verrassen. De bestellijsten voor Kerst liggen in de winkel.”

Kabeljauw met ratatouille en papiotte

foto_kabeljauwBenodigdheden voor 4 personen
• 4 kabeljauwfilets van 150 gram
• 120 gram lente-uitjes
• 120 gram venkel
• 120 gram courgette
• 100 gram rode paprika
• 100 gram gele paprika
• verse peterselie
• 16 zwarte olijven
• 16 groene olijven
• 8 kleine pommodori-tomaten
• 1 teentje geperste knoflook
• 40 ml citroensap
• 50 ml olijfolie
• 500 ml melk
• vers gemalen witte peper en zout
• 4 vellen aluminiumfolie

• Verwarm de borden voor en verwarm de oven voor op 180 graden.
• Laat de kabeljauwfilets weken in de melk met peper en zout.
• Snijd de ingrediënten voor de ratatouille (lente-ui, paprika’s, venkel, courgette en peterselie) in hele kleine blokjes. Fruit de ratatouille licht in de olijfolie.
• Dep de kabeljauwfilet droog en leg iedere filet op een vel aluminiumfolie.
• Meng de knoflook door de olijfolie en giet een scheutje over de kabeljauw. Maal er verse witte peper en/of zout naar smaak over.
• Bedek de filets met een laagje ratatouille en besprenkel met citroensap.
Leg om de kabeljauw de groene en zwarte olijven.
• Dompel de tomaten in heet water, schil ze en snijd ze partjes. Leg de partjes ook om de kabeljauwfilets heen.
• Vouw het folie goed dicht en leg voorzichtig in de oven gedurende 20 minuten.
• Leg het pakketje op een verwarmd bord, dien op en vouw dan het pakketje pas open.

Bon appetit!

0 Reacties uitgeschakeld voor ‘We leren mensen graag lekker eten’ 2892 17 november, 2016 073 Culinair, Interviews, Zakelijk nieuws november 17, 2016

Facebook Comments