Digitaal bladeren

Lachende Vis spartelt als nooit tevoren
Auteur:

Lachende Vis spartelt als nooit tevoren

Eigenaar Mario van Lith stoomt populair café restaurant klaar voor de toekomst

We hebben vroeg afgesproken. Toch is het al een drukte van belang bij de Lachende Vis. Lossende leveranciers, handige klussers die druk in de weer zijn met het opstellen van het winterterras en andere zaken. Binnen is het al niet anders. Een viertal mensen zijn druk met het inrichten van de geheel gerestylde feestzaal voor een partij. Eigenaar Mario van Lith helpt ook nog een handje mee. Het is duidelijk: de Lachende Vis spartelt als nooit tevoren.

tekst: Tjeu Lensen | fotografie: Olaf Smit

De Lachende Vis is bij vele Bosschenaren en buitenlui bekend. Velen kennen het in Oud Empel gelegen etablissement van een bijgewoonde bruiloft of feest, een verzorgde catering en als gastvrij rustpunt na een fiets-of wandeltocht. Dat is al jaren een hele succesvolle formule. Toch kriebelde het bij eigenaar Mario van Lith om zijn bedrijf verder te professionaliseren en klaar te stomen voor de toekomst. Mario van Lith: “Er was geen echte noodzaak om de zaak zo grondig aan te pakken. De zaal en het café draaiden goed en de catering bleek ook een schot in de roos. Toch wilde ik voor de komende jaren de zaak opfrissen en onze gasten en relaties duidelijk laten zien wie we zijn en wat we doen.”

‘Gezellig tot aan het staartje’
Bovenbedoelde profilering kreeg concreet vorm met het benoemen van de verschillende bedrijfsonderdelen. De nieuwe website van de Lachende Vis maakt dat met een duidelijke tweedeling tussen eten, drinken en feesten enerzijds en catering anderzijds concreet. De toepasselijke pay-off ‘Gezellig tot aan het staartje’ duidt op de laagdrempelige ontmoetingsplek voor jong en oud voor een feestje of een borrel. Mario van Lith: “De Lachende Vis is dat al generaties lang. Dat verandert dus niet. Wat we wel verandert, is de lunch en dinerkaart. We hebben besloten om van het café een eetcafé te maken. Onze gasten kunnen tegen een betaalbare prijs lunchen of dineren. Ook hebben we de laatste jaren gezondere en biologische componenten toegevoegd.”

‘Sympathieke catering’
Een tweede belangrijk bedrijfsonderdeel is de “Sympathieke catering” met de uitnodigende pay-off “Reken gerust op een glimlach”. Mario: “We hebben op dit gebied een enorme groei doorgemaakt. Die glimlach is gemeend omdat we het heel leuk vinden om te doen. Op een ontspannen manier bij mensen thuis of op een bedrijfslocatie de zorgen uit handen nemen. Uiteraard altijd in samenspraak met elkaar om een zo perfect mogelijk feestje of diner te realiseren. Het doel is de gasten te ontzorgen zodat zij van hun feest of event kunnen genieten. Onze nieuwe website biedt de unieke mogelijkheid om een cateringpakket samen te stellen wat dranken, food en materiaalhuur betreft. Uiteraard willen wij onze gasten graag behulpzaam zijn. Het geeft in ieder geval een goed beeld wat we te bieden hebben en wat ongeveer de kosten zullen zijn.”

Eigentijds maar vertrouwd
Rest nog de feestzaal: Deze heeft een complete metamorfose ondergaan. Een nieuwe bar, vloer, verlichting. Eigentijds maar met de vertrouwde gezelligheid. Mario van Lith: “Het werd hoog tijd dat we de zaak grondig aanpakten. Het is zo’n 25 jaar geleden dat er iets aan gedaan was en stilstand is achteruitgang. Bovendien hebben we nu de mogelijkheid om met een scheidingswand de zaal op te delen om ook kleinere gezelschappen te kunnen ontvangen. In totaal kunnen we zo’n 250 gasten ontvangen. Kortom, we zijn klaar voor de toekomst!”

0 Reacties uitgeschakeld voor Lachende Vis spartelt als nooit tevoren 4256 17 december, 2016 073 Culinair, Interviews, Zakelijk nieuws december 17, 2016

Facebook Comments