Digitaal bladeren

Koken met Anne
Auteur:

Koken met Anne

Lekkere & lichte cannelloni

Anne is terug met haar lekkere recepten.
Deze keer een heerlijk cannelloni.
Of je op een terrasje in Rome zit.

Het recept is voor 2 – 3 personen

 

 

 

Ingrediënten:
10 cannelloni buisjes (of zelf buisjes maken van verse lasagnebladen)
100 gram bladspinazie
250 gram ricotta
sap van 1 citroen
2 teentjes knoflook
6 grote tomaten
10 blaadjes basilicum (+ extra als garnering)
1 grote bol mozzarella
zout en peper naar smaak
scheutje olijfolie

Benodigdheden
Plastic zakje of een spuitzak
Ovenschaal
Koekenpan
Groot koksmes
Vergiet
Snijplank
Grote kom

Bereidingswijze:
1. Snijd de tomaten zo fijn mogelijk
2. Kook de cannelloni buisjes (als deze niet van vers pastadeeg zijn gemaakt dus hard) zodat deze beetgaar zijn en spoel ze daarna af met koud water. Hoe steviger ze blijven hoe makkelijker te vullen.
3. Snipper de ui
4. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet wat olie in de pan
5. Voeg de spinazie toe en daarna een teentje knoflook
6. Bak totdat de spinazie is geslonken
7. Haal de spinazie uit de pan en laat deze uitlekken in een vergiet
8. Bak in dezelfde pan de ui, tomaten, teentje knoflook en zout en peper
9. Laat dit zo’n 8 min doorkoken tot je een saus krijgt en voeg de laatste 2 min de basilicum toe.
10. Snijd intussen de spinazie wat fijner met een koksmes
11. Meng de gesneden spinazie met de ricotta en voeg het sap van een citroen toe
12. Verwarm de oven voor op 180 C
13. Vul de spuitzak of plastic zakje (waar je het hoekje vanaf knipt) met het ricottamengsel
14. Vul de canneloni met het mengsel
15. Leg de gevulde buisjes op de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier de tomatensaus overheen en scheur de mozzarella in stukken en leg dit bovenop de tomatensaus.
16. Bak de cannelonischotel in ca 25 min gaar en garneer af met blaadjes basilicum

Dit recept is vegetarisch maar je kunt eventueel wat pancetta toe voegen.
Voor wat extra pit strooi er wat verse Parmezaan over voor je het opdient!

Eet smakelijk!

0 Reacties uitgeschakeld voor Koken met Anne 1314 26 januari, 2017 073 Culinair januari 26, 2017

Facebook Comments