Digitaal bladeren

Taste Bij Dirk wil verrassen
Auteur:

Taste Bij Dirk wil verrassen

Dirk Hover en zijn chefs Ehsan Zirak en Lucas Schrover gaan voor ‘surprise tasting’ zonder menukaart 

Fotografie: ByMarjo

Vorig jaar werd hij tijdens de voorpoef-route van Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch onderscheiden met de Starter Award. Hij sleepte deze eer in de wacht met zijn in september 2014 getransformeerd bruin café naar Wijnbar Bij Dirk in de Verwersstraat in ‘s-Hertogenbosch. Het was destijds de eerste wijnbar in de stad en binnen een jaar tijd behoorde het etablissement al tot de beste tien wijnbars van Nederland. Dit zakelijk succes was voor drijvende kracht en eigenaar Dirk Hover een stimulans om aan de overkant van de straat in mei van dit jaar een restaurant-variant te beginnen met de vertrouwde naam Taste Bij Dirk. “Ook met dit menukaart-loze concept van kleine smaakvolle gerechtjes gecombineerd met een mooi glas wijn zijn wij de eerste in Den Bosch. Wij willen onze gasten nu eenmaal echt verrassen”, aldus Dirk Hover die samen met zijn chefs Ehsan Zirak en Lucas Schrover het bijzondere restaurantformat handen en voeten gaf.

Opgegroeid in de horeca
Dirk is naar eigen zeggen opgegroeid in de horeca. Hij werkte in verschillende café’s en restaurants en volgde de Rooi Pannen in Tilburg. “In 2014 kreeg ik de kans om voor mezelf te beginnen. In eerste instantie met een bruin café maar ik was ervan overtuigd dat we met iets nieuws moesten komen. Dat is wijnbar Bij Dirk geworden. Ik heb een passie en ben liefhebber van kleine passende gerechtjes die de smaak van de wijn versterken. Die formule sloeg ook aan bij mijn gasten.” Daarmee werd, al dan niet bewust, eigenlijk al de basis gelegd voor het unieke concept van Taste Bij Dirk.

Perfecte omgeving
Toen Dennis Middeldorp met zijn restaurant Sense naar een andere locatie verhuisde, twijfelde Dirk geen moment. “Het was volgens mij een kans voor open doel. De Verwerstraat heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een mooie winkelstraat met daarbij andere hoogwaardige restaurants. Die mix was volgens mij een perfecte omgeving voor Taste Bij Dirk. Maar ook hier gold dat we onze gasten iets wilden bieden wat er nog niet was. Samen met mijn chef-koks Lucas Schrover en Ehsan Zirak ben ik aan de slag gegaan om ons format handen en voeten te geven.”

Enthousiaste keukenbrigade
Het laat zich raden dat de keukenbrigade enthousiast reageerde op het culinaire concept van surprise tasting. Ehsan Zirak: “Het komt erop neer dat de gasten alleen maar aan hoeven te geven hoeveel gerechten hij of zij wil. Dat kan variëren van 3 tot 6 gangen. Uiteraard vragen we waar de gasten niet van houden of allergisch voor zijn. Zo kunnen wij helemaal los gaan en ze verrassen met verschillende gerechten. Lucas Schrover: “Het is niet alleen voor onze gasten spannend. Voor ons biedt het veel afwisseling in het werk en het doet een beroep op onze creativiteit. We werken met verschillende seizoensproducten die wekelijks wisselen. Dat maakt werken bij Taste Bij Dirk boeiend en inspirerend. En dat proef je! “

Inmiddels hebben in korte tijd al vele Bourgondisch ingestelde Bosschenaren de weg naar Taste Bij Dirk gevonden. “Uiteraard zijn dat gasten die ook al regelmatig bij onze wijnbar te gast zijn. In de afgelopen jaren hebben we daarmee uiteraard een grote gastenkring opgebouwd die zich thuisvoelen bij ons. Wat de gemoedelijke sfeer betreft doet Taste Bij Dirk niet onder voor zijn “wijn-broertje”.

Dirk laat ook nog weten dat het culinaire concept uitermate geschikt is voor een smaakvolle zakenlunch waarbij rekening wordt gehouden met de beschikbare tijd. Ook wat dat betreft leveren we graag maatwerk”, besluit Dirk.

www.tastebijdirk.nl
073-2110375

Zelf aan de slag!

Ingrediënten
olijfolie 100 gr.
komkommer 1 st.
rettich 1 st.
creme fraiche 50 gr.
haringkuit 20 gr.
barage 1 bak
limoen 3 st.
spinazie 200 gr.
avocado 3 st.
karnemelk 100 gr.
kokosmelk 100 gr.
suikerwater 40 gr.
yuzusap 60 gr.
coquille gesleept 4 st.
sushi azijn 200 gr.
peper en zout

Bereiding avocadocreme:
avocado, spinazie, limoensap + rest in blender
fijndraaien tot gladde creme, peper en zout naar smaak toevoegen

Bereiding vinaigrette:
karnemelk 100 gr.
kokosmelk 100 gr.
suikerwater 40 gr.
yuzusap 60 gr.
Alle ingrediënten in een bekken doen en mengen met een garde.

Bereiding:
Komkommer, coquilles en rettich snijden zoals weergegeven op foto.

0 Reacties uitgeschakeld voor Taste Bij Dirk wil verrassen 3581 19 juli, 2017 073 Culinair, Hotspots, Zakelijk nieuws juli 19, 2017

Facebook Comments