Digitaal bladeren

Burgemeester Ton Rombouts Bourgondiër van het jaar 2017
Auteur:

Burgemeester Ton Rombouts Bourgondiër van het jaar 2017

De jury van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch heeft Ton Rombouts uitgeroepen tot Bourgondiër van het Jaar 2017. Aan de vooravond van de 31e editie van het culinaire evenement Bourgondisch ’s-Hertogenbosch, wordt de burgemeester op maandag 4 september a.s. in het Bestuurscentrum van ’s-Hertogenbosch gehuldigd. Voorzitter Pieter Bak overhandigt hem tijdens een feestelijke bijeenkomst o.a. het kunstwerk ‘Bourgondiër van het Jaar’. Karin Bloemen zingt hem toe met een persoonlijk lied!

Ton Rombouts werd in 1979 burgemeester van Wouw (tot 1989), daarna in Boxtel (tot 1992), van 1992 tot 1996 was hij directeur van het IPO en sinds 1996 burgemeester van ’s-Hertogenbosch (tot oktober 2017). Zijn Bossche burgemeestersjaren hebben vooral in het teken gestaan van (citaat) “verbinden, verbinden en nogmaals verbinden van burgers, bedrijfsleven en de overheid”. Als “beschermheer” van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch was dat ook zijn motto.

Rombouts Bourgondiër in hart en nieren
Ton Rombouts is Brabander en Bourgondiër in hart en nieren en groots ambassadeur van zijn stad. Als voorzitter van de “5 Sterren Noord Oost Brabant” legt hij de lat voor de regio hoog. Zijn ambitie is innovaties en technologie uit de voedingsindustrie te koppelen aan de input van kennisinstellingen. Hierdoor wordt een grote bijdrage aan Brainport 2020 geleverd. Burgemeester Ton Rombouts heeft veel voor Bourgondisch betekend en zijn vertrek geeft aanleiding om hem te eren met deze prestigieuze titel.

Bourgondiër van het jaar volgens Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch
Elk jaar verkiest Bourgondisch ’s-Hertogenbosch een betekenisvolle Nederlander tot Bourgondiër van het jaar. De jury van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch – onder aanvoering van Telegraaf-journalist Willem Kool –  hanteert hierbij een aantal criteria. Zo moet de kandidaat kennis hebben van de Bourgondische geneugten en in het bijzonder van de gastronomie. Ook kijkt de jury naar de inzet van de kandidaat om de Bourgondische levensfilosofie uit te stralen. En natuurlijk moet hij of zij via zijn of haar uitstraling de verpersoonlijking van een echte Bourgondiër in zich hebben. De jury heeft op basis van deze criteria en na uitgebreid veldonderzoek unaniem gekozen voor Ton Rombouts.

Inmiddels gelauwerde Bourgondiërs zijn: Thomas Lepeltak in 2003, André Kuipers in 2004, Paul van Craenenbroeck in 2005, Jan Timmer in 2006, Tonny Rademaker in 2007, de ons helaas recent ontvallen Gerrit Braks in 2008, Thérèse Boer in 2009, André Rieu in 2010, Karin Bloemen in 2011, Carol Dona in 2012, Willem Kool in 2013, Erica Terpstra in 2014, Bob Hutten in 2015 en Guus Meeuwis in 2016.

Meer informatie over Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch
Bourgondisch ’s-Hertogenbosch: van vrijdag 8 t/m zondag 10 september a.s. op de Parade in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Kijk voor meer informatie op www.bourgondisch-sh.nl. Toegang gratis.

0 Reacties uitgeschakeld voor Burgemeester Ton Rombouts Bourgondiër van het jaar 2017 1055 21 juli, 2017 073 Culinair, Nieuws juli 21, 2017

Facebook Comments