Digitaal bladeren

Food & Design Festival op 9 en 10 september 2017
Auteur:

Food & Design Festival op 9 en 10 september 2017

Locatie: Mengfabriek & Werkwarenhuis op terrein Tramkade
Food beleving op één van de spannendste en ‘onaffe’ plekken van ’s-Hertogenbosch!

Ben je nieuwsgierig en op zoek naar nieuwe smaken? ’s-Hertogenbosch onderzoekt de eetcultuur van de toekomst met de Local CityFoodMarket, workshops en lectures in de Mengfabriek en het Werkwarenhuis op terrein Tramkade. Op deze onaffe plek kun je dineren op de spannendste plekken met fooddesigners, chefkoks en biersommeliers zoals het Bosch Bier Diner van Restaurant van Aken met de Bossche Brouwers in de roze fabriek, in de meubelwerkplaats van DOKX of op de vierde verdieping van het oude monument met uitzicht over de hele stad.

Workshops, lectures en Local CityFoodMarket
Ook staan er diverse workshops op het programma in het kader van de VERS Academy. Zoals zelf ambachtelijk fermenteren in Fabriek Fermentologiek, een buitenfilm van Koudijs Kino over het fenomeen McDonalds bij de Mengfabriek, workshop ‘Been je eigen varken’ en een lecture van Katja Gruijters, food designer van het eerste uur in het Werkwarenhuis.
Ook voor kinderen zijn er diverse activiteiten zoals het Wortelrestaurant en een spannende 360˚ speurtocht via een app door theatermakers en ontwerpers uit het Werkwarenhuis terwijl ouders thee kunnen drinken in het Theehuis in de Wolken.
Op de Local CityFoodMarket presenteren lokale leveranciers zich en vind je een Kinderkooktuin en de Supermarkt van de toekomst vormgegeven door het kunstenaarscollectief in de Mengfabriek ‘de Cactus’. Weten we allemaal wel wat we eten?

foto: www.renevanderhulst.nl |art-direction: Petra Jansen, studio boot

Eetcultuur van de toekomst
Op terrein van de Tramkade, in de rauwe spoorzone aan de rand van de stad, onderzoekt ‘s-Hertogenbosch al experimenterend samen met publiek het eetgedrag en de eetcultuur van de toekomst. Kijken naar, proeven van, samen maken, beleven en leren over de mooie dingen die kunnen ontstaan in het onverwachte. Zowel de Mengfabriek als het Werkwarenhuis op terrein Tramkade in ’s-Hertogenbosch stellen elk een Food & Design-programma samen. Dit jaarlijkse Food & Design Festival in september is voor nieuwsgierig publiek dat op zoek is naar nieuwe smaken en nieuwe ontmoetingen. In 2018 zal het festival verder vorm krijgen in het kader van We Are Food, het jaar dat Noord-Brabant in het teken staat als Europese hoofdstad van de gastronomie.

‘Food knowledge’
Maar er is meer. ‘s-Hertogenbosch is niet alleen! Op 9 en 10 september 2017 dragen vijf Brabantse foodfestivals simultaan een flinke steen bij aan de ‘food knowledge’ van de bezoeker. VERS combineert serieuze discussies over voedsel en voedselproductie met cultuur, educatie, plezier, vermaak en natuurlijk; lekker eten. VERS is een Brabants samenwerkingsverband en ontrolt zich tegelijk in de spoorzones van de vijf grote steden: Breda, ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg. Niet met wijzende vingertjes, maar met een grote dosis humor, fun en genieten. Dutch Chili Fest in Eindhoven brengt een ode aan de chilipeper. Cacao aan de Kade viert het cacaoverleden en heden in Helmond. Food & Design Festival in ’s-Hertogenbosch onderzoekt de eetcultuur van de toekomst, op de Spoormarkt in Tilburg eet je wat de stad schaft en Fijnproevers & Smaakbarbaren in Breda presenteert guilty pleasures van eigen bodem.

VERS Academy
Vijf totaal verschillende foodfestivals. Wat hebben zij gemeen? Ieder festival presenteert een VERS Academy programma op maat. In Breda gaat de VERS Academy over de tegenstrijdigheden in ons eten. In Tilburg komen top-chefs aan het woord. In Eindhoven leer je koken met insecten en ecologisch thuis-tuinieren, in ’s-Hertogenbosch gaat het over de toekomst van eten en in Helmond leer je alles over eerlijke handel. Daarnaast hebben de festivals een gezamenlijke missie. Vers en lokaal heeft voorrang. Brabantse initiatieven het grootste podium en de festivals worden zo veel mogelijk open source en duurzaam geproduceerd.

Meer informatie: www.fooddesignfestival.nl
www.facebook.com/foodendesignfestival

Organisatie Food & Design Festival ‘s-Hertogenbosch:
www.mengfabriek.nl
www.werkwarenhuis.nl

Ontwerp: Studio Turbo/ Raoul Wilke

0 Reacties uitgeschakeld voor Food & Design Festival op 9 en 10 september 2017 869 05 september, 2017 073 Culinair, Evenementen, Nieuws september 5, 2017

Facebook Comments