Digitaal bladeren

De Lekker
Auteur:

De Lekker

Huub van Mackelenbergh, trainer-coach en eigenaar van M-B Training. Presentator en bekende Bosschenaar. Hij schrijft regelmatig een column voor 073 Magazine.

Een van de mooie aspecten van vakantie vind ik het loskomen van je stad, land en in sommige gevallen continent. Zonder problemen mis ik de krant. Effe geen tv. Effe geen nieuws. Laat de wereld zijn gang maar gaan. Ik amuseer me met datgene waar ik op vakantie van geniet.
Het enige nieuws wat ik tot me neem zijn de ontwikkelingen in de Weekend, de Story en de Privé . Door het jaar heen is er geen haar op me hoofd die denkt aan het kopen van een deze bladen, maar zodra de vakantieperiode in zicht komt duiken ineens de voordeelpakketten op bij Heinen, Bruna en Ako en kan ik voor € 3,95 zowel de Story, Privé en Weekend kopen. Geen geld voor deze hoogwaardige lectuur. Ik kan ze niet laten liggen. Zonder schaamte lees ik op mijn strandstoeltje de sappige verhalen. Mijn omgeving verklaart me voor gek en geneert zich behoorlijk wanneer ik de pagina’s publiekelijk aan het verslinden ben. “Lees jij die bladen? Echt”? Met veel plezier. Omdat jullie waarschijnlijk ook behoren tot de categorie die liever de Linda of de Margriet leest wil ik jullie graag even bijpraten over de zomerfeitjes van onze Hollandse celebraties.
Jan Smit heeft dit jaar gekozen voor een vakantie op een geheime en rustige stek. Hij wil namelijk graag in zijn iets te dikke buik over het strand kunnen lopen zonder dat Nederland te weten komt dat hij wat kilo’s te zwaar is. Wesley en Yolanthe zitten diep in de zorgen. De Villa in Vleuten is verhuurd aan een oplichter en hun nieuwe club op Ibiza is verbouwd zonder de juiste vergunningen. Bovendien is de broer van Yolanthe, die bedrijfsleider was in de club op Ibiza, plotseling terug naar Nederland gegaan. Waarschijnlijk omdat hij te veel van het nachtleven genoot. Jan Keizer gaat al 28 jaar naar dezelfde stek op vakantie. In Italië voelt hij zich intens gelukkig. Leest elke ochtend zijn krantje en drinkt een cappuccino. Hans Kazan lijkt ziek. Met Sonja Bakker gaat het ook niet helemaal fijn. Er lijkt een scheiding aan te komen. De reden? Overspel. Na een leven lang hard werken is Patricia Paay alles kwijt. Geen huis, geen werk, geen geld. Albert Verlinde mist zijn nieuwe vriend. Hij hield heel erg veel van hem maar nu lijkt de relatie echt over. Sabia, de ex van Rafael van der Vaart, is uit haar huis gezet omdat Rafael alle banden met haar wil doorbreken. Ze mocht nog even wonen in het huis van de voetballer, maar dat is nu afgelopen. Rafael is helemaal klaar met zijn ex. Georginia Verbaan heeft over haar hart gesptreken en voor het eerst in 6 jaar ziet haar moeder haar kleinkind. Fijn voor de familie Verbaan. Gordon, potverdorie net pas getrouwd, is nu al aan het twijfelen geslagen over zijn huwelijk. De kans is groot dat er op korte termijn een scheiding aan zit te komen. Kees Tol is ontslagen bij shownieuws en Najib Amhali en Martine Bijl komen bij van een pittige burn-out. Er was ook geboorte geluk. Simon, van Nick en Simon, geniet van zijn kersverse vaderschap en ook Bas Muijs mag beschuit met blauwe muisjes smeren. Frank Masmeijer is echt alles kwijt. Na verschillende schandalen lijkt het er op dat niemand uit zijn omgeving hem meer wil helpen. Slecht een vriendin biedt nog troost. Winston en Renate hebben een nieuw huis. En geen kleintje. Het is echt een droomhuis. Met rieten dak. De duidelijke wens van Winston. Estelle Cruijf heeft een nieuwe relatie en een droomappartement van haar steenrijke vriend gekregen. Sylvie ontdekte pikante bedfoto’s van haar vriendje op zijn telefoon en nu lijkt het aanstaande huwelijk op losse schroeven te staan. Humberto Tan maakt er ook een potje van. Alleen op vakantie na verschillende buitenechtelijke affaires. Tot slot kent onze koningin haar verdriet door het overlijden van haar vader. De tranen schieten ook bij mij in mijn ogen.
Even ten aanzien van de Bossche roddels en geruchten: volgende week in de Party?: Sjef van Creij voor jaren de cel in. Of Sjef van Creij ontving € 40.000 van Brabants Dagblad om te lekken. Of Huwelijk Sjef van Creij op klappen na criminele actie. Of: Sjef van Creij opgesloten in de EBI Vught. Smullen maar.

Huub van Mackelenbergh

0 Reacties uitgeschakeld voor De Lekker 1462 06 september, 2017 Column, Nieuws september 6, 2017

Facebook Comments