Digitaal bladeren

PROLEASE Grote Prijs van Brabant 2017 en  Wielerpassie festival op Autotron Rosmalen
Auteur:

PROLEASE Grote Prijs van Brabant 2017 en Wielerpassie festival op Autotron Rosmalen

Organisatie sleept ook EK Veldrijden in 2018 in de wacht

Onlangs had het bestuur van de stichting Grote Prijs van Brabant onder voorzitterschap van Mieke Geeraedts tijdens een persconferentie in PROLEASE pop up store aan de Schapenmarkt in ’s-Hertogenbosch groot nieuws. Zij kondigde daar niet alleen de vierde editie van de PROLEASE Grote Prijs van Brabant aan die op zaterdag 28 oktober aanstaande op het verbeterde en verrijkte parcours op Autotron in Rosmalen zal worden gehouden maar glom ook van trots omdat de organisatie van het EK veldrijden op 3 en 4 november 2018 aan de stichting Grote Prijs van Brabant is toegewezen.

Kenners, waaronder de op de persconferentie aanwezige viervoudig wereldkampioen bij de profs Roland Liboton, toonden zich enthousiast over het parcours. Hij loofde onder meer het 2500 meter lange parcours, ook wat toegankelijkheid voor het publiek betreft. “Een zeer gevarieerde omloop, die veel belooft”, zei de vermaarde Belg.

Internationale toppers
Voor de veldrit in diverse categorieën rekent de organisatie opnieuw op toppers uit binnen- en buitenland. Op de erelijst staan na de eerste drie edities al de namen van de winnaars Tom Meeusen, Lars van der Haar, Mathieu van der Poel, Marianne Vos, Helen Wyman en Sophie de Boer. Hoofdsponsor van de veldrit op 28 oktober is PROLEASE, dat tegenwoordig behalve auto’s ook elektrische fietsen least. “De organisatie van de Grote Prijs van Brabant laat zien dat ze zich elk jaar weet te overtreffen”, zei directeur Paul den Ronden van PROLEASE tijdens de presentatie. Met de toewijzing voor 2018 wordt het EK veldrijden volgend jaar voor de derde keer in Nederland gehouden. Eerder was het West-Brabantse Huijbergen twee keer gastheer, in 2006 en 2015.

Wielerpassie Festival
De PROLEASE Grote Prijs van Brabant is een onderdeel van het Wielerpassie Festival. Zoals de naam al verraadt is dit een tweedaags bruisend evenement. Van zaterdag 28 t/m zondag 29 oktober a.s. staat het Autotron in Rosmalen in het teken van de wielersport, waarbij kijken, doen en beleven de ingrediënten zijn van een fantastische wielerevenement van twee dagen lang. WielerPassie 2017 is een sprankelend in- en outdoor festival dat bruist van de activiteiten waar je vooral ook zelf aan kan meedoen en beleven. Van het maken van testritten tot fietsmetingen. Van krachttraining tot het volgen van workshops. Daarnaast presenteren leveranciers er hun nieuwste aanbod. Op WielerPassie vind je het complete spectrum van de wielersport; van wielrennen, veldrijden, cross, BMX, tracking, trial tot het rijden met sportieve e-bikes. En van kleding, training, fietsvakanties tot sportvoeding. Praat ook mee over wielrennen in het gezellige Wielercafé.WielerPassie is bij uitstek de ontmoetingsplaats voor profrenners, wielerliefhebbers en wielerfans. Op zondag 29 oktober kunnen liefhebbers zelf met prominenten en profs de toertocht fietsen.
Kijk voor meer informatie op  www.veldrit-gpb.nl

foto: Jos Schriever

1 Reacties uitgeschakeld voor PROLEASE Grote Prijs van Brabant 2017 en Wielerpassie festival op Autotron Rosmalen 1054 28 september, 2017 Nieuws september 28, 2017

Facebook Comments