Digitaal bladeren

Herhaling succesvolle TasteXL-Market in Fort Isabella
Auteur:

Herhaling succesvolle TasteXL-Market in Fort Isabella

Foto bijschrift: Richard Merks (Chefkok Ries Eten en Drinken) serveert alvast een gerecht met verse biologische producten uit aan Anne-Marie Spierings (Brabantse gedeputeerde Agrarische ontwikkeling, Energie en Bestuur), Bart Derks (voorzitter Restaurant Alliantie ’s-Hertogenbosch) en Kees van Zelderen (voorzitter van de ZLTO vakgroep biologische landbouw). Fotografie: Henk van Esch

Foodmarket met regionale- en biologische streekproducten

De Restaurant Alliantie ‘s-Hertogenbosch en de ZLTO-vakgroep Biologische land- en tuinbouw herhalen op zaterdag 7 oktober a.s. het succesvolle concept van TasteXL-Market. De organisatoren willen met TasteXL-Market gezamenlijk het biologische product meer op de (menu)kaart zetten. TasteXL-Market staat voor vers, (h)eerlijk én passie. De tweede editie van de foodmarket met regionale- en biologische streekproducten, strijkt neer in Fort Isabella te Vught.

De Provincie Noord Brabant stimuleert de ontwikkeling van duurzame voedselproductie en ondersteunt dit initiatief. Voorafgaand aan de markt proefden Anne-Marie Spierings (Brabantse gedeputeerde Agrarische ontwikkeling, Energie en Bestuur), Bart Derks (voorzitter Restaurant Alliantie ’s-Hertogenbosch) en Kees van Zelderen (voorzitter van de ZLTO vakgroep biologische landbouw) alvast een gerecht met verse biologische producten.

Deelnemers uit alle hoeken
Op de foodmarket – die in verband met de versheid van producten duurt van 10.00-15.00 uur – zullen exposanten onder andere streek- en biologische groenten, fruit, vlees, zuivelproducten en drank aanbieden. Restaurateurs van de Bossche Restaurant Alliantie presenteren kleine gerechten.

Shoppen met een chef
Om bezoekers op weg te helpen, zullen tijdens de foodmarket diverse chefs koks aanwezig zijn. Derks: ‘Het is de kunst om te koken met het aanbod van het seizoen. Dat dat niet altijd eenvoudig is, realiseren wij ons. Om die reden geven chefs tips. Zij beantwoorden vragen over recepturen en bereiding van gerechten met producten uit dit seizoen en geven culinair advies om de streekproducten goed toe te kunnen passen.’

TasteXL Market onderdeel van activiteiten We Are Food 2018
De foodmarket is ontwikkeld onder de vlag van Taste XL. Onder deze titel wordt ook dit jaar op de laatste zondag van de herfstvakantie de culinaire route ‘Het grootste restaurant van Nederland’ georganiseerd. TasteXL en de TasteXL Market, vormen dan ook onderdeel van een reeks aan food gerelateerde activiteiten van de Bossche Restaurant Alliantie en van biologische boeren tijdens het themajaar We Are Food in 2018.

Deelnemers: o.a. Tuinderij de Es (groenten), Tuinderij de Guit (groenten), Den Dungense Polder (kaas en zuivel), Poule den Dungen (kippenvlees), d’n Ark (specialiteitsproducten en demo koken), de Ruurhoeve (kaas), De Pure Keuken (soep en sandwiches), Keilekker (worstenbroodjes), Pure Flavor koffiebranderij (koffie, bio koffiebonen en wijnen), Nobel Vlees (vlees en bewerkte vleesproducten), In de Boert (bier, wijn, kaas, jam etc.). De Koekoek (groenten/vlees), Imkerij Stad & Streek (honing), Natuurlijk Tomaat, Sterregaard (groenten/fruit), (Van Agtmaal (walnoten olie), De Schoffel (eieren), Boerderij Bleijendijk (Vlees), Paddenstoelenrijk Rossum (paddenstoelen).

Aanwezige chefs: chef koks van diverse Bossche en regionale (sterren-)restaurants.

Meer informatie: TasteXL-Market, zaterdag 7 oktober, 10.00-15.00 uur. Fort Isabella, Reutsedijk 7, Vught (hal 11). Entree gratis. www.tastexl.nl/market of facebook: tasteXL

 

0 Reacties uitgeschakeld voor Herhaling succesvolle TasteXL-Market in Fort Isabella 1488 02 oktober, 2017 073 Culinair, Nieuws oktober 2, 2017

Facebook Comments