Digitaal bladeren

Iets om eens over na te denken
Auteur:

Iets om eens over na te denken

Sfeerverlichting in het centrum

Ik ben er helemaal voorstander van om eerst in je directe omgeving te kijken of daar kunt vinden wat je nodig hebt. Zeker ook als het om creativiteit gaat. Zo is Studio DAAD momenteel hard bezig om onze nieuwe huisstijl te ontwerpen. Blij mee, wordt hartstikke mooi.

Vandaar dat ik de keuze van mevrouw Beth Gali nooit begrepen heb, en zij op haar beurt begreep volgens mij niet dat een Hollandse stad wat anders nodig heeft dan Barcelona. Maar goed. Lokaal is er dus heel veel kwaliteit te vinden. Gelukkig maar, want die lokale partij snapt ook veel eerder wat er bij de stad hoort en past.

Zo’n lokale partij kun je dus ook benaderen als je nadenkt over nieuwe sfeerverlichting. Er kan zó veel tegenwoordig met LED. De fantasie is bijna de enige beperking, en het budget natuurlijk, snap ik. Maar goed ontworpen is vaak ook tijdloos en heeft dus een lange afschrijfperiode.

Die lokale partijen voor een goed ontwerp zijn er genoeg. Kijk bijvoorbeeld naar iemand als Maarten Baas/DHPH studio, Studio Parade (van IXXI) of natuurlijk Studio Boot. Maar misschien had Roderick Vos er ook wel eens over na willen denken. Voor iedere ontwerper toch ook een hele eer om door de hele stad te hangen. Al deze creatieve mensen hebben een voet in ‘s-Hertogenbosch, snappen “op gevoel” wat past bij de stad en kunnen sfeerverlichting tot een nieuw en hoger plan tillen. Het gaat er dus om: hoe hoog leg je de ambitie. Ik vind dat, met een binnenstad die prijs na prijs wint en vol staat met geweldige monumenten en kwaliteitswinkels , die ambitie hoog hoort te liggen. De stad verdient dit.

Ja, inderdaad. De Mico ligt ook in ‘s-Hertogenbosch. Was deze verlichting daar wellicht in de uitverkoop? Ik hoop dat we de bonnetjes nog hebben.

Eric Tiebosch Binnenstadsmakelaar De Huyzerij

0 Reacties uitgeschakeld voor Iets om eens over na te denken 861 15 december, 2017 Column december 15, 2017

Facebook Comments