Digitaal bladeren

Fotograaf Huub Smits geeft kalender ’s-Hertogenbosch uit
Auteur:

Fotograaf Huub Smits geeft kalender ’s-Hertogenbosch uit

De Bossche fotograaf Huub Smits heeft een verjaardagskalender uitgegeven met monochrome én kleurrijke beelden van de stad. Vaak vanuit een hoog standpunt, wat nieuwe perspectieven oplevert.

Niet de eerste uitgave
Ideeën genoeg, dus het zal ook niet de laatste productie zijn die Smits in eigen beheer ontwikkelt vanuit een kunstenaarsinitiatief in het centrum van Den Bosch. De interieur- en architectuurfotograaf sluit zich begin 2017 aan bij de Huiskamer 073 in pop-up pand Pastoor de Kroonstraat 42. Om er fotocursussen te geven én nieuw vrij werk te maken. Smits: “Inspirerend om na mijn studententijd (Bossche Kunstacademie) weer terug te zijn in onze fraaie binnenstad.” De fotoserie ’s-Hertogenbosch in beeld ontstaat, en groeit nog steeds. Prints op canvas, dibond en plexiglas worden in de Huiskamer 073 getoond en verkocht. En zijn er zelfs op afmetingen/materiaal naar wens te bestellen. Door enthousiaste reacties op de foto’s geeft Smits in april parelmoerkartonnen ansichtkaarten uit. Inmiddels ligt de 2e druk alweer – net als de kalenders – in de winkels. Boekhandels, VVV, Kring Vrienden en diverse gemakswinkels. Ook buiten het centrum en in Smits’ woonplaats Rosmalen, waar o.m. het Wiel van Armando vanuit vogelperspectief is gefotografeerd.

“Wè hedde gij unne grôte selfiestick!”
De fotograaf hoort het vaak lachend aan. “Ja, aanspraak genoeg als ik met mijn 8 meter lange hoogtemast op straat werk. Contacten met mensen in de stad gaan gelukkig vaak wel verder dan deze gevleugelde uitspraak. Bewoners geven bijv. spontaan tips over andere mooie plekken in de stad. Winkeliers denken graag met me mee op het gebied van commercie, en er komen ook interieur-opdrachten voor de horeca uit voort.”

Geschenk
Met de feestdagen in aantocht lijkt de timing voor de verjaardagskalender gunstig. Smits: “Ik merk dat er tevens vanuit Bossche organisaties en bedrijven belangstelling is, die hun personeel, vrijwilligers of zakenrelaties iets “echt Bosch” willen geven. Ook hen help ik graag met deze niet-verjarende kalender”.

Verkoopprijs: € 12,95 (A4, zwaar papier)
Adres: Pastoor de Kroonstraat 42 ’s-Hertogenbosch
Open: dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur
Contact: de fotograaf is er op donderdagen van 10.00-13.00 uur
en op afspraak. info@fototypo.nl | 06-40622969de Huiskamer 073 op donderdagen 10.00-13.00 uur en op afspraak.
Pastoor de Kroonstraat 42, 5211 SP ‘s-Hertogenbosch
06 – 406 229 69 www.huubsmits.nl

0 Reacties uitgeschakeld voor Fotograaf Huub Smits geeft kalender ’s-Hertogenbosch uit 788 16 december, 2017 Nieuws december 16, 2017

Facebook Comments