Digitaal bladeren

10 mei organiseert Podium Azijnfabriek voor de 8e keer Jazzy Huiskamers
Auteur:

10 mei organiseert Podium Azijnfabriek voor de 8e keer Jazzy Huiskamers

10 podia in bijzondere huiskamers
Jazzy Huiskamers is een kleinschalig, muzikaal, evenement dat zich afspeelt in 10 bijzondere huiskamers midden in onze prachtige binnenstad. In iedere huiskamer speelt een ensemble 4 concerten van ieder 35 min. De aanvangstijden zijn uiteraard verspringend waardoor je zo’n 4 á 5 huiskamers kunt bezoeken. Hier komen drie families aan het woord over het hoe en waarom zij hun huiskamer beschikbaar stellen.

Programmeur Bert Boeren heeft wederom goed werk geleverd met fantastische ensembles/musici! Wat dacht je van: Peter Beets, Ilja Reijngoud, Rik Mol, Jeroen van Vliet, Mete Erker en Lucas van Merwijk met zijn dochter Gianna Tam! Kijk op  www.jazzyhuiskamers.nl voor alle deelnemende ensembles en huiskamers! Ook dit jaar wordt Jazzy Huiskamers feestelijk afgesloten met een slotconcert voor al passe-partouthouders, deze keer met de Dirty Harrie Jazz Band. Met Jacob Bedaux (piano), Mitchell Damen (drums), Richard Frijters (contrabas) en Harrie van Grinsven (zang)

Je kunt kiezen uit twee soorten passe-partouts. Een “gewone” á € 35,- Of een passe-partout á € 50,- inclusief een geweldige Happaz BBQ (17.00-19.00 Podium Azijnfabriek). Uiteraard heb je met beide passe-partouts toegang tot het slotconcert.

Voor de familie Uffing is het al weer de 8e keer dat zij voor één dag hun huiskamer en bij goed weer hun tuin ter beschikking stellen aan Jazzy Huiskamers.
Hans Uffing doet het graag. “Naast het feit dat wij echte muziekliefhebbers zijn, is het ook altijd heel gezellig. De bezoekers zijn leuke mensen. Er hangt een ontspannen sfeer. Het heeft wel wat om zoiets in je eigen woonkamer te laten gebeuren. Via Jazzy Huiskamers hebben we mensen leren kennen die elk jaar weer terugkomen. Er hangt een soort van reuniesfeertje. En wat de musici betreft worden we elk jaar weer verwend met het muzikanten van een hoog niveau zoals bij eerdere edities Vincent Houdijk en Maarten Hoogstraten. We kijken er dit jaar dan ook weer naar uit om onze gasten te ontvangen.

Fam. Uffing-Sturm, Oude Dieze 6,
Ilja Reijngoud trombone – Ed Verhoeff bas – Elizabeth Simonian -zang

Marly van de Griendt woont ook in het centrum. In de Hinthamerstraat om precies te zijn. Twee minuten lopen van Podium Azijnfabriek. “Even de Sint Jacobstraat door en dan ben je er. Zij doet voor de zesde keer mee. Ik kwam met Jan Rijnaarts in contact via een buurtevenement wat wij hier elk jaar op de laatste zondag van september organiseerden. Soms was het weer spelbreker. Jan Rijnaarts stelde in dat geval de accomodatie beschikbaar. Andersom wist hij mij te vinden toen hij op zoek was naar een huiskamer voor zijn evenement. Naast het feit dat de bezoekers willen genieten van de muziek is het ook een mooie gelegenheid om eens binnen te kunnen kijken in vaak oude en karakteristieke panden in de binnenstad. Ook dit keer stellen wij ons huis graag ter beschikking. We serveren een hapje en een drankje en ook de gezamenlijke afsluiting is altijd zeer geslaagd. Het is een heel gezellig evenement met een hoog muzikaal niveau. We werken er graag aan mee.”

Fam. Huijgens- v.d. Griendt, Hinthamerstraat 182
David Romanello Quartet

Ook dit jaar aarzelde Dré Zijlmans geen moment toen Jan en Sophie Rijnaarts hem vroegen of zijn huiskamer weer beschikbaar was. “Ik ken Jan en Sophie natuurlijk persoonlijk vanwege het feit dat ik in bestuurlijke zin betrokken ben geweest bij Platform Azijnfabriek. En we bezoeken uiteraard regelmatig optredens en concerten. Wij zijn geen specifieke jazz liefhebbers. Onze interesse op muziekgebied is vrij breed. Jazzy Huiskamers is zo’n leuke lenteactiviteit. En het geeft weinig moeite om het voor te bereiden. Een beetje met meubels schuiven en klaar is kees. De organisatie zorgt voor een drankje en een hapje. Wij bieden op zo’n dag aan gemiddeld 80 mensen de gelegenheid om van de muziek te genieten in een bijzondere omgeving. Het is echt een pareltje aan de muziekkroon van Den Bosch. En dat allemaal zonder subsidie!

Fam. Zijlmans, In den Boerenmouw 15
Peter Beets piano – Steven Willem Zwanink – bas

0 Reacties uitgeschakeld voor 10 mei organiseert Podium Azijnfabriek voor de 8e keer Jazzy Huiskamers 934 01 mei, 2018 Hotspots, Nieuws mei 1, 2018

Facebook Comments