Digitaal bladeren

Deze herfstvakantie volop kinderactiviteiten in Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch
Auteur:

Deze herfstvakantie volop kinderactiviteiten in Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch

Tijdens de herfstvakantie, van 14 t/m 21 oktober 2018, organiseren Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch verschillende gratis workshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Onder begeleiding van een museumdocent bezoeken ze eerst het museum waarna ze gaan experimenteren en knutselen. De workshops duren zo’n 1,5 uur. Broers en zussen, vriendjes en vriendinnetjes en neefjes en nichtjes zijn natuurlijk ook van harte welkom! Tot 18 jaar is toegang tot het museum gratis. Reserveer snel een plekje via www.hnbm.nl/herfstvakantie en www.designmuseum.nl/herfstvakantie.

Kinderworkshop – De wereld in een doosje

Het Noordbrabants Museum, zondag 14 oktober 2018 om 12 en 14 uur.
De Bossche kunstenaar JCJ Vanderheyden (1928 – 2012) was altijd bezig met de wereld om zich heen. Bekend is de foto van de Noordpool die hij maakte vanuit zijn vliegtuigraampje. De aarde is rond, maar dat zie je dat niet vanaf de grond. Wel vanuit een vliegtuigraam. In deze workshop kijken kinderen naar de wereld zoals JCJ Vanderheyden dat deed en maken ze hun eigen kunstwerk in een doosje. Handig voor op reis.

Kinderworkshop – Maak je eigen Romeinse amulet

Het Noordbrabants Museum, woensdag 17 en op zondag 21 oktober 2018 om 12 en 14 uur.
In deze workshop worden vondsten uit de Romeinse tijd bekeken en wordt het verhaal van de Brabantse Andulf en de Romeinse Drusus verteld. Wanneer Andulf en Drusus elkaar leren kennen wil Andulf alles weten over de grote amulet aan Drusus’ ketting. Drusus vertelt dat de hanger speciale krachten heeft en hem beschermt. Na het bezoek aan het museum maken de kinderen een eigen amulet in het Spetterlab.

Kinderworkshop – Architectuur

Design Museum Den Bosch, woensdag 17 oktober 2018 om 13 uur.
Iedereen woont in een huis. Maar elk huis is weer anders. Als jij een huis mag maken dat precies bij jou past, hoe ziet het er dan uit? In het museum zijn foto`s van fotograaf Thijs Wolzak te zien, van mensen in hun bijzondere huizen, die je met een museumdocent gaat bekijken. Tijdens de Kinderworkshop Architectuur bouw je, samen met echte architecten, een schaalmodel JOUW eigen, bijzondere huis. Voor kinderen van 10 tm 12 jaar.

Kinderworkshop – Studio Thijs Wolzak

Design Museum Den Bosch, vrijdag 19 en op zondag 21 oktober 2018 om 12 en 14 uur.
In het museum zijn foto’s te zien van mensen in hun bijzondere huizen, gemaakt door fotograaf Thijs Wolzak. Je gaat ze samen met een museumdocent bekijken. Daarna mag je zelf aan de slag. Tijdens Studio Thijs Wolzak bedenk en maak je je eigen droomhuis. Je kunt tekenen, knutselen, ontwerpen, bouwen en fotograferen.
Familiezondag Het Noordbrabants Museum & Design Museum Den Bosch
Zondag 21 oktober 2018.
Op de laatste dag van de herfstvakantie is het familiezondag in het museum. Naast gratis kinderworkshops kunnen families meedoen aan de – ook gratis – familierondleiding door Het Noordbrabants Museum én Design Museum Den Bosch. Met kijkspelletjes en tekenopdrachten onderzoeken de deelnemers samen de kunst en het design in de musea. In de herfstvakantie al andere plannen? Op zondag 25 november is het weer familiezondag in Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch.
Bezoekinformatie
Het Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41 | ’s-Hertogenbosch
T 073-6877 877
Design Museum Den Bosch
De Mortel 4 | ‘s-Hertogenbosch
T 073 – 6273 680
designmuseum.nl
0 Reacties uitgeschakeld voor Deze herfstvakantie volop kinderactiviteiten in Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch 641 02 oktober, 2018 Hotspots, Nieuws oktober 2, 2018

Facebook Comments