Digitaal bladeren

Koken met Anne!
Auteur:

Koken met Anne!

Steel de show met een superlekker kerstdessert

De heerlijke kerstdagen komen er weer aan. Heb jij zin in een lekker dessert zonder al te veel moeite?
Dit dessert kun je in een handomdraai maken en je steelt zeker de show!

Ingrediënten (4 personen)
– 500 gr biologische yoghurt Griekse stijl
– 500 ml gesuikerde geslagen room
– Frambozen uit de diepvries (ontdooid)
– Zilveren balletjes (decoratie) te vinden in het schap van de bakkerswaren.
– Merengue

Bereidingswijze:
– Sla in een kom de gesuikerde slagroom stijf
– Doe de yoghurt in een andere kom en spatel daar voorzichtig de slagroom doorheen.
– Verkruimel 3/4 deel van de me- ringues en voeg toe aan het slag room/yoghurt mengsel
– Voeg 3/4 van de frambozen toe aan het mengsel en spatel er losjes doorheen. Het is mooier als het nog niet helemaal gemengd is.
– Pak wat glaasjes en doe er een laagje van het slagroom/ yoghurt mengsel in. Wissel af met een laagje frambo- zen en vul daarna het glaasje af met slagroom/yoghurt.
– Verdeel de rest van de gekruimel de meringue over de glaas- jes en garneer af met de zilveren balletjes en evt een framboosje.
– Direct serveren!

Eet smakelijk en geniet!

0 Reacties uitgeschakeld voor Koken met Anne! 137 15 december, 2018 073 Culinair, Column december 15, 2018

Facebook Comments