Digitaal bladeren

Koning Willem I College en Bosch’ Winterparadijs slaan handen ineen voor 3FM Serious Request
Auteur:

Koning Willem I College en Bosch’ Winterparadijs slaan handen ineen voor 3FM Serious Request

Ook dit jaar zetten studenten van verschillende opleidingen van het Koning Willem I College zich weer in voor het doel van 3FM Serious Request. In samenwerking met het Bosch’ Winterparadijs organiseert het college op vrijdag 21 december een evenement voor het goede doel. Wethouder Kâhya en Yolande Ulenaers, voorzitter van het College van Bestuur van het Koning Willem I College onthullen aan het einde van de middag het bedrag dat is opgehaald voor Serious Request.
Op vrijdag 21 december van 11.00 – 16.00 uur organiseert het Koning Willem I College diverse activiteiten op het Bosch’ Winterparadijs voor het goede doel. Er is een schaatsbaan, je kan tuben op een ijsglijbaan, poffertjes eten bij het kampvuur, genieten van muziek en ander vermaak op het podium en nog veel meer. Ook staat er een grote donatiebox bij het podium. Het college roept zijn studenten en medewerkers op vanuit de diverse onderwijslocaties naar het evenement te wandelen. Voor elke wandelaar doneert de school ook nog eens 1 euro aan het goede doel. Het college verwacht zo’n 1000 bezoekers.
Studenten van het Koning Willem I College verwelkomen om 15.30 uur wethouder Kâhya en Yolande Ulenaers, voorzitter van het College van Bestuur van het Koning Willem I College op het podium om het bedrag dat is opgehaald voor Serious Request bekend te maken.
UNESCO-school
Een van de gekoppelde doelen van 3FM Serious Request dit jaar is noodhulp bij oorlogen en conflicten. Als UNESCO-school sluit het Koning Willem I College zich aan bij de missie van UNESCO: ‘Als oorlogen beginnen in het hoofd van mensen, dan moet daar dus ook het verdedigen van vrede beginnen.’ En dat kun je leren. Het college maakt studenten en medewerkers vertrouwd met het UNESCO-gedachtegoed. Op die manier wil de school een bijdrage leveren aan vrede, verdraagzaamheid en een betere wereld. Het bedrag dat opgehaald wordt voor Serious Request doneert het college aan dit doel.
 
Inzet studenten
Van 8 december 2018 tot en met 6 januari 2019 is de Parade omgetoverd tot Bosch’ Winterparadijs. Het evenement is een initiatief van gemeente ’s-Hertogenbosch. Studenten van het evenementenbureau van het Koning Willem I College hebben een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het concept en de inrichting van het evenement. Daarnaast is op meerdere dagen geholpen met de decoropbouw en ondersteunen studenten van de Academie Orde & Veiligheid bij de bemensing van de ijsbaan.
0 Reacties uitgeschakeld voor Koning Willem I College en Bosch’ Winterparadijs slaan handen ineen voor 3FM Serious Request 376 17 december, 2018 Nieuws december 17, 2018

Facebook Comments