Digitaal bladeren

Carnavalsmuziek blijven horen? Bescherm je oren!
Auteur:

Carnavalsmuziek blijven horen? Bescherm je oren!

Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit is gebleken dat 1 op de 7 kinderen tussen de 9 en 11 jaar aan gehoorschade lijdt door lawaai. Veel van hen hebben blijvend last van harde geluiden of oorsuizen.  De KNO (keel-, neus- en oor) artsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis willen rondom het Oeteldonkse Carnaval aandacht vragen voor dit onderwerp. Zij doen dit door op twee momenten gratis gehoorbescherming aan de jeugd uit te delen.

De gehoorbescherming heeft de naam Kwèèkdempers gekregen en is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dankzij donaties kunnen zij acties als deze financieel ondersteunen.
KNO-arts Susanne Balter: “We zien in het Jeroen Bosch Ziekenhuis meer en meer kinderen die lawaaischade hebben opgelopen en daardoor gehoorverlies hebben. Vaak komt dit door muziekspelers die te hard worden aangezet. Wij vinden het dus heel belangrijk om er aandacht te geven en ouders en kinderen bewust te maken van de risico’s. Het fijne is dat het zo makkelijk is tegen te gaan is. Simpelweg door je oren te beschermen”.

Overhandiging eerste Kwèèkdempers
Dr. Balter zal namens de vakgroep Keel-Neus- en Oorgeneeskunde en het Bestuur van de Stichting Vrienden de eerste Kwèèkdempers overhandigen aan jeugdige carnavalsvierders op zondag 3 februari  tijdens de Koekerellenkwèk in Café De Smidse.

Tevens delen de KNO-artsen op zaterdag 2 maart de Kwèèkdempers  gratis uit aan de aanwezige jeugd tijdens de Keindekupkesfeest in het Theater aan de Parade. Hierbij geldt: op is op.

Rood-wit-geel
De gehoorbescherming is herbruikbaar, je kunt er dus een lange tijd mee doen. Om ze niet kwijt te raken, wordt er een touwtje meegeleverd. En hoe toepasselijk is dat: de ‘Kwèèkdempers’ dragen – net als alle Oeteldonkers – trots het rood-wit-geel.

Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis
De Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis werft fondsen om projecten mogelijk te maken die het verblijf van patiënten en bezoekers in het Jeroen Bosch Ziekenhuis veraangenamen. Welke projecten wij inmiddels gerealiseerd hebben leest u op onze website: www.vriendenjbz.nl

 

0 Reacties uitgeschakeld voor Carnavalsmuziek blijven horen? Bescherm je oren! 623 31 januari, 2019 Nieuws januari 31, 2019

Facebook Comments