Digitaal bladeren

Waor gaon we deze week naor toe? (19 t/m 24 februari)
Auteur:

Waor gaon we deze week naor toe? (19 t/m 24 februari)

Woensdag 20 februari 2019

Oetelkrabbelknutselfeest Inleveren tekeningen Secretariaat van de Oeteldonksche Club Zusters van Orthenpoort 20 (zijstraat Hinthamerstraat), Oeteldonk Tussen 14:00 en 16:00 uur Oeteldonk Leeft! Ben jij creatief en vind je het leuk om te tekenen? Doe dan mee aan de OetelKrabbelKnutselFeest tekenwedstrijd! Voor de tekenwedstrijd maak je een tekening op een A4, op basis van het thema ‘Leve, de nieuwe Prins’. Je kan je tekening vandaag inleveren tussen 14:00 en 16:00 uur bij het secretariaat van de Oeteldonksche Club, Zusters van Orthenpoort 20. Je kan je tekening ook vóór 18 februari opsturen naar de Oeteldonksche Club o.v.v. “Tekenwedstrijd OKKF”, Zevende Buitenpepers 9, 5231 GA ’s-Hertogenbosch. De prijswinnaars krijgen een uitnodiging voor het KeinderKupkesFeest en ontvangen daar een leuke prijs van de Jeugdprins. De winnende tekeningen zullen bij het Theater aan de Parade worden getoond.

Kletsavond (tweede van drie) De Stallen van Café de Smidse Torenstraat 8, Oeteldonk Aanvang 20:11 uur Toegang gratis, maar vol = vol Tijdens de tweede kletsavond in een serie van drie zullen de volgende kletsers het podium betreden; Robin Aarts, Erwin van Buul, Frank Weve, Mark te Bruijn en Wim Brouwers.

Donderdag 21 februari 2019

Durpsversiering Centrum, Oeteldonk Aanvang 09:11 uur Het centrum van ons pronkjuweel Oeteldonk kleurt door de inspanningen van de leden van het Technisch Ministerie van de ‘Oeteldonksche Club’ steeds meer Rood-Wit-Geel. Boven de straten hangen de Clubbanieren en de Draak bij het station krijgt een rood-wit-gele das om. Er komen 47-hoge houten palen met een Gouden A van Amadeiro en rood-wit-gele banieren in het centrum. Ze staan ook bij de invalswegen van ons Durp: bij de bruggen over de Zuid- Willemsvaart, op de kop van de Jan Heinstraat, het Kardinaal van Rossumplein, de Hinthamerstraat en de Oude Dieze. Samen met de twee grote banieren aan de Wilhelminabrug markeren ze ons durp en weet iedereen dat je het pronkjuweel Oeteldonk binnenloopt.

Politieke Kletsavond De Knillispoort Korte Waterstraat 15, Oeteldonk Aanvang 20:11 uur Toegang gratis, maar vol = vol Iedere politieke partij uit de gemeente ‘s-Hertogenbosch wordt in de gelegenheid gesteld om een deelnemer af te vaardigen voor de politieke klets waarbij het functioneren van de locale politiek op de hak wordt genomen. De jury bestaat uit Peer vaan den Muggenheuvel, zijn collega van de Mèrt, Jack Mikkers en Fleur Imming. De presentatie is in handen van Bart Eigeman en de muzikale omlijsting zal o.a. worden verzorgd door de IJzeren Vrouwkes.

Oeteldonkse Pubquiz Stadscafé de Basiliek Hinthamerstraat 83, Oeteldonk Aanvang 20:11 uur Deelname gratis Oeteldonk Leeft, en hoe! Vandaag heeft Stadscafé de Basiliek voor jullie een van de leukste quizzen in petto: de Oeteldonkse Pubquiz! Ben jij de kenner over Oeteldonk of weet jij probleemloos alle carnavalsdorpen te noemen? Dan moet jij en je team, dat bestaat uit 2 tot 5 personen, zeker mee doen. Er volgen 9 ronde’s met vragen over carnavalsmuziek, over Oeteldonkse weetjes en over nog veel meer! Er is maar plaats voor 12 teams dus geef snel op via dvanrangelrooy@hotmail.com.

Sluiting inschrijving voor de Jankbokaal Café de Smidse Torenstraat 8, Oeteldonk Sluitingstijd 23:55 uur Heb je altijd al de jankbokaal willen winnen dan is dit je laatste kans want vandaag om 23:55 uur sluit de inschrijving. Inschrijfformulieren zijn al vanaf begin januari te verkrijgen in café de Smidse.

Vrijdag 22 februari 2019

Grand Gala du Kwèk Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch Hoftheater der Amadeiro’s, Grote Zaal Parade 23, Oeteldonk Aanvang 19:55 uur Zaal geopend vanaf 19:33 uur Entreekaarten € 19,50 (uitverkocht) Wat in 2007 begon als een ‘Ode aan het Kwèkfestijn’ is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in de aanloop naar het Oeteldonkse carnaval. De dertiende editie van Grand Gala du Kwek beleeft net als afgelopen jaren twee uitvoeringen: op vrijdagavond 22 februari (vrije verkoop via Theater aan de Parade) en zaterdagavond 23 februari (besloten avond voor de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch). Het eerste jaar betrof het nog een wedstrijd waarbij het ‘eenmalige’ Grand Gala du Kwek het beste Oeteldonkse carnavalsliedje naar voren moest brengen. Met ‘Traone in m’n oge’ werd het beste nummer bekendgemaakt. Tegenwoordig is het een echt ‘Mee-kwèk’-concert geworden met onverwachte wendingen. Dat zal komende editie niet anders zijn. Grand Gala du Kwek is een initiatief van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch en Theater aan de Parade. Naast de muzikanten van de Koninklijke Harmonie onder leiding van Sjef Ipskamp treedt een keur aan Oeteldonkse artiesten op. Wie dat zijn blijft nog even een verrassing.

Zaterdag 23 februari 2019

Live radio-uitzending Oeteldonkse TOP 11 x 11 Vanuit Stadscafé de Basiliek Hinthamerstraat 83, Oeteldonk Aanvang 10:11 uur Toegang gratis De live radio-uitzending met de 121 mooiste Oeteldonkse carnavalsliedjes wordt uitgezonden vanuit Stadscafé de Basiliek. De liedjes waarop door de Oeteldonkers zelf is gestemd via www.top11x11.nl, worden in een marathonuitzending gedraaid. De presentatie is in handen van Luud Gieles, Rob Stolzenbach, Huub van Mackelenbergh, Sabrina Cointet en Hans Vrielink. Iedereen is van harte welkom om de uitzending bij te wonen, maar vol is vol! Er worden deze dag 2 ʹOeteldonk Top 11×11 awards’ uitgereikt. De radio-uitzending wordt verzorgd door HTR en is te beluisteren via Ziggo kanaal 1917 of 917, via de kabel op 87,5 of via de ether op 105,7 FM.

Lidmaatschap ‘Oeteldonksche Club van 1882’ Secretariaat ‘Oeteldonksche Club van 1882’ Zusters van Orthenpoort 20 (zijstraat Hinthamerstraat), Oeteldonk Van 13:11 uur t/m 16:11 uur Met nog ruim een week te gaan tot de start van carnaval, is het vandaag een mooi moment om lid te worden van de ‘Oeteldonksche Club van 1882’. Je ondersteunt daarmee niet alleen het Oeteldonkse carnaval, maar je profiteert ook van de voordelen die een lidmaatschap je brengt. Kijk voor deze voordelen en mogelijkheden op www.oeteldonk.org en/of loop binnen bij het secretariaat op bovenstaand adres.

Voorverkoop Oetelsation 2019 Oeteldonks Gemintemuzejum Zusters van Orthenpoort 20-27 (zijstraat Hinthamerstraat), Oeteldonk Van 13:11 uur t/m 17:11 uur Vanaf 13:11 uur is het voor het laatst mogelijk om als lid van de Oeteldonksche Club je gratis kaart voor Oetelsation 2019, hét feest voor de jeugd vanaf 16 jaar, af te halen. Niet leden kunnen een toegangskaart a €5,00 kopen bij Primera van Sleeuwen op Zuid, Primera in de Visstraat en Primera van Sleeuwen in Rosmalen.

Ontdek Oeteldonk Wandeling Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch Vertrek bij Kringhuis Parade 12, Oeteldonk Aanvang 13:11 uur Kosten € 7,50 p.p., € 3,75 voor 4 t/m 12 jaar Inclusief toegang tot Oeteldonks Gemintemuzejum Deze wandeling brengt je langs de kleine monumenten die her en der geplaatst zijn in ‘s- Hertogenbosch. Zij hebben allemaal te maken met Oeteldonk, dus met het typische Bossche Carnaval. Je krijgt de cultuurhistorische feiten te horen van hoe hier het spel gespeeld wordt. Onderweg geniet je van het typisch Oeteldonks drankje: Brandewijn met suiker. Je loopt langs de Sint-Janskathedraal en ook het Zomerpaleis van Zijne Koninklijke Hôôgheid Prins Amadeiro. Ook bezoek je het Oeteldonks Gemintemuzejum, het nationaal carnavalsmuseum, waar je ongeveer 20 minuten wordt rondgeleid en zo een bijzonder overzicht krijgt van carnaval als (inter)nationaal veelkleurig feest! Voor meer info en reservering zie www.dagjedenbosch.com.

Uitreiking Jaarplaatjes Feestcafé Lalalaa Ridderstraat 10, Oeteldonk Aanvang 13:11 uur Toegang gratis Uitreiking van het jaarplaatje 2019 met bijbehorend herkenningsteken door het Ministerie van Verenigingszaken aan de bij de ʹOeteldonksche Clubʹ aangesloten verenigingen. Deze middag kun je tot 15:11 uur, mits je dit hebt aangevraagd, het OMA’s Buukske 2018 komen ophalen. Voor aanvullende informatie kun je per mail contact opnemen met het ministerie van verenigingszaken via verenigingszaken@oeteldonk.org.

Jankbokaal De Stallen van Café de Smidse Torenstraat 8, Oeteldonk Aanvang 14:22 uur Toegang gratis Alle vermeende ʹjankersʹ dienen zich in te schrijven vóór donderdag 21 februari 23:55 uur. Inschrijven is mogelijk via een inschrijfformulier, dat vanaf begin januari kan worden opgehaald, ingevuld én ingeleverd bij café de Smidse. Je kunt deelnemen als artiest, alléén en/of met anderen, in diversen soorten jankproblemen! Deze middag zal rond 15:55 uur, voor de 29e keer de uitreiking plaatsvinden van de ʹzinken emmer met de gatenʹ!

Gift um unne Peer CV de Pereplukkers Café de Sjang Graafseweg 141, Oeteldonk Aanvang 19:33 uur Toegang gratis Gezellige blaasavond waaraan tal van verenigingen zullen bijdragen en waarop traditiegetrouw ʹde échte Oeteldonkerʹ zal worden uitgereikt. Dit is een prijs als blijk van waardering voor een ʹgewoneʹ man of vrouw, die zich meer dan bovenmatig heeft ingezet voor het Oeteldonkse carnaval.

‘Met z’n allen ’t schip in’ OETELVLOOT sluiting inschrijving WSV Viking Sluitingstijd: 23:11 uur Wat enkele jaren geleden begon met een klein clubje bootjes groeide in 2018 uit tot een evenement met ruim 250 deelnemers. De Oetelvloot vaart uit op carnavals-zondagochtend vóór aankomst van de Hoogheid vanaf WSV Viking aan de Ertveldplas. De vloot vaart met versierde schepen en muziekskes over het watervrij moeras via de Oeteldonkse plas naar Oeteldonk Central. Er is maar één doel: zoveul meugelijk plezier maoke en met z’n alle: allemaol ’t schip in! Iedereen mag (gratis) mee: zonder of met boot. Van tevoren gezamenlijk ontbijten op de haven is mogelijk, superlekker en vooral leuk! MAAR meld je wél voor 24 februari 2019 aan! Dat kan op www.oetelvloot.nl.

Zondag 24 februari 2019

Carnavalsconcert Heineken Fanfare ’s-Hertogenbosch Hoftheater der Amadeiro’s, Grote Zaal Parade 23, Oeteldonk Aanvang 11:11 uur Zaal geopend van 10:30 uur Toegang gratis Op de ochtend van de zondag voor carnaval verzorgt Heineken Fanfare ’s-Hertogenbosch traditiegetrouw haar carnavalsconcert. Tijdens dit concert kun je genieten van diverse lichte muziek en staat, zoals de naam al zegt, in het teken van het naderende carnaval. Een uitgelezen mogelijkheid om je stembanden alvast op te warmen! Alle disciplines van Heineken Fanfare ’s-Hertogenbosch zullen zich tijdens het concert presenteren. Zo zal het Opleidingsorkest, het Percussion Ensemble en het Fanfareorkest van zich laten horen. Daarnaast zullen Dick van der Maat, Jeroen Krijbolder en de Kwaitongen u bijstaan tijdens de diverse meezingers! Entree is gratis en tijdens de pauze zorgt Heineken Fanfare ’s- Hertogenbosch voor een drankje! Zorg dat je op tijd bent want zoals elk jaar geldt ook nu vol = vol.

Ontdek Oeteldonk Wandeling Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch Vertrek bij Kringhuis Parade 12, Oeteldonk Aanvang 13:11 uur Kosten € 7,50 p.p., € 3,75 voor 4 t/m 12 jaar Inclusief toegang tot Oeteldonks Gemintemuzejum Deze wandeling brengt je langs de kleine monumenten die her en der geplaatst zijn in ‘s- Hertogenbosch. Zij hebben allemaal te maken met Oeteldonk, dus met het typische Bossche Carnaval. Je krijgt de cultuurhistorische feiten te horen van hoe hier het spel gespeeld wordt. Onderweg geniet je van het typisch Oeteldonks drankje: Brandewijn met suiker. Je loopt langs de Sint-Janskathedraal en ook het Zomerpaleis van Zijne Koninklijke Hôôgheid Prins Amadeiro. Ook bezoek je het Oeteldonks Gemintemuzejum, het nationaal carnavalsmuseum, waar je ongeveer 20 minuten wordt rondgeleid en zo een bijzonder overzicht krijgt van carnaval als (inter)nationaal veelkleurig feest! Voor meer info en reservering zie www.dagjedenbosch.com.

Zo zat as un pinneke Café de Graven van Leuven Wolvenhoek 8, Oeteldonk Aanvang 14:11 uur Toegang gratis, Oeteldonkse kleding verplicht Bij café de Graven van Leuven kunnen vaste carnavalsgasten deze middag een voorrangspin ophalen! Ze doen gewoon alvast een middag Oeteldonks carnaval zoals alleen wij dat vieren, met klets, clubkes en gezelligheid!

Op de pils bij ons clubke CV Alle Daoge Feest Feestcafé Lalalaa Ridderstraat 10, Oeteldonk Aanvang 14:11 uur Toegang gratis Feestcafé Lalalaa houdt in samenwerking met CV Alle Daoge Feest voor de 7e maal ʹOp de pils bij ons clubkeʹ. Een buitengewoon interessante middag voor de Oeteldonker die niets wil missen. Naast Alle Daoge Feest zullen diverse Oeteldonkse clubkes hun medewerking verlenen aan deze middag, met hun bekende Oeteldonkse carnavalsmuziek. Verder zullen er tijdens deze middag bekende Oeteldonkse artiesten voor je optreden. Sommige artiesten zijn van een zeer hoogstaand niveau, daarom zal het rood-wit-gele bloed zeker sneller gaan stromen. Een middag warmdraaien voor komend carnaval.

De Veurpruuver CV de Krukskes “Ge kregt dieje lach nie van mun gezicht” Hoftheater der Amadeiro’s, Pleinzaal & Foyer Begane Grond Parade 23, Oeteldonk Aanvang 14:11 uur Zaal geopend vanaf 13:33 uur Entreekaarten € 7,50 Vandaag maakt CV de Krukskes er weer een ouderwets feestje van. Een programma vol van muziek, hilarische sketches en optredens van diverse artiesten dat plaatsvinft in de Pleinzaal en de Foyer begane grond. Onder het motto ʹGe kregt dieje lach nie van mun gezichtʹ zullen tal van acts en artiesten voor u optreden. CV de Krukskes brengt enkele nostalgische hommages en muzikale hoogstandjes ten gehore en dit jaar met ook een heeeel speciale artiest. De kaartverkoop is inmiddels gestart en ook kinderen moeten in het bezit zijn van een geldig entreebewijs. Kaarten zijn verkrijgbaar bij café de Smidse, café de Basiliek, Primera Ben van Sleeuwen, Theater aan de Parade en natuurlijk bij leden van CV de Krukskes.

Vrienden van de Krukskes Live Café de Smidse Torenstraat 8, Oeteldonk Aanvang 17:11 uur Toegang gratis Aansluitend aan de Veurpruuver in het theater een feest voor alle carnavalsvierders met optredens van diverse Oeteldonkse clubkes en artiesten.

0 Reacties uitgeschakeld voor Waor gaon we deze week naor toe? (19 t/m 24 februari) 570 19 februari, 2019 Nieuws februari 19, 2019

Facebook Comments