Digitaal bladeren

‘Verduurzaming: meer wooncomfort,  lagere lasten en voorbereid op de toekomst’
Auteur:

‘Verduurzaming: meer wooncomfort, lagere lasten en voorbereid op de toekomst’

Jaco Arends van Van Bruggen Adviesgroep informeert u graag

Jaco Arends is er duidelijk over: “Natuurlijk is het nu nog steeds gunstig om een huis te kopen, maar tegelijkertijd moet je je goed realiseren dat het nog steeds een hele stap is waarbij je allerlei zaken goed moet afwegen. Wij vinden dat we mensen een transparant en verantwoord voorstel moeten bieden waarmee ze de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien. Er moet een duidelijk antwoord komen op de vragen wat wil je en wat kun je?”, stelt de financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep die kantoor houdt in ’s-Hertogenbosch en Vught. Daarnaast blijkt verduurzaming van je woning zich uiteindelijk op verschillende manieren terug te verdienen. Ook hierover kan Jaco Arends vrijblijvend handige tips geven.

Verduurzaming
De klimaatdiscussie is nu zeer actueel. Duurzaamheid is hierbij een centraal begrip. Bij het kopen of verkopen van een huis kan het feit of de woning al dan niet verduurzaamd is een doorslaggevende rol spelen. ‘Natuurlijk gaan de kosten voor de baat, maar uiteindelijk kan een en ander op de lange termijn flink voordeel opleveren. Voor de financiering zijn er tal van mogelijkheden en voordelen zoals lage rente leningen, hoger rendement op je spaargeld, subsidies en soms BTW teruggave. En, last but not least, door een beter/ hoger energie label zijn hogere verkoopprijzen mogelijk ,’ aldus Jaco.

Gunstig
Jaco: “Iedereen zal het er over eens zijn dat het nu nog steeds gunstig is om een huis te kopen. Toegegeven de markt is krap en daardoor zijn ze behoorlijk aan de prijs maar daar staat tegenover dat de rente historisch laag is en de huizenprijzen voorlopig nog zullen stijgen. Toch weerhoudt de subjectieve uitkomst van bedenkingen en pluspunten de consument soms om de knoop definitief door te hakken.”

Gedegen advies
Om weloverwogen een beslissing te nemen is een gedegen advies van een financieel expert onontbeerlijk. Jaco Arends is al twintig jaar het vertrouwde gezicht van Van Bruggen Adviesgroep in de regio Den Bosch. Jaco: “Daarmee zijn we één van de oudste kantoren van de stad. De crisis heeft dan ook flink huisgehouden. Het was voor niemand makkelijk. Gelukkig gaat het nu weer goed. De financiën zijn voor veel mensen niet het grootste probleem. De historisch lage rente draagt daar zijn steentje aan bij. Het heikele punt is vaak veel meer het aantal beschikbare woningen.”

Hypotheektoezegging
Een belangrijk advies van Jaco voor starters: “Start je zoektocht naar een passende woning met een hypotheektoezegging. Die geeft je als starter zekerheid over wat je maximaal kunt lenen. Dat voorkomt teleurstellingen en wanneer je het huis van je dromen tegenkomt kun je direct toeslaan. Het duurt immers altijd even voordat je duidelijkheid krijgt over wat je kunt lenen.”

Maatwerk
Jaco is een onafhankelijk adviseur. Dat wil zeggen dat voor hij jou de meest ideale oplossing gaat zoeken. “Wij doen zaken met heel veel financiële instellingen. We weten dus wat er te koop is. Er is een ruime keuze tussen allerlei producten op financieringsgebied. Het is zaak om zo nauw mogelijk aan te sluiten bij de persoonlijke situatie van onze relatie. Wij bieden maatwerk”, stelt Jaco.

“Zit ik nog goed gesprek?”
Dat uitgangspunt hanteert Jaco ook bij vragen van mensen die al een hypotheek hebben. “Ik krijg vaak de vraag of de financiële kosten omlaag kunnen. Bijvoorbeeld door het oversluiten van de hypotheek of gebruik te maken van rentebemiddeling, zodat geprofiteerd kan worden van de lage rente. Uiteraard zetten wij in het gratis “Zit ik nog goed?”-gesprek alle zaken eens goed op een rijtje. In behoorlijk wat gevallen kunnen de financiële lasten behoorlijk omlaag.”

Alles onder één dak
Naast de financiële expertise vind je bij Van Bruggen Adviesgroep ook ervaren aankoopmakelaars en verkoopmakelaars. Daarmee sla je twee vliegen in een klap. Fijn idee om goed, snel en voordelig alle zaken rond de aan- of verkoop en financiering direct te kunnen regelen. En om het pakket compleet te maken kun je bij Van Bruggen Adviesgroep ook nog terecht voor verzekeringen.

Jaco Arends nodigt je van harte uit op de koffie om eens van gedachten te wisselen over bovenstaande zaken. Wat let je? Het eerste gesprek is vrijblijvend en kosteloos!

0 Reacties uitgeschakeld voor ‘Verduurzaming: meer wooncomfort, lagere lasten en voorbereid op de toekomst’ 285 22 februari, 2019 Zakelijk nieuws februari 22, 2019

Facebook Comments