Digitaal bladeren

Nog mar efkus… ok deze week hoefde nie op de bank te blijven zitten!
Auteur:

Nog mar efkus… ok deze week hoefde nie op de bank te blijven zitten!

foto: Gérard Van Kessel

VRIJDAG 1 MAART

D’n Dolle Oetelbeek LW Beekmanschool Oeteldonk Centraol,
Oeteldonk Aanvang 09:11 uur

Traditiegetrouw zullen alle leerlingen en leerkrachten van de L.W. Beekmanschool (omgedoopt tot ‘De Dolle Oetelbeek’) hun prins en prinses en het Gevollug welkom heten op het Oeteldonks Centraol Station. Dit gebeurt onder muzikale begeleiding van ‘De Nutsklutsers’. De prins en prinses overhandigen op het station de sleutel van de school aan de jongste kleuter van de school, die vanaf dan op deze dag de baas van De Dolle Oetelbeek is. Er zullen tevens gezamenlijk een aantal carnavalsnummers gespeeld en gezongen worden, waaronder het eigen ‘Beekmanlied’. Rond 9:33 uur gaat de feestelijke intocht richting de school aan de Van der Does de Willeboissingel, waar het feest voortgezet wordt.

Bezoek Bossche Basisscholen Z.K.H. Jeugdprins Pepijn I brengt samen met Mijnheer de Adjudant, Zijn Gevollug, Zijn hofkapel ʹde Koekerellenʹ, de Jeugdprinselijke Ruiterij, het Elfje, Peerke, Keesje, Driekske en de hele Jeugdgeminteraod een bezoek aan twee Bossche basisscholen Vanaf 10:00 uur
Welke scholen dit zijn, blijft tot het laatste moment geheim…..

Lidmaatschap ‘Oeteldonksche Club van 1882’ Secretariaat ‘Oeteldonksche Club van 1882’ Zusters van Orthenpoort 20 (zijstraat Hinthamerstraat), Oeteldonk Van 11:11 t/m 16:11 uur
Met nog 2 dagen te gaan tot de start van carnaval ben je vandaag voor het laatst in degelegenheid om nog voor carnaval lid te worden van de ‘Oeteldonksche Club van 1882’. Je ondersteunt daarmee niet alleen het Oeteldonkse carnaval, maar je profiteert ook van de voordelen die een lidmaatschap je brengt. Kijk voor deze voordelen en mogelijkheden op www.oeteldonk.org en loop binnen bij het secretariaat op bovenstaand adres.

12e Lunschkonzert ‘Brôôd meej Spèk’ Komische Folkloristische Fanfare De Kikvorschen Hoftheater der Amadeiro’s, Pleinzaal en Foyer begane grond Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang 11:11 uur Entreekaarten € 9,00 aan de kassa (inclusief lunch en borrel)
Komische Folkloristische Fanfare de Kikvorschen verzorgt voor alle Oeteldonkers dit jaar voor de 12e keer een gezellig lunchkonzert! Deze editie heeft als motto ʹGeniet van ut Leeve!” meegekregen. Voor de zang, tekenen dit keer Thea van den Wildenberg en Antoine Vissers. Daarnaast zullen 11 + 1 leden van de Hofhouding van Prins Amadeiro XXVI acte de présence geven. Tevens treedt CV de Kwaoitongen op en speelt het orkest IQ Aarmoei-nieke van Roosendael; dit okest is in 1972 naar voorbeeld van De Kikvorschen opgericht. Kaarten zijn zolang de voorraad strekt verkrijgbaar aan de kassa van het Theater aan de Parade en online te bestellen via www.theateraandeparade.nl. In de voorverkoop welke tot en met donderdag 28 februari duurt kosten de kaarten € 7,50.

Op Sjouw met oe Jong Café de Graven van Leuven Wolvenhoek 8, Oeteldonk Aanvang 12:11 uur Toegang gratis, carnavalskleding verplicht
Op Sjouw met oe Jong is een evenement voor kinderen van de Bossche basisscholen, dat sinds carnaval 2013 jaarlijks plaatsvindt in Café de Graven van Leuven. Het schoolcarnaval is afgelopen en de kinderen beginnen aan de carnavalsvakantie. Jaarlijks lopen dan vele Kwakbolletjes van basisschool Het Bossche Broek en de L.W. Beekmanschool met hun ouders naar café De Graven van Leuven waar het kindercarnaval nog lekker even doorgaat, voor de kinderen én voor hun ouders. Iedereen is welkom!

Plaatsing Boer KnillisMarkt, Oeteldonk Aanvang 15:00 uur
Met man en macht draagt het Ministerie van Technische zaken er zorg voor, dat Knillis vanuit de bouwhal aan de Ertveldweg naar de Markt vervoert wordt en uiterst zorgvuldig en uiteraard nog afgeschermd voor het Oeteldonkse publiek wordt geplaatst.

Bambergers Carnaval – Veur altijd Jong ‘OETOPIA’ Hoftheater der Amadeiro’s Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang 18:33 uur Zaal geopend vanaf 18:00 uur Foyer geopend vanaf 17:22 uur Entreekaarten € 19,50 met gratis koffie bij binnenkomst
Zie beschrijving bij donderdag 28 februari.

‘De Kleine Prins’ CV de Pintvatters Mariapaviljoen (naast Arena) Burgemeester Loeffplein 70, Oeteldonk Aanvang 20:11 uur Toegang gratis
Start je carnaval met muziek, dans en totaaltheater van lachwekkend niveau. Breng vanavond een bezoek aan ʹde Kleine Prinsʹ. Op deze avond vol lokaal entertainment wordt geproost op een goede carnaval. Het programma blijft een mysterie. Welke Oeteldonkers komen er dit jaar gezellig aanwaaien?

‘Ut Steunzôôlpruvenement’ Genootschap van Dragers van d’n Steunzôôl Café de Paternoster Markt 18, Oeteldonk Aanvang 20:11 uur
Een compleet avondprogramma met als hoogtepunt de jaarlijkse uitreiking van ʹD’n Steunzôôl van De Paternosterʹ door Het Genootschap van Dragers van D’n Steunzôôl. Welke Oeteldonker heeft zich onderscheiden voor het behoud van het echte gevuul veur ons Carnaval? De uitreiking is rond 21:00 uur en CV de Krukskes zorgt voor de muzikale omlijsting.

D’n Oeteldonkse Traaijout CV de Gieters De Knillispoort Korte Waterstraat 15, Oeteldonk Aanvang 20:33 uur. Toegang gratis, ’n schôôn pèkske of oewe kiel is wel verplicht
Tijdens d’n Oeteldonkse Traaijout krijgen personen die deel hebben genomen aan de diverse Oeteldonkse evenementen, zoals de Poemiek, Jankbokaal, Kletsavonden etc. nog één keer de kans om zijn, haar of hun optreden voor een Oeteldonks publiek te verzorgen. Daarnaast
is er ook ruimte op het podium voor een aantal Oeteldonkers met een leuk, mooi of ontroerend Oeteldonks optreden. Tevens wordt er een Oeteldonker, die zich onderscheiden heeft door zijn/haar inzet voor Oeteldonk, ʹOnder de Sproeierʹ gezet. Hij/zij ontvangt een wisseltrofee voor zijn/haar verdienste binnen de Oeteldonkse gemeenschap. Kom op tijd, want vol = vol.

Babel’s Bontenaovond Leeft Hinthamerstraat 74, Oeteldonk Aanvang 20:33 uur
Om het Oeteldonkse carnaval alvast goed in te luiden is er vandaag bij het nieuwe Babel een echte ouderwets gezellige Bontenaovond. De Maystro’s en de Mexicane laten zich van hun beste kant zien en hebben er al veel zin in. Dat alles onder begeleiding van presentator enplaatjesdraaier Johan en dan kan en mag bijna alles. En let op: van 22:11 tot 23:11 uur ʹToe for Wanʹ tijdens het Happy hour! Verder biedt het grote podium natuurlijk ook deze avond weer ruimte aan diverse carnavalsverenigingen en zorgen de barkeepers voor een heerlijk balletje naast het biertje.

ZATERDAG 2 MAART

Download update Oeteldonk App Aanvang 00:11 uur Gratis, via www.oeteldonk.org/app
Aan de vooravond van carnaval, is het vandaag een uitgelezen moment om de update van de Oeteldonk app te downloaden. Met deze totaal vernieuwde app weet je je altijd verzekerd van onder meer het laatste nieuws, de complete carnavalsagenda, informatie over het protocol en waar de mooiste, leukste of gezelligste ordenaorissen te vinden zijn. Deze update is gratis te downloaden via de Google Play-store voor Android en de App Store voor iPhone. De downloadlinks vind je ook op www.oeteldonk.org/app.

Oliebollenfantengeloop Aankomst, Intocht Z.K.H. Jeugdprins Pepijn I en Geloop Dommel – Sint Jansbolwerk Sint Janssingel 25, Oeteldonk Aanvang 09:44 uur
Net als de afgelopen 2 jaar wordt iedereen ook dit jaar uitgenodigd om onze eigen Hoogheid Z.K.H. Jeugdprins Pepijn I, Meneer de Adjudant en het Gevolg weer een gezellig en warm ontvangst te geven. Zij komen om 10:11 uur aan op het Sint Jansbolwerk. Als zij eenmaal voet aan wal hebben gezet stappen ze na het volkslied en een welkomstwoord van Peerke in de koetsen om met een grote Intocht richting het stadhuis op de Markt te gaan. Jij loopt toch ook mee? Op het stadhuis wordt Z.K.H. Pepijn I ontvangen door onze Bossche Burgemeester Dhr J. Mikkers en Peerke van de Molshoop. De Hoogheid zal jullie, als
inwoners van zijn Oliebollenfantenrijk, natuurlijk ook allemaal welkom heten en het startschot geven voor het tweede deel van de ochtend….We lopen dezelfde route als vorig jaar, maar de spelletjes zijn in een nieuw en verfrissend jasje gestoken. Dus trek je kiel aan, doe je rood-wit-gele sjaal om en neem papa en/of mama mee aan de hand en kom dit feestje met de Hoogheid mee vieren. De finish van het Geloop is in de Orangerie waar je een leuk
aandenken krijgt en waar je met alle Oeteldonkertjes een kei vet feest gaat bouwen.

Zoas ut nôôit klonk…de Kroegbaos zingt Oeteldonk (11de en laatste editie) ‘Oeteldonk leeft …. Lang Leve De Kroegbaos!’ Stadsherberg ’t Pumpke Parade 7, Oeteldonk Aanvang 10:30 uur
Vandaag houden de carnavalsverenigingen Tusseneusenlippe, Lôpes te Voet, Veni, Vidi Vici en Frappant samen met vijfkroegbazen voor de 11de en allerlaatste keer ‘Zoas ut nooit klonk …. De Kroegbaos zingt Oeteldonk’! Het zangtalent van de kroegbaozen van: ‘t Pumpke, De Graven van Leuven, Bar le Duc, Plaats Royaal en De Boulevard staan centraal. Zoals ieder jaar worden zij bijgestaan door gasten. Tijdens deze laatste editie wel heel bijzondere gasten, namelijk jullie: het Oeteldonkse publiek! Het motto van dit jaar is: Oeteldonk leeft……Lang leve De Kroegbaos! Bij de start worden voor €10,00 meezingboekjes verkocht met de teksten die de kroegbazen zingen. In ieder boekje zitten vijf consumptiebonnen. Voor iedere kroeg één. De opbrengst wordt geschonken aan twee Oeteldonkse goede doelen.

66e Hots-Knots-Rit Startlocatie Café Cinq Parade 5, Oeteldonk Aanvang 13:11 uur
Als thema voor de 66e editie van deze carnavaleske puzzelrit is dit jaar gekozen voor: ʹHots Knots; Oeteldonks Roet 66ʹ. Dit thema leent zich perfect om de auto en de inzettende op een bijzondere manier te versieren. De lengte van de rit bedraagt zoals altijd ca. 44 km en kent een pauze van 2×11 minuten, waarin tijd is voor een speciale opdracht. De finish is zoals gebruikelijk in café de Smidse, Torenstraat 8 te Oeteldonk. ’s Avonds, vanaf 20:55 uur, volgt het Hots-Knots-Bal met feestelijke prijsuitreiking in de Hoofdwacht van het Golden Tulip Hotel Central. De deelname aan deze 66e Hots-Knots-Rit staat open voor alle Oeteldonkers maar er is door stadstoezicht wel een maximum gesteld aan het aantal deelnemers. Schrijf om teleurstelling te voorkomen snel in bij het Hots-Knots-Secretariaat, Jan Heinsstraat 63, 5211 TC ‘s-Hertogenbosch, tel: 073-6141704, e-mail: info@hotsknotsrit.nl, website: www.hotsknotsrit.nl.

KeinderKupkesFeest – ʹOeteldonk Leeft!ʹ Hoftheater der Amadeiro’sAmadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang 13:11 uur Entreekaarten kinderen € 8,44 Entreekaarten volwassenen (alleen toegang onder begeleiding van ten minste 1 kind) € 9,66
Het KeinderKupkesFeest is een super Oeteldonks feest voor het hele gezin, maar in het bijzonder voor kinderen tot en met 11 jaar. Tijdens dit feest dat natuurlijk door Z.K.H. Pepijn I zal worden geopend, kan worden genoten van leuke optredens van clubs, de KidzDj en een poppenkast. Daarnaast zijn er fantastische spellen om te doen, kun je worden geschminkt en is er natuurlijk ook een knutsel- en timmerhoek! Voor elk kind wat wils! Er komt een plekje voor de allerkleinsten en voor de oudere kinderen wordt er ook iets bijzonders neergezet! De kaartverkoop, aan de kassa van het Theater aan de Parade, is reeds op zaterdag 26 januari 2019 gestart.

Babel’s Keindervertier Hinthamerstraat 74, OeteldonkAanvang 13:11 uur Deelname gratis
Bij Babel op nummertje 74 wordt deze middag het klein grut van Oeteldonk gezellig en toch een bietje leerzaam bezig gehouden met allerlei spelletjes. Met een spelletjeskaart een rondje maken en als beloning een mooi prijsje meenemen is altijd fijn! De ouwelui kunnen onbezorgd een drankje drinken want Het volluk van Babel past goed op de keinder.

Kwèk mâr mee Amadeirohuis Amadeiro Allee, Oeteldonk Van 14:11 tot 16:11 uur Toegang gratis, maar vol = vol
Deze middag in de tent op de parade heeft een inloopkarakter waarbij het meezingen met Oeteldonkse carnavalsnummers centraal staat en deelnemende clubkes met en voor elkaar muziek maken. Hoewel het een inloopmiddag betreft wordt het wel enorm op prijs gesteld indien je als bezoeker Oeteldonks gekleed bent.
Onderwegus naor dun Zondag

Café de Paternoster Markt 18, Oeteldonk Aanvang 14:11 uur
Het inmiddels traditionele ʹinlôôp-ôpwerrum-matinééjʹ van 14:11 uur tot in de late uurtjes met een afwisselend programma met Oeteldonkse Schlagers, Koldernummers en Kwèkfestijnhits en optredens van onder andere CV de Krukskes, Twee Tinten Grijs, Meepesant, Morena Brouwers, CV de Krabkes en onze eigen Oeteldonkse troubadour Luc Vaesen.

Aankleden Dieske CV de Gruunen Errum Korte Waterstraat, Oeteldonk Aanvang 16:49 uur Toegang gratis
Bij dit kleinschalige, maar keigezellige evenement, dat dit jaar voor de 21e maal plaatsvindt, zal Dieske exact tussen 16:49 en 17:11 uur in zijn Oeteldonkse kleraosie (bestaande uit kiel, wante, klakske en dèske) gehesen worden. Voor ieders gezelligheid kent dit evenement een ruime veur- en naozit waarbij bekende Oeteldonkse meezingers opgaan in d’n Oeteldonkse deun en dender en bier, fris, muziek, zang en ’n brandewijntje. Dus gewôôn Oeteldonkers mee ’n lèkker gevuul onder mekaore. Samen met het altijd weer massaal toegestroomde publiek zal het speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muziekstuk ʹ’t Menneken Pis van d’n Bruxelles, dè heet gin naom ons Dieske welʹ en het ʹGruun Volksliedʹ ten gehore gebracht worden. Daarnaast zal het prachtige gedicht ʹDieskeʹ met veel gevuul worden voorgedragen.

Denderdeur Hoftheater der Amadeiro’s, foyer eerste verdieping Van 19:11 tot 23:11 uur
Kaarten kosten € 7,00 per avond of € 18,00 voor drie avonden (2, 3, 4 maart) Het feest voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar Dendert Deur! Maar liefst drie avonden kun je met je vrienden en vriendinnen samenkomen om een vergimmes vette carnaval te vieren. En wat nog vetter is, ouders zijn niet welkom! Onze dj’s zorgen voor een goede mix tussen popmuziek en carnavalskrakers, dus zorg dat je erbij bent! Op 3 maart is er Denderdeur XXL. Dan vindt dit feest plaats in de Pleinzaal van het theater. Voor meer info e-mail naar denderdeur@oeteldonk.org of kijk op www.facebook.com/denderdeur. De kaartverkoop, aan de kassa van het Theater aan de Parade, is reeds gestart op 26 januari 2019.

De Nacht veur Carnaval, saome meej Oma Amadeirohuis Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang 19:33 uur
Toegang gratis voor verenigingen en leden ʹOeteldonksche Club van 1882ʹ
Het Ministerie van Verenigingszaken presenteert op de vooravond van carnaval voor de 15de keer het evenement ‘De nacht veur carnaval’. Dit evenement geldt tevens als officiële opening van het Amadeirohuis. Tijdens deze editie van de Nacht veur Carnaval zal voor de 1ste keer de “OMA MUZIEK AWARD” worden uitgereikt aan die carnavalsclub:
• die met de meest Oeteldonkse uitstraling/sound speelt.
• die zoveel mogelijk nummers speelt die opgenomen zijn in het Oeteldonks Muziek Archief,
OMA dus…
De uitreiking van de OMA Muziek Award vindt die avond plaats om 23:11 uur. Hierdoor is de naam van dit gezellige, muzikale, Oeteldonkse evenement veranderd in: “De Nacht veur Carnaval, saome meej OMA!”. Voor aanvullende informatie kun je per mail contact opnemen met het ministerie van verenigingszaken via verenigingszaken@oeteldonk.org.

New Heroes goes Oeteldonk Maaspoort Sport & Events Marathonloop 1, Oeteldonk Aanvang 20:00 uur Zaal geopend vanaf 19:30 uur
Toegang: gratis
Vandaag gaat tijdens de basketball topper tussen New Heroes en Zorg en Zekerheid Leiden het dak van de Maaspoort eraf! De recordkampioen heeft namelijk een speciaal Oeteldonk vak geopend waar je een gratis kaart voor kan scoren! Interesse? Verzeker je van een kaartje door op newheroesbasketball.com/ Oeteldonk te registeren. En natuurlijk kom je met je rood- wit-geel versierde kiel/jasje naar de Maaspoort om het Oeteldonkse team naar de overwinning te juichen! Voorafgaande aan de wedstrijd zullen diverse carnavalsverenigingen het aanwezige publiek in Oeteldonkse sferen brengen en na afloop van de wedstrijd is er in het supporterscafé nog een gezellige carnavaleske nazit.

Oetelsation 2019 Raadskelder Markt 1A, Oeteldonk Aanvang 20:11 uur Entree € 5,00
Ben je een echt feestnummer vanaf 16 jaar en hou je van een Oeteldonks feestje dan is Oetelsation echt iets helemaal voor jou. Een feest voor jonge Oeteldonkers waarbij je qua muziek moet denken aan gemixte bekende nummers van Oeteldonk en populaire muziek die gedraaid wordt op dance festivals. De dj booth krijgt deze avond bezoek van gave Oeteldonkse dj’s zoals Tom Vice, MBeatX/Poppin, e.a. De aankleding is mystiek, tikje duister met mooie lichteffecten. Natuurlijk is de raadskelder WIFI proof zodat alle socal media acties gewoon door kunnen lopen. Het alcoholbeleid is volgens de wetgeving dus 18+. Vanaf 9 februari zijn in de voorverkoop kaarten verkrijgbaar bij Primera van Sleeuwen Den Bosch/ Rosmalen en Primera Visstraat. Leden van de Oeteldonksche Club hebben gratis toegang. Zij kunnen op vertoon van hun lidmaatschapspas tot zaterdag 23 februari hun gratis kaart ophalen bij het Oeteldonks Gemintemuzeum aan de Zusters van Orthenpoort 20-27.

Openingstijden Oeteldonks gemintemuzeum dinsdag t/m zondag van 13:11-17:11 uur.

Kwèkke mee de Kwaoitongen Stadscafé de Basiliek Hinthamerstraat 83, Oeteldonk Aanvang 20:11 uur Toegang gratis, Oeteldonkse kleding verplicht (vol = vol)
Kwèkke mee de Kwaoitongen is een gezellige muzikale avond met zang van Ad Simons en Frank Hoedemakers. Lekker meezingen en deinen op de deunen van een van de meesters van de Oeteldonkse deun en dender. Carnaval in de Willem II Konzèrtzaol Swingavond met verschillende DJ’s Prins Bernhardstraat 4-6, Oeteldonk Ingang aan de Mortel (tegenover het Stedelijk Museum) Aanvang 21:00 uur Toegang gratis Lekker swingen op verschillende muziekstijlen met verschillende DJ’s.

D’n Blauwen Aovond 2019 Hoftheater der Amadeiro’s, Pleinzaal Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang 21:33 uur Zaal geopend vanaf 21:11 uur Foyer geopend vanaf 20:33 uur Entree € 17,00
Op de avond vóór de intocht van Z.K.H. Prins Amadeiri XXVI wordt voor de 30e keer het enige echte Oeteldonkse Promkonzert uitgevoerd. Het Blauwen Aovond orkest met veel solisten staat onder de bezielende leiding van David Romanello. De creatieve commissie zorgt wederom voor een onvergetelijke, verrassende meezingavond. Kaartverkoop, aan de kassa van het Theater aan de Parade, is reeds op 9 februari 2019 gestart.

ZONDAG 3 MAART 2019

Carnavalsmis Sint Janskathedraal Oeteldonk Aanvang 09:00 uur Opstellen deelnemers Intocht Stationsplein – Stationsweg – Havensingel, Oeteldonk Vanaf 10:11 uur
Deelname aan de Intocht van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Amadeiro XXVI en Zijn adjudant is voor iedereen vrij. Omdat er ook dit jaar weer duizenden mensen langs de route zullen staan en het aantal deelnemers aan de Intocht elk jaar toeneemt, wordt iedereen verzocht de aanwijzingen van de Commissie vaan Intocht op te volgen. Voor zowel deelnemers aan de Intocht als voor het wachtende publiek geldt, dat het voorplein rondom de fontein in zijn geheel gebruikt kan worden om op te stellen. Aan de rechterkant van de Stationsweg (aan de kant van Bakkerij Jan de Groot) zullen de koetsen voor onder andere
Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI en Peer vaan den Muggenheuvel worden opgesteld. Voor een vlekkeloos verloop van de Intocht is het dan ook van groot belang om als deelnemer en/of publiek niet tussen de koetsen te komen. De deelnemers aan de Intocht worden vriendelijk verzocht om aan te sluiten om zo te voorkomen dat er gaten vallen. Heeft u vragen m.b.t. de Intocht, mail deze dan naar intocht@oeteldonk.org. LET OP: i.v.m. de veiligheid van het publiek, alsook die van de deelnemers aan de Intocht, wordt absoluut geen gemotoriseerd verkeer toegelaten tot de Intocht. De Commissie van Intocht en de aanwezige politie zullen hier uiterst streng op toezien.

‘Werremblaoze méé dun Knillisonthulling’ Café de PaternosterMarkt 18, Oeteldonk Aanvang 10:11 uur
Vandaag is ook bij de Paternoster eindelijk het carnaval echt begonnen. Op het Paternosterpodium, in de uitbouw, worden tussen 10:11 en 19:11 uur diverse optredens verwacht waaronder die van Piep ende Blaoslust, CV de Herrieschuppers en CV de Pintvatters.

Aubade Koninklijke Harmonie ʹs-Hertogenbosch Voorzijde Zomerpaleis Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI Golden Tulip Hotel Central Markt 51, Oeteldonk Aanvang 10:33 uur
Voor de 89ste keer gaat de Koninklijke Harmonie ʹs-Hertogenbosch de Prins afhalen van Oeteldonk Centraol. Zij geeft eerst een aubade voor het zomerpaleis van Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI, om daarna in marstempo naar het station te gaan, gevolgd door een stoet van Oeteldonkers.

Opwarmen voor de Intocht Voorzijde Station Oeteldonk Centraol Aanvang ca. 10:33 uur
Lang voor de aankomst van Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI op Oeteldonk Centraol, staan vele Oeteldonkers al te wachten op de aankomst van hun vorst. Om dit wachten iets aangenamer te maken, wordt er groots uitgepakt met een podium, waar vele clubkes met muziek op worden verwacht, om daar alvast hun instrumenten in te blazen voor de Intocht. Vanaf 11:22 uur wachten de Oeteldonkse Burgervaojer Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd,
zunne assessor Kees Minkels en de leden van de Geminteraod samen met de aanwezige Oeteldonkers op de aankomst van Prins Amadeiro XXVI. Op het Stationsplein is ook dit jaar al voor de aankomst van Zijne Koninklijke Hoogheid het feest begonnen, Oeteldonk leeft!!!

Aankomst Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI Perron I Oeteldonk Centraol Aankomst 11:11 uur
Perron I is alleen toegankelijk op vertoon van een ledenpas van de ʹOeteldonksche Club van 1882ʹ (minimaal Boer of Durske)
Clubkesleden hebben met hun pas helaas geen toegang op het perron Op het fraai versierde Oeteldonk Centraol zal het Koninklijk Rijtuig, bestuurd door de
Hofmachinist, exact op tijd stoppen op Perron I. Daar komen Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI, Ricosto di Carnavallo, Ridder van het Reksam en Heer en Meester van Oeteldonk en deszelfs omliggende watervrije moerassen en zandwoestijnen enz. enz., Zijn Adjudant en het Gevolg, bestaande uit 1 Korporaal en 10 Generaals, aan. Zij stappen uit op de stapsteen. De Hofstationschef van Oeteldonk Centraol begeleidt het gezelschap daarna door het station naar het Stationsplein.

M’n Kelder vol Muziek Raadskelder (onder stadhuis) Markt 1A, Oeteldonk Aanvang 11:11 uur
Vanaf 11:11 tot 22:55 uur ben je onder de noemer ‘M’n Kelder vol Muziek’ van harte welkom in de Raadskelder onder het stadhuis. Waar verenigingen helaas steeds vaker aan een ‘gesloten’ deur staan biedt De Raadskelder alle verenigingen een lekker glèske bier en een ‘podium’ om binnen te spelen. Ben jij ook zo weg van de echte Oeteldonkse Deun&Dender dan is de Raadskelder echt iets voor jou. Wil je als vereniging alvast een afspraak maken, stuur dan een app naar Marcel van Zwam via 0648752800. De Raadskelder is voor iedereen in Oeteldonkse kleding gratis toegankelijk.

Welkomstwoord Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI Podium Stationsplein Aanvang ca. 11:33 uur
Totdat Amadeiro de XXVI, zijn Adjudant en Zijn Gevolg arriveren op het Stationsplein worden alle aanwezige Oeteldonkers opgewarmd en in de juiste stemming gebracht voor een geweldig ontvangst van Onze Hoogheid en zijn Gevolg. Een uniek en niet te missen moment wanneer Zij zich middels de roltrap naar Het Stationsplein begeven. En hartverwarmend applaus en een oorverdovend gejuich zal er klinken. Het Oeteldonks Volkslied en Prinsenlied worden ten gehore gebracht. Hierna wordt de Hoogheid door Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd, Kees Minkels en de leden van de Geminteraod welkom geheten in Zijn Oeteldonk. Daarna begeeft de Hoogheid zich naar de voorzijde van Oeteldonk Centraol waar Hij een boerenkoolkrans hangt om het beeldje van één van Zijn voorvaderen, Amadeiro XVI. Vanaf het podium dat geplaatst is op het Stationsplein, spreekt Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI Zijn volk toe. Dit wordt gevolgd door een toespraak van de Hofstationschef van Oeteldonk Centraol. Tevens zal de dirigent van de Hofkapel de Kikvorschen acte de présence geven. Aansluitend inspecteert de Hoogheid de Koninklijke Renstal, bestaande uit de Stokpèrdjes en de Biezenpèrdjes.

Intocht
Vanaf Stationsplein – Stationsweg, Oeteldonk Aanvang 11:55 uur
Nadat Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI is verwelkomd op het Stationsplein, vertrekt de stoet, aangevoerd door de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch, naar het stadhuis op de Markt. Achter hen rijden achtereenvolgens de Veurrijders en Vendrig Daantje Woenders met het Oeteldonks Vaondel, de koets met de leden van de Raad van State, de Stokpèrdjes, de koets met Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd en Kees Minkels met Driek Pakaon op de bok, de koets met de Geminteraod, de Biezenpèrdjes, de crème calèche met Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI, Zijn Adjudant, de Minister-president en de Minister van het Secretariaat van de ‘Oeteldonksche Club van 1882’ geflankeerd door de leden van het Gevolg, met vervolgens Hofkapel de Kikvorschen. In dit eerste gedeelte van de Intocht is slechts plaats voor leden van het Oeteldonks Protocol. Alle deelnemers worden dan ook vriendelijk verzocht hier rekening mee te houden en achter het Oeteldonks Protocol op te stellen. De route van de Intocht is als volgt (onder voorbehoud): Stationsplein, Stationsweg, Wilhelminabrug, Visstraat, Kruisstraat, Postelstraat, Vughterstraat, Schapenmarkt, Markt. De Commissie vaan Intocht verzoekt de deelnemers zo veel mogelijk aan te sluiten, zodat er geen gaten in de intocht zullen ontstaan. Het einde van de stoet wordt duidelijk gemarkeerd met een bord ‘Einde Intocht’. Deelnemers die zich achter dit bord bevinden lopen niet mee in de Intocht en kunnen dus ook niet meer voor het stadhuis langslopen! Ontbinding van de stoet vindt plaats op de Markt. Heeft u nog vragen m.b.t. de Intocht, mail deze dan naar intocht@oeteldonk.org.

Amadeirohuis Pleisterplaats voor leden van de ‘Oeteldonksche Club van 1882’ Amadeiro Allee, Oeteldonk Geopend van 12:11 tot 01:33 uur
Het Amadeirohuis is voor de leden van de ‘Oeteldonksche Club van 1882’ de perfecte locatie om elkaar in een Oeteldonkse ambiance te ontmoeten. Het Amadeirohuis is gratis toegankelijk voor leden (op vertoon van hun ledenpasje), genodigden van de ‘Oeteldonksche Club van 1882’ en carnavalsverenigingen. Voor meer informatie of aanmelden als lid, kijk op www.oeteldonk.org.

Carnaval in de Willem II Konzèrtzaol Prins Bernhardstraat 4-6, Oeteldonk Ingang aan de Mortel (tegenover het Stedelijk Museum) Dagprogramma aanvang 13:00 uur Toegang gratis Kindercarnaval van 13:00 tot 19:00 uur en daarna tot 21:00 uur Open Podium Clubs, met voor de clubs gereduceerde consumptieprijzen.

Overdracht Ambtsketen en toespraak Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI Markt, Oeteldonk
Wanneer alle deelnemers aan de Intocht de Markt gepasseerd zijn, draagt de burgemeester van ʹs-Hertogenbosch de ambtsketen over aan de Burgervaojer van Oeteldonk, Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd. Na de overdracht van de ambtsketen wordt het volkslied gespeeld. Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI spreekt vervolgens vanaf het bordes van het stadhuis Zijn onderdanen toe. Daarna is het gedaan met de normale gang van zaken, de Peer en de zijnen maken dan voor de komende drie dagen de dienst uit in Oeteldonk.

Kleintje Keinder Carnaval Hoftheater der Amadeiro’s,
oyer eerste verdieping Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang en zaal geopend om 14:11 uur Toegang gratis

Kinderverrassingsknipkaart € 4,44
In het Wapen van Oeteldonk, prinselijke wachtkamer van het Hoftheater der Amadeiro’s (eerste verdieping), wordt op deze eerste carnavalsdag speciaal rekening gehouden met kinderen tot 12 jaar. Knippen, plakken, schminken en tekenen naar hartelust in Oeteldonkse sfeer. Voor de kinderen is er een verrassingsknipkaart beschikbaar.

Carnavalsmiddag Sociëteit Orthinon Nico Schuurmanshuis Ketsheuvel 50, Orthen Aanvang 14:11 uur Toegang gratis
Een carnavalsmiddag voor jong en oud, met medewerking van meziekske Orthinon. Voor de kinderen zijn er weer de bekende knutselhoek en snoepkraam. Meer informatie over deze activiteit van Sociëteit Orthinon vindt u op www.orthinon.nl.

Onthulling Boer Knillis Markt, Oeteldonk Aanvang ca 15:11 uur
Na de ambtsketenoverdracht en Zijn toespraak vertrekt de Hoogheid met Zijn hele entourage naar de Markt om rond 15:11 uur (het kan i.v.m. de nieuwe Hoogheid iets uitlopen) de onthulling van boer Knillis bij te wonen. De onthulling is hét hoogtepunt tijdens de opening van het carnaval, waar vele Oeteldonkers al jarenlang massaal bij aanwezig zijn. Boer Knillis is tijdens carnaval altijd hét middelpunt voor alle Oeteldonkers. Iedereen is daarom dan ook
van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze officiële start van carnaval 2019.

Open Hof Hoftheater der Amadeiro’s, Pleinzaal Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang ca. 16:11 uur Zaal geopend vanaf 14:11 uur
Open Hof – hoe tradities tot leven blijven komen. Oeteldonk hangt van tradities aan elkaar. Het zijn die tradities die ons dorp zo sterk maken en om die reden houden we ze allemaal, van jongs af aan, samen in ere. Eén van die tradities is zeker het Open Hof, een van de oudste evenementen in ons dorp. Sinds tientallen jaren is dit de plek waar, direct volgend op de onthulling van Knillis, het Oeteldonkse feest écht begint door het uitspreken van de Troonrede door Prins Amadeiro XXVI en de Aonspraok van Peer van den Muggenheuvel. Ook de traditionele lintjesregen door de Hoogheid draagt bij aan de ‘emosie’ die Oeteldonk zo sterk maakt. Die ‘emosie’ en beleving krijgt vandaag rond 16:11 uur (het kan i.v.m. de nieuwe Hoogheid iets uitlopen) een vervolg. Je krijgt een gevarieerd programma met optredens van Oeteldonkse artiesten en muziekskes voorgeschoteld, en je wordt helemaal “bijgepraat” over ons geliefde durp door de Aonspraok van Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd. Voordat het zover is, zal de Troonrede van Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI, gevolgd door het uitreiken van enkele zeer bijzondere onderscheidingen, zeker ook een hoogtepunt zijn. Alleen toegang voor leden van de ʹOeteldonksche Club van 1882ʹ, m.u.v. clubkesleden, met een vooraf afgehaalde gratis kaart. De gratis kaarten voor leden van de ʹOeteldonksche Club van
1882ʹ zijn op vertoon van lidmaatschapskaart vanaf 16 februari verkrijgbaar aan de kassa bij het Hoftheater.

Denderdeur XL Hoftheater der Amadeiro’s, Pleinzaal Amadeiro Allee, Oeteldonk Van 19:11 tot 23:11 uur
Kaarten kosten € 7,00 per avond of € 18,00 voor drie avonden (2, 3 en 4 maart) Zie beschrijving zaterdag 2 maart.

Méé un goei gevuul deur d’n aovend’ Café de Paternoster Markt 18, Oeteldonk Aanvang 19:11 uur
Vanavond hoef je je niet te vervelen want na een wederom succesvolle uitvoering van Grand Gala du Mèrt tijdens de opening van het carnavalsseizoen is er vanavond weer een grandioos optreden van CV Veni Vidi Vici op het Paternosterpodium.

Carnaval in de Willem II Konzèrtzaol Prins Bernhardstraat 4-6, OeteldonkIngang aan de Mortel (tegenover het Stedelijk Museum)
Avondprogramma aanvang 21:00 uur Toegang gratis. Lekker swingen op verschillende muziekstijlen met verschillende DJ’s.

MAANDAG 4 MAART 2019

’T Oliebollenfanten Feest (’T OF) De OrangerieSint Josephstraat 15a, Oeteldonk Aanvang 9:44 uur Deelname is gratis
’T OliebollenfantenFeest (’T OF) is een gratis feest voor alle Oeteldonkertjes (en hun ouders) en heeft natuurlijk het thema ʹOetedonk Leeft!ʹ. Je kunt er de hele ochtend allerlei spelletjes doen, versiering maken voor de kar die op dinsdag meerijdt in de Keinderoptocht. Je krijgt als je binnenkomt een spelletjeskaart en bonnen voor drinken en wat te snoepen. De Jeugdprins met Zijn Gevolg komt ons zeker een bezoek brengen. Hofkapel ʹde Koekerellenʹ zorgt voor gezellige Oeteldonkse klanken. Als jullie allemaal komen dan wordt het vast een heel gezellige ochtend! Vrijwilligers zijn altijd nodig, en dus welkom! Ben je ouder dan 16 jaar en wil je ons meehelpen? Meld je dan per mail via tof@oeteldonk.org.

‘De Clubkes gaon los’ Café de Paternoster Markt 18, Oeteldonk Aanvang 10:11 uur
Op het Paternosterpodium, in de uitbouw, worden tussen 10:11 en 19:11 uur diverse optredens verwacht waaronder die van CV de Kupkes, CV Meepesant, AD Fundum en CV

Hard en GeBeen. Oliebollenfantenbaby 2019 Oliebollenfanteninschrijfbureau De Orangerie St. Josephstraat 15a, Oeteldonk Geopend van 10:33 tot 10:55 uur
Beste broertjes, zusjes, vaders, moeders, opa’s, oma’s, tantes en ooms of misschien ga je dit nog worden. Als je broertje, zusje, kind of kleinkind enzovoort, enzovoort, geboren wordt op de zaterdag voor carnaval, 2 maart 2019, dan kan dit kindje de Oliebollenfantenbaby van 2019 worden. Dit kersvers Oeteldonkertje moet dan op maandag 4 maart tussen 10:33 uur en 10:55 uur, tijdens ’T OliebollenfantenFeest, aangegeven worden bij Peerke van de Molshoop bij het speciale Oeteldonkse Oliebollenfanteninschrijfbureau in de Orangerie aan de St. Josephstraat 15a. De Orangerie is vanaf 09:44 uur geopend. Zijne Koninklijke Hoogheid
Jeugdprins Pepijn I brengt dan op dezelfde dag, met een beperkt aantal leden van Zijn Gevollug, een superspeciaal kraambezoek aan het gezin en neemt daarbij uiteraard enkele typisch Oeteldonkse cadeautjes mee. Omdat onze Hoogheid een druk programma heeft, kan hij alleen bij diegene op bezoek gaan die als eerste wordt aangemeld. Deze nieuwe kleine Oeteldonker is dan de Oliebollenfantenbaby van 2019. Voor eventuele informatie kun je mailen naar Inge Moors, inge@fam-moors.nl.

M’n Kelder vol Muziek Raadskelder (onder stadhuis) Markt 1A, Oeteldonk Aanvang 11:11 uur
Vanaf 11:11 tot 22:55 uur ben je onder de noemer ‘M’n Kelder vol Muziek’ van harte welkom in de Raadskelder onder het stadhuis. Waar verenigingen helaas steeds vaker aan een  ‘gesloten’ deur staan biedt De Raadskelder alle verenigingen een lekker glèske bier en een ‘podium’ om binnen te spelen. Ben jij ook zo weg van de echte Oeteldonkse Deun&Dender dan is de Raadskelder echt iets voor jou. Wil je als vereniging alvast een afspraak maken, stuur dan een app naar Marcel van Zwam via 0648752800. De Raadskelder is voor iedereen in Oeteldonkse kleding gratis toegankelijk.

Groot GrachtenGordelConcert aan de Dieze – ‘Integratie’ CV Gin Nôôt Herman Moerkerkplein, Oeteldonk Aanvang 11:11 uur Toegang gratis
Met carnaval zijn we allemaal precies ‘t zellufde. Effe gin capsones maar lekker dweile mee mekaor. Of lekker hangen, zoals een bloemetjesgordijn. En op maandaggemerrege mee muziek en zang d’n dag beginnen. ‘N goeie gewoonte! Carnavalsclubke Gin Nôôt en haar muzikale gasten geven voor de negende keer ‘t Grôôt GrachtenGordelConcert. Je kunt er van op aan dat CV Gin Nôôt er, samen met het massaal toegestroomde publiek en onder het toeziend oog van Dieske achter de Knillispoort, weer ‘n gezellige boel van zal maken.

Vruugkwekkersconcert Hoftheater der Amadeiro’s, Pleinzaal Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang 11:11 uur Zaal geopend om 10:33 uur Foyer geopend vanaf 10:00 uur
Café-chantant concert met het lekkere Oeteldonkse gevuul en een knipoog naar D’n Blauwen Aovond. Het concert wordt uitgevoerd door het Groot Oeteldonks Blaos en Strijkorkest, met vele solisten, onder de bezielende leiding van maestro David Romanello. Entreekaarten zijn vanaf 16 februari, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar aan de kassa van het Theater aan de Parade en kosten €12,00. Voor Hereboeren en Landvrouwen zijn de kosten tijdens de voorverkoop €6,00, op vertoon van de ledenpas van de ‘Oeteldonksche Club van 1882’. Grootpronkers en Moeraspachters kunnen tijdens de voorverkoop op vertoon van de
ledenpas van de ‘Oeteldonksche Club van 1882’ gratis entreekaarten krijgen aan de kassa van het Hoftheater der Amadeiro’s,.

Amadeirohuis Pleisterplaats voor leden van de Vereniging ‘Oeteldonksche Club van 1882’ Amadeiro Allee, Oeteldonk Geopend van 12:33 tot 01:33 uur
Het Amadeirohuis is voor de leden van de ʹOeteldonksche Club van 1882ʹ de perfecte locatie om elkaar in een Oeteldonkse ambiance te ontmoeten. Het Amadeirohuis is gratis toegankelijk voor leden (op vertoon van hun ledenpasje), genodigden van de ʹOeteldonksche Club van 1882ʹ en carnavalsverenigingen. Voor meer informatie of aanmelden als lid, kijk op www.oeteldonk.org.

106de Grote Optocht Oeteldonk Opstellen en vertrek vanaf de Van Grobbendoncklaan, Oeteldonk Start 12:33 uur
Vandaag trekt de Grote Optocht door de Oeteldonkse straten. Volgens vele Oeteldonkers is dit het hoogtepunt van carnaval. Het is het oudste evenement van het Oeteldonkse carnaval en bestaat al zolang als Oeteldonk leeft. Dit pronkstuk is het werk van vele, vele Oeteldonkse vrijwilligers, die hun creativiteit tot uiting hebben laten komen in de meest prachtige en leuke loopgroepen, individuele creaties en praalwagens. Ook dit jaar heeft de jeugd weer een eigen
plekje in de optocht en kunnen zelfstandig meedoen. Na maanden van lassen, ‘gazen’, plakken en schilderen kunnen de deelnemende clubs eindelijk vol trots het resultaat van hun inspanningen laten zien. Een jury beoordeelt de uitvoeringen en ontwerpen. Kleine loopgroepen en individuele deelnemers kunnen zich tussen 11:11 uur en 12:11 uur nog inschrijven bij het inschrijfbureau (bushalte aan de Van Grobbendoncklaan) voor deelname aan de Grote Optocht. Route: Van Grobbendoncklaan (opstellen), Graafseweg, Hinthamereinde, Hinthamerstraat, Torenstraat, Parade, Triniteitstraat, Oude Dieze, Verwersstraat, Achter het Stadhuis, Achter het Verguld Harnas, Schapenmarkt, Markt, Marktstraat (ontbinding).

Carnaval in de Willem II Konzèrtzaol Prins Bernhardstraat 4-6, Oeteldonk Ingang aan de Mortel (tegenover het Stedelijk Museum)
Dagprogramma aanvang 13:00 uur Toegang gratis Kindercarnaval van 13:00 tot 19:00 uur met tussen 15:00 en 16:00 uur optreden van Piep
ende Blaoslust met een speciaal kinderprogramma. Daarna tot 21:00 uur Open Podium Clubs, met voor de clubs gereduceerde consumptieprijzen.

De Grôôtte Gewachtmarafwetturkomtsjoo CV de Piccolo Hoftheater der Amadeiro’s, foyer eerste verdieping Amadeiro Allee, Oeteldonk
Aanvang en zaal open om 14:11 uur Toegang gratis, mits Oeteldonks gekleed
Carnavalsvereniging de Piccolo presenteert alweer de 21e editie van deze sjoo, die vol zit met onvervalste Oeteldonkse humor, muziek, dans, acts en artiesten, dus keivèt veur jong en oud. Wie er komt en wat er gaat gebeuren, zegge ze nie, ge wacht mar af wè t’r komt! Kom wel op tijd, want vol = vol!

De Ontmoeting: Féést in ʹde Kietʹ!!! Hoftheater der Amadeiro’s Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang en zaal open om 14:11 uur Toegang gratis
Muzikale presentaties door Oeteldonkse muziekskes in café ʹde Kietʹ, bar ʹde Ontmoetingʹ (foyer begane grond).

Meepesant Hoftheater der Amadeiro’s, Pleinzaal Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang 16:11 uur Toegang gratis
Meepesant, al jaren vaste gast in het Hoftheater, neemt je mee op de klanken van puur Oeteldonkse muziek.

Piep ende Blaoslust ‘5 uur sjoow’ (deel 1) Hoftheater der Amadeiro’s, Pleinzaal Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang 16:55 uur Toegang gratis
Kom en geniet van weer een geweldig ʹconcertʹ van Piep ende Blaoslust.

Denderdeur Hoftheater der Amadeiro’s, foyer eerste verdieping Van 19:11 tot 23:11 uur
Kaarten kosten € 7,00 per avond of € 18,00 voor drie avonden (2, 3, 4 maart) Zie beschrijving zaterdag 2 maart.

‘D’n Hôôgheid op bezuuk’ Café de Paternoster Markt 18, Oeteldonk Aanvang 19:11 uur
De traditionele Oeteldonkse avond in De Paternoster met een bezoek van onze nieuwe Hôôgheid, Meneer de Adjudant en het Gevollug. De aubade wordt dit jaar weer verzorgt door Société Musicale d’Oeteldonque Attenooije. De avond wordt afgesloten met optredens van CV de Pintvatters, CV de Picollo en CV de Krabkes.

Prijsuitreiking Grote Optocht Hoftheater der Amadeiro’s, Pleinzaal Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang 20:11 uur Zaal geopend vanaf 19:33 uur Toegang gratis, met voorrang voor alle deelnemers aan de Grote Carnavalsoptocht
Met Oeteldonks protocol omgeven prijsuitreiking van de Grote Carnavalsoptocht door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Amadeiro XXVI, waarbij het Ministerie van Optochten alle deelnemers aan de Grote Optocht nog even in het zonnetje zet.

Carnaval in de Willem II Konzèrtzaol Prins Bernhardstraat 4-6, Oeteldonk Ingang aan de Mortel (tegenover het Stedelijk Museum) Avondprogramma aanvang 21:00 uur Toegang gratis Lekker swingen op verschillende muziekstijlen met verschillende DJ’s.

DINSDAG 5 MAART 2019

In Polonaise met de Ruiterij Kroegentocht met de Oeteldonkse Ruiterij Aanvang 09:55 uur
‘Alaaf lieve Oeteldonkers’ is deze ochtend het motto van de Prinselijke Ruiterij .Ook dit jaar organiseert de Prinselijke Ruiterij weer het mooiste evenement op de dinsdagmorgen, maar dit keer in een ander jasje: In Polonaise met de Ruiterij. De Stokpèrdjes en Biezenpèrdjes laten je dit jaar op dinsdagochtend het Rijnlands carnaval ervaren op een Concours Hippique langs de Ordenaorissen in Oeteldonk. En ter ere van de nieuwe Prins is er een nieuwe route! De ruiterij verzamelt om 9:55 uur, de locatie houden zij nog even geheim, maar verdere informatie volgt, dus hou ze in de gaten via Facebook.com/biezenperdjes en Facebook.com/stokperdjesoeteldonk. Een Venetiaans masker of een rood, geel, groene sjaal zijn optioneel. Makt d’r mar wa moois van en zorg da ge d’r bij bent!

Vergimmes Mooi Biedt Troost! Café Boulevard Pensmarkt 5, Oeteldonk Aanvang 10:33 uur Toegang gratis
Je geniet natuurlijk al dagen van de mooiste tijd van het jaar. Toch ben je als rasechte Oeteldonker ook een klein beetje droevig, na vandaag is het feest der feesten immers alweer voorbij! Geen nood! Voor het derde jaar biedt CV Vergimmes Mooi namelijk troost. Vandaag geven zij je namelijk een lekker bakkie pleur, leut, slobber, zwart goud, koffie oftewel Troost! Naast koffie valt er uiteraard genoeg anders lekkers te drinken, om vervolgens vol goede moed en met de muzikale klanken van CV Vergimmes Mooi de laatste carnavalsdag tegemoet te treden.

Van Alles Wè-ontbijtStallen van Café de Smidse Torenstraat 8, Oeteldonk Aanvang 11:11 uur Toegang gratis
Op de laatste ochtend van carnaval presenteert Café de Smidse in samenwerking met Danny en Wim van Nimwegen alweer de 11e editie van het ʹVan Alles Wè-ontbijtʹ. De Smidse zorgt voor het ontbijt en Van Alles Wè voor de muzikale omlijsting, zodat je als bezoeker de perfecte bodem kunt leggen voor de laatste dag van carnaval.

‘Eén femilie méé mekaore’ Café de Paternoster Markt 18, Oeteldonk Aanvang 11:11 uur
Vanaf 11:11 tot 19:11 uur biedt café de Paternoster een gezellig dagprogramma met de echte Oeteldonkers onder elkaar. Op het Paternosterpodium een concert van Piep ende Blaoslust, een bezoek van de Hofbrouwer en een optreden van onze eigen Oeteldonkse troubadour Luc Vaesen.

Carnaval in de Willem II Konzèrtzaol Prins Bernhardstraat 4-6, Oeteldonk Ingang aan de Mortel (tegenover het Stedelijk Museum)
Dagprogramma aanvang 13:00 uur Toegang gratis Kindercarnaval van 13:00 tot 19:00 uur en daarna tot 21:00 uur Open Podium Clubs, met voor de clubs gereduceerde consumptieprijzen.

Amadeirohuis Pleisterplaats voor leden van de Vereniging ‘Oeteldonksche Club van 1882’ Amadeiro Allee, Oeteldonk Geopend van 13:33 tot 23:55 uur
Het Amadeirohuis is voor de leden van de ʹOeteldonksche Club van 1882ʹ de perfecte locatie om elkaar in een Oeteldonkse ambiance te ontmoeten. Het Amadeirohuis is gratis toegankelijk voor leden (op vertoon van hun ledenpasje), genodigden van de ʹOeteldonksche Club van 1882ʹ en carnavalsverenigingen. Voor meer informatie of aanmelden als lid, kijk op www.oeteldonk.org.

Voejerpartij Moeraspachters Amadeirohuis, ingang Hoftheaterzijde Amadeiro Allee, Oeteldonk Van 13:33 tot 14:33 uur Toegang uitsluitend op vertoon Moeraspachterskaart
Op carnavalsdinsdag vindt traditioneel de Voejerpartij voor de Oeteldonkse Moeraspachters plaats. Moeraspachters kwaken niet over centen, daarom worden ze als dank voor hun bijdrage van harte uitgenodigd om in een besloten ruimte van het Amadeirohuis onder het genot van een hapje en een drankje gezellig een uurtje door te brengen met muziek van echte Oeteldonkse meziekskes. Deze Voejerpartij is uitsluitend toegankelijk voor Moeraspachters op vertoon van hun Moeraspachterskaart bij de ingang aan de zijde van het Hoftheater.

Keinderoptocht Opstellen Karrenstraat, Oeteldonk Inschrijven vanaf 13:33 uur bij feestcafé de Caroussel Start 14:11 uur
Kom kijken naar de Keinderoptocht en wie weet zie je je buurmeisje, neefje, broertje of misschien Z.K.H. Jeugdprins Pepijn I wel! Wil je meedoen met Keinderoptocht? Schrijf je dan op de dag zelf in bij het inschrijfpunt in de Karrenstraat. Je kan je ook van te voren aanmelden via de website www.oeteldonk.org/jeugdzaken/evenementen/keinderoptocht. Vul daar het aanmeldformulier in. Het thema van carnaval 2019 is ʹOeteldonk Leeft! ʹ. Het is leuk
als je iets maakt wat hiermee te maken heeft, maar het móet niet. Natuurlijk mag je ook zelf muziek maken in de optocht! Denk er wel aan dat dat alleen muziek mag zijn ʹzonder stroomʹ, dus geen versterker. Natuurlijk mogen een toeter, trompet, trommels, etc. wel! Als je iets wilt rollen, duwen, trekken of bewegen, moet je ervoor zorgen dat je hier geen motor voor nodig hebt.
Het programma:
• Om 13:33 uur verzamelen in de Karrenstraat. Bij het inschrijfpunt Feestcafé de Caroussel
(herkenbaar aan de vlaggen/vaandels) kun je je inschrijven. Er wordt gezorgd voor wat
lekkers. Voordat we vertrekken komt de jury langs om naar de knutsels te kijken.
• Om 14:11 uur vertrekken we en onder begeleiding van diverse carnavalsclubs lopen we de route.
• Om 15:11 uur komen we aan in het Hoftheater der Amadeiro’s (Theater aan de Parade).
• Om 15:33 uur is de prijsuitreiking.
Als je vragen hebt, stuur dan een mail naar keinderoptocht@oeteldonk.org.
De route van de Keinderoptocht is als volgt (onder voorbehoud): Karrenstraat – Visstraat – Hooge Steenweg – Pensmarkt – Schapenmarkt – Markt (stadhuis)– Hinthamerpromenade – Torenstraat – Parade – Hoftheater der Amadeiro’s (via de hoofdingang).
De Keinderoptocht kan altijd handjes gebruiken om de tocht te begeleiden, of voor de jury, of om te helpen in het Hoftheater, etc. Wil je meehelpen? Meld je dan aan via keinderoptocht@oeteldonk.org

De Ontmoeting: Féést in ʹde Kietʹ!!! Hoftheater der Amadeiro’s Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang en zaal open om 14:11 uur Toegang gratis Muzikale presentaties door Oeteldonkse muziekskes in café ʹde Kietʹ, bar ʹde Ontmoetingʹ (foyer begane grond).

In Oeteldonkse sferen met OMA Golden Tulip Hotel Central, Hoofdwacht Markt, Oeteldonk Aanvang 14:11 uur Toegang gratis
De opzet ʹIn Oeteldonkse sferen met Omaʹ is, om zoveel mogelijk clubs, muzikanten en zangers alsmede andere feestvierders de gelegenheid te bieden om in een gezellige entourage enkele uurtjes Oeteldonkse liedjes uit OMA’s buukske te spelen en/of mee te zingen. Het Ministerie van Verenigingszaken nodigt dan ook de clubs en eenieder die een instrument bespeelt en het leuk vindt om samen muziek te maken van harte uit om medewerking te verlenen aan deze middag. Koren en individuele zangers/zangeressen zijn ook van harte welkom. Muziek en teksten zijn aanwezig. Uiteraard zijn alle Oeteldonkers van harte welkom om mee te genieten van deze 8e editie vol van Oeteldonkse muziek en de Oeteldonkse sfeer. Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met het ministerie
van verenigingszaken via verenigingszaken@oeteldonk.org.

Kwaken bij De Postkwakers Hoftheater der Amadeiro’s, foyer eerste verdieping Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang en zaal geopend om 15:11 uur. Toegang gratis
De Kwakers van Oeteldonk ontvangen je graag in de foyer op de eerste verdieping van het Hoftheater voor een gezellige middag, waaraan naast een aantal muzikale vrienden zij zelf een belangrijke muzikale bijdrage leveren. Natuurlijk zal de alom bekende en traditionele bitterbal niet ontbreken. Voor meer info zie www.postkwakers.nl

Prijsuitreiking Keinderoptocht
Prijsuitreiking Keinderoptocht en afscheid Z.K.H. Jeugdprins Pepijn I Hoftheater der Amadeiro’s, Pleinzaal Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang en zaal geopend om 15:33 uur. Toegang gratis Ook dit jaar wordt de prijsuitreiking van het Keinderoptocht weer gehouden in de Pleinzaal van het Hoftheater der Amadeiro’s. Zijne Koninklijke Hoogheid Pepijn I reikt de prijzen vanaf ongeveer 15:33 uur uit. Hofkapel ‘de Koekerellen’ zorgt voor gezellige muziek. Vervolgens gaat iedereen naar buiten om de afscheidsspeech van Zijne Koninklijke Hoogheid Pepijn I, die hij vanaf het bordes van het Hoftheater zal geven, te aanschouwen. De Hoogheid neemt vanaf het bordes afscheid van zijn Oliebollenfantenrijk.

Piep ende Blaoslust ‘5 uur sjoow’ (deel 2) Hoftheater der Amadeiro’s, Pleinzaal Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang 16:55 uur Toegang gratis
Kom en geniet van weer een geweldig ʹconcertʹ van Piep ende Blaoslust.

‘Ziet um mar dreug te houwe’ Café de Paternoster Markt 18, Oeteldonk
Avondprogramma aanvang 19:11 uur Bij de Paternoster beleeft men met elkaar de laatste avond van ons Oeteldonkse Carnaval. Op het Paternosterpodium staan deze avond CV Alle Daoge Feest, Cv de Krukskes, CV de Pintvatters en een paar tranentrekkers van hun eigen Nicole tot aan de begrafenis van Knillis.

Carnaval in de Willem II Konzèrtzaol Prins Bernhardstraat 4-6, Oeteldonk Ingang aan de Mortel (tegenover het Stedelijk Museum)
Avondprogramma aanvang 21:00 uur Toegang gratis Lekker swingen op verschillende muziekstijlen met verschillende DJ’s.

Begrafenis van Boer Knillis Markt, Oeteldonk Aanvang 23:33 uur Toegang gratis
Na drie dagen van een geweldig feest met gein, plezier, muziek, dansen en hossen is het tragikomische moment daar: de begrafenis van Boer Knillis. Alle Oeteldonkers gaan met weemoed in hun hart naar de Markt om de oprichter van het durp Oeteldonk te ʹbegravenʹ. Om 23:55 uur zien we dan Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI met Zijn Adjudant verschijnen om samen met duizenden carnavalsvierders, honderden instrumenten en miljoenen sterretjes deze zo markante figuur te ʹbegravenʹ. Na drie dagen leut en gein is het afgelopen, finito, uit. Carnaval 2019 met het motto ʹOeteldonk Leeft!ʹ is verleden tijd. Nadat het thema voor
carnaval 2020 bekend

0 Reacties uitgeschakeld voor Nog mar efkus… ok deze week hoefde nie op de bank te blijven zitten! 631 25 februari, 2019 Hotspots, Nieuws februari 25, 2019

Facebook Comments