Digitaal bladeren

Monty Alexander, Omer Avital, GUTS en Michelle David ook naar Jazz in Duketown
Auteur:

Monty Alexander, Omer Avital, GUTS en Michelle David ook naar Jazz in Duketown

Grootste gratis te bezoeken jazzfestival haalt grote (inter)nationale artiesten naar ‘s-Hertogenbosch
Met gepaste trots maakt Jazz in Duketown nieuwe namen bekend. Zo verwelkomt van 7 tot en met 10 juni het grootste gratis te bezoeken jazzfestival tijdens de 46e editie een levende legende: Monty Alexander komt zondag 9 juni naar ‘s-Hertogenbosch. Niemand minder dan Frank Sinatra viel voor het spel van de jonge pianist en dat opende voor Alexander vele deuren in New York, waarna een indrukwekkende carrière volgde. Deze pianist mengt op subtiele wijze Caribische muziek met onweerstaanbare swing, bop en blues. Andere grote internationale publiekstrekkers zijn de Israëlische contrabassist Omar Avital de Franse producer, beatmaker en dj GUTS met zijn band ‘Les Akaras de Scoville’ (die eerder optrad op grote festivals als Glastonbury en Jazz à Vienne) en de Amerikaanse top pianist en toetsenist Aron Parks.

De slotact van het vierdaagse jazzfestival zal dit jaar op 10 juni verzorgt worden door Michelle David & the Gospel Sessions. Twee jaar geleden stond Michelle David ook al eens op Jazz in Duketown en liet ze een verpletterende indruk achter. Inmiddels is ze in Nederland en erbuiten uitgegroeid tot een ware sensatie en stond ze op festivals als North Sea Jazz en Pinkpop. David komt deze editie met een grotere band, inclusief  een knallende blazerssectie. De basis-ingrediënten blijven uiteraard onveranderd: energieke en rauwe soul en gospel die Jazz in Duketown 2019 tot de laatste noot op de grondvesten zal doen schudden.

Ook uit eigen land komen verschillende toppers naar ‘s-Hertogenbosch. Zo beklimmen onder meer ‘Arp Frique’ met zijn achtkoppige begeleiding en zangeres Jennie Lena, oud deelneemster ‘The Voice of Holland’ met haar band het podium op de Markt. Bijzonder is ook dat dit jaar saxofonist Benjamin Herman tijdens het festival met verschillende groepen gaat samenwerken.

Jazz in Duketown had al eerder de komst van bekende namen als Marcus Miller (US), Richard Bona (FR),  Jungle by Night, Ruben Hein & NJJO, Marius Neset Quintet (NO),  Eric Vloeimans Gatecrash, Shake Stew (OOS), Hilario Dúran Quartet (CUB) aangekondigd.

Bezoek de website voor meer informatie: www.jazzinduketown.nl

0 Reacties uitgeschakeld voor Monty Alexander, Omer Avital, GUTS en Michelle David ook naar Jazz in Duketown 246 03 april, 2019 Hotspots, Nieuws april 3, 2019

Facebook Comments