Digitaal bladeren

Jazz in Duketown: vier dagen top jazz voor breed publiek
Auteur:

Jazz in Duketown: vier dagen top jazz voor breed publiek

foto: Michelle David | fotografie Arnold Bertens

Jazz in Duketown, dat plaatsvindt van 7 t/m 10 juni, heeft weer een schitterend programma samengesteld. Het grootste gratis te bezoeken jazzfestival van Nederland haalt voor de 46ste editie onder meer Marcus Miller, Richard Bona en Monty Alexander naar de binnenstad van Den Bosch.

Marcus Miller, een meester in de veel in de funk gebruikte slaptechniek, speelde begin jaren tachtig in de band van Miles Davis en is onder anderen te horen op diens album ‘Tutu’. Hij werkte verder met grootheden als Herbie Hancock, Eric Clapton, Aretha Franklin en David Sanborn. Miller zal onder meer werk spelen van zijn gloednieuwe album ‘Laid Black’ dat deze zomer verschijnt. Jazz in Duketown biedt een unieke gelegenheid om deze grote artiest gratis te zien optreden.

Richard Bona combineert zijn Afrikaanse roots met jazz, pop en andere invloeden. Hij speelde onder anderen met Bobby McFerrin en John Legend. De Grammy Award-winnende bassist (en zanger) treedt tijdens Jazz in Duketown op met zijn veelzijdige Richard Bona Group.

Monty Alexander treedt zondag 9 juni op in ‘s-Hertogenbosch. Niemand minder dan Frank Sinatra viel voor het spel van de jonge pianist en dat opende voor Alexander vele deuren in New York, waarna een indrukwekkende carrière volgde. Deze pianist mengt op subtiele wijze Caribische muziek met onweerstaanbare swing, bop en blues.

Een publiekstrekker van eigen bodem is Jungle by Night. In minder dan tien jaar is Jungle by Night uitgegroeid tot een internationale top band en monden muzikale inspiratiebronnen als krautrock, dance, jazz en Afro-beat uit in overdonderende concerten.

Trompettist Eric Vloeimans speelde eerder tijdens Jazz in Duketown voor een volle Parade en behoort tot de meest veelzijdige jazzmuzikanten van Nederland. Zijn muziek varieert van fluisterzachte kamermuziek tot stevige fusion. Tot die laatste categorie behoort zijn band Gatecrash, met onder meer toetsenist Jeroen van Vliet, waarmee hij jazz, pop, funk en rock combineert.

De slotact van het vierdaagse jazzfestival zal dit jaar op 10 juni verzorgd worden door Michelle David & the Gospel Sessions. Twee jaar geleden stond Michelle David ook al eens op Jazz in Duketown en liet ze een verpletterende indruk achter. Inmiddels is ze in Nederland en erbuiten uitgegroeid tot een ware sensatie en stond ze op festivals als North Sea Jazz en Pinkpop. David komt deze editie met een grotere band, inclusief een knallende blazerssectie. De basis-ingrediënten blijven uiteraard onveranderd: energieke en rauwe soul en gospel die Jazz in Duketown 2019 tot de laatste noot op de grondvesten zal doen schudden.

Kijk voor meer informatie over onder meer de artiesten en speeldata op: www.jazzinduketown.nl.

 

0 Reacties uitgeschakeld voor Jazz in Duketown: vier dagen top jazz voor breed publiek 366 04 mei, 2019 Hotspots, Nieuws mei 4, 2019

Facebook Comments