Digitaal bladeren

Volop muziek, dans en paarden tijdens de Western Experience
Auteur:

Volop muziek, dans en paarden tijdens de Western Experience

Wanneer:
26 januari 2019 @ 14:00 – 27 januari 2019 @ 22:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-01-26T14:00:00+01:00
2019-01-27T22:00:00+01:00
Waar:
Brabanthallen
Contact:
Western Experience

Top country & western artiesten op Europa’s gezelligste country festival

De 24e editie van de Western Experience in de Brabanthallen in Den Bosch vindt in het weekeinde 26/27 januari 2019 plaats. De Western Experience is het grootste en gezelligste allround Country & Western Festival van Europa. Het staat bol van muziek, dans en paardenspektakel en is al sinds 1996 een vaste waarde op de internationale country & western kalender.

Op het hoofdpodium o.a. The Garth Brooks Experience (coverband Garth Brooks) en uit de USA Jordyn Mallory. Daarnaast treedt Windfall op, de band met waarschijnlijk de meeste ‘dienstjaren’ , de veel belovende Danny Hendriks met Band en Ramblin’ Boots, ook al zo’n wervelende naam in het Nederlands en Europese Country circuit, als ook Rik Vinke met Band na het grote succes van vorig jaar op herhaling, en nu op het hoofdpodium.

Hoofdentree Brabanthallen
Tijdens deze editie van de Western Experience in januari 2019 wordt de ruimte van nieuwe grootse hoofdentree weer vollop benut! Het U-vormige middenterrein van ruim 7000 m2 (voorheen artiesten- en crewparking) is overkapt met een lichtdoorlatend dak, waarmee de entree een unieke ontmoetingsruimte is geworden, van waaruit ALLE hallen bereikbaar zijn. In deze hal komen we dit jaar met een artiesten en DJ podium: Swing & Sing; Listen & Linedance….
Op dit podium zullen voornamelijk line-dance artiesten optreden, waaronder Gerard Bierman, Jill Fisher, Claes van de Ster, Ted & Helen, Liona Post, Patrick Koers en vele anderen… een must voor de linedancer!
De GJ Swinkelshal wordt daarmee het centrale punt, come-together punt met entree, garderobe, groepenkassa, maar ook staan hier de Oldtimers en is er een van de vele Food & Drink Court gelegen. Cars en Music dus!

Voor de liefhebbers van het line dansen zijn er vier dansvloeren, er worden diverse workshops gegeven, onder andere door Yvonne Smeets, Daan Geelen en de Belgische Laura Jones, die ook met haar groep in de Catalaanse dansstijl een demo en workshop zal geven. Deze ‘intensieve’ dansstijl doet verwachten dat ook de jeugd weer massaal geïnteresseerd zal raken in het line dansen.

Ook is er weer een cultuur programma waar een groot aantal Native American Dancers uit Amerika speciaal voor de Western Experience worden ingevlogen en uitleg geven over hun levenswijze, de problemen waar ze momenteel tegenaan moeten vechten (denk aan Donald Trump met zijn aparte manier van het land besturen) maar zullen ze ook authentieke demonstraties geven. De Culture & Natives hal krijgt dit jaar weer echt de aandacht die ze verdient waardoor er ook meer Natives gerelateerde standhouders u alles over de Indianen en hun cultuur kunnen en mogen vertellen.

Een vijfde dansvloer wordt permanent gewijd aan het moderne line dansen (non-country) met dit jaar méér workshops door Esmeralda van der Pol en onze andere choreografen! Zoals elk jaar zullen in de paardenhal weer sprankelende live paardenshows van Josh Clemens worden getoond en zal er worden gestreden om de WE Jackpot in verschillende vormen van Western Riding, waaronder de spectaculaire barrelraces. Met de inschrijving van topruiters uit België, Duitsland en uiteraard Nederland is spektakel gegarandeerd.

De bezoekers kunnen tijdens de Western Experience ook geniet van de grootste Western Markt van Europa met meer dan 100 stands voor originele en bijzondere Country & Western kleding, kunst, muziek, meubelen en accessoires.

Openingstijden
Zaterdag 26 januari 2019: 10:00 – 21:00 uur
Zondag 27 januari 2019: 10:00 – 18:00 uur

Voor actuele informatie over het programma, de line-up van artiesten en het bestellen van gunstig geprijsde toegangskaarten in de voorverkoop kijk op www.westernexperience.com of volg ons op Facebook.

 

0 Reacties uitgeschakeld voor Volop muziek, dans en paarden tijdens de Western Experience 199 23 januari, 2019 januari 23, 2019

Facebook Comments

Aankomende activiteiten

mrt
23
za
10:00 Design Museum Den Bosch presenteert
Design Museum Den Bosch presenteert
mrt 23 @ 10:00 – aug 18 @ 17:00
Design Museum Den Bosch presenteert @ Design Museum Den Bosch
Modern Nederland 1963-1989 De vormgeving van een gidsland 23 maart 2019 t/m 18 augustus 2019 Vanaf de jaren 60 van de twintigste eeuw wilde Nederland modern zijn. Het Nederlandse modernisme...
jun
18
di
19:00 Gratis Workshop Opera voor amate...
Gratis Workshop Opera voor amate...
jun 18 @ 19:00 – 22:00
Gratis Workshop Opera voor amateurzangers uit Den Bosch
Zing mee tijdens de Opera Sing Along Op donderdag 27 juni vindt op de Parade in ’s-Hertogenbosch voor de tweede maal de Opera Sing Along plaats. De Opera Sing Along...

Advertentie